Πρωταγωνιστές, ρολίστες, συμβόλαια και «ξεσκαρτάρισμα»

Επί Πάμπλο Γκαρσία, έχουν περάσει από «ακτινογραφία» το σύνολο των παικτών με όποιο κόστος και στην παρούσα φάση υφίσταται ξεκάθαρη εικόνα για όλους. Και πάνω σε αυτή - οφείλει ο Δικέφαλος να πορευθεί για να «χτίσει» το καλοκαίρι. Ό,τι χρειάζεται, υπάρχει ήδη στα χέρια του!
Πηγή: sdna.gr
Πρωταγωνιστές, ρολίστες, συμβόλαια και «ξεσκαρτάρισμα»


Δεν υπάρχει τίποτα στην Τρίπολη που να λειτούργησε σωστά. Ακόμη και η τύχη του γύρισε την πλάτη. Αν το ακυρωθέν τέρμα του Κρμέντσικ που αποτελεί την επιτομή της οριακής φάσης ή αν το δοκάρι του Ουάρντα κατέληγε στην εστία, τότε θα μιλούσαμε για μια διαφορετική εξέλιξη του ματς. Με τα «αν» και τις υποθέσεις εργασίας, ωστόσο, δεν ορίζει κανείς τη μοίρα του. Και ο φετινός ΠΑΟΚ εξελίσσεται σε ιδανικό αυτόχειρα, έχοντας -ωστόσο- μία τελευταία ευκαιρία να ρεφάρει τις εντυπώσεις στο φινάλε. Στο πιο απαιτητικό διάστημα της σεζόν.

Παράλληλα, όμως, καλείται να δουλέψει εντατικά για την επόμενη ημέρα. Και στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα... δικαιολογιών καθώς υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα της ομάδας, των αδυναμιών, των ελλείψεων που χαρακτηρίζουν το ρόστερ και φυσικά των δυνατοτήτων της: πρωταγωνιστές, ρολίστες και «ξεσκαρτάρισμα».

ΤΟ'ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ'ΚΑΝΕ
Σε πρώτο πλάνο μπαίνει ο Πάμπλο Γκαρσία. Η φετινή χρονιά είχε τις ιδιαιτερότητες της που όφειλαν να λειτουργήσουν ως... άλλοθι για τον Ουρουγουανό τεχνικό. Έχει ειπωθεί πολλάκις και θα αποτελεί την αφετηρία σε κάθε συζήτηση κριτικής για τον 43χρονο τεχνικό. Ανέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, δεν διαμορφώθηκε με τα «θέλω» του και κλήθηκε να τη διαχειριστεί. Και από τη πρώτη στιγμή, έκανε σαφές πως άπαντες υπολογίζονται. Όποιοι αξίζουν, θα παίζουν. Και η εξέλιξη της σεζόν -όπως απορρέει από τη διαχείριση Γκαρσία- δεν χωρά αμφιβολίες. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα του χαριστεί κανείς ακόμη και φέτος. Απλά στην κλίμακα των ευθυνών βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις...

Με κόστος βαθμολογικό -όπως προέκυψε και στην Τρίπολη- δοκιμάστηκε όλο το ρόστερ. Όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας με εξαίρεση τον Ζαμπά για τους γνωστούς λόγους, τον Μπράντονιτς που αποκτήθηκε το Γενάρη και το νεαρό Ταλιχμανίδη. Για όλους τους άλλους υπάρχει εικόνα για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν. Δεν νοείται να υπάρχει ποδοσφαιριστής που να θεωρεί πως δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογηθεί ή να αισθάνεται έστω και στο ελάχιστο αδικημένος από τον ΠΑΟΚ.

ΑΦΟΡΜΗ ΜΕ ΜΟΥΡΓΚ - ΛΑΜΠΡΟΥ
Προφανώς και η εν λόγω συζήτηση άνοιξε με τη χρησιμοποίηση των Μουργκ - Λάμπρου στην Τρίπολη. Η ανετοιμότητα των Αντρίγια Ζίβκοβιτς - Τζόλη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους δύο προκειμένου να αποδείξουν αν είναι σε θέση να πάρουν το παιχνίδι στην πλάτη τους. Στην πράξη, ωστόσο, μετεξεταστέοι. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως προσυπέγραψαν το «τέλος» τους απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, απλώς έθεσαν σε δυσχέρεια τους εαυτούς τους και καλούνται να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια όταν έρθει η ώρα της κρίσης. Και αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

Αναφορικά με τον Μουργκ στα ψιλά δεν θα μπορούσε να περάσει η δήλωσή του στα κανάλια Novasports πριν την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Για εμένα ήταν δύσκολη χρονιά, προσπαθώ να δίνω το 100% και από την καινούργια σεζόν όλα θα πάνε καλύτερα». Ο Αυστριακός δεν έχει βρει ακόμη ρόλο στον ΠΑΟΚ και δείχνει σαν να έχει συμβιβαστεί με το πώς κυλάει η σεζόν για εκείνον, «παραδομένος» ψυχολογικά, στοχεύοντας στη νέα χρονιά! Και ενόψει playoffs, ανεξάρτητα από τον ρόλο του, δεν νοείται να βγει κανείς εκτός συζήτησης.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ... ΚΑΙΝΕ
Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν και ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Στον Μαροκινό γίνεται ειδική μνεία καθώς το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι και το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο προσκήνιο λόγω των συζητήσεων για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Τα νούμερα που έχει στο μυαλό του, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα να αξιολογεί -βέβαια- διαφορετικά πλέον την κατάσταση. Και σε αυτό έβαλε το... χεράκι του ο Καντουρί που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι.

Την κακή παρουσία του «φωτογράφισε» και ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος στις δηλώσεις του για το τι δεν λειτούργησε καλά για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως... «έλειψε η κίνηση στο χώρο» δεδομένου πως ο Καντουρί εγκλωβίστηκε από τα χαφ του Αστέρα, δεν μπόρεσε να ανοίξει το παιχνίδι και να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του.

Με αστερίσκο μπαίνει το συμβόλαιο του Βιεϊρίνια καθώς ο Πορτογάλος έχει συμφωνήσει ήδη με τον Ιβάν Σαββίδη για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο... ξεκούραστος και 35αρης Βιεϊρίνια που έδειξε (και) στην Τρίπολη πόσο πολύτιμος είναι, κι ας μην βρήκε τις συνεργασίες με τον Λάμπρου, ψάχνοντας στήριγμα στον Ουάρντα που τραβιόταν αριστερά. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις κεφαλιές που πήρε από τον... Μπαράλες. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος...

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι σαφέστατα πιο «καυτό» για τον ΠΑΟΚ στο θέμα των συμβολαίων καθώς αρκετοί είναι αυτοί που μπαίνουν στο τελευταίο έτος του συμβολαίου τους. Με μια πρόχειρη ματιά, όμως, είναι σαφές πως από φέτος ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποφασίσει ποιους θα «δέσει», με ποιους θα πορευτεί, αν η άμυνα θα «χτιστεί» γύρω από τον Ίνγκασον, αν είναι προτιμότερο να πωληθεί ο Σφιντέρσκι κ.ο.κ. Μια σειρά εκκρεμοτήτων για τις οποίες πρέπει να παρθούν έγκαιρα αποφάσεις που θα κουμπώνουν στο πλάνο του καλοκαιριού!

Προφανώς το πλάνο θα διαφοροποιηθεί σε περίπτωση ηχηρής πώλησης με υπογραφή Τζόλη. Αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει, όμως, το καλοκαίρι. Το πιο σημαντικό σε αυτή την υπόθεση είναι πως δεν τίθεται θέμα βιασύνης ή ανάγκης από πλευράς ΠΑΟΚ για κανένα... ξεπούλημα Τζόλη. Συνεπώς κάθε κουβέντα στην παρούσα φάση σταματά εδώ...

ΜΑΤΙ ΠΟΥ... ΔΕΝ ΓΥΑΛΙΖΕΙ
Κλείνοντας, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κύπρο ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων για τα χρόνια που βρισκόταν στον ΠΑΟΚ, στάθηκε στο πάθος που χαρακτήριζε το σύνολο. Που δεν συμβιβαζόταν με την ήττα ούτε σε οικογενειακό διπλό: «Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε προπονήσεις, όπου παραλίγο να μαλώσουμε μεταξύ μας, γιατί είχαμε χάσει. Ήταν ένα καλό σημάδι για να διαπιστώσουμε ότι είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα...».

Πέρα από το τεχνικό επιτελείο που μπορεί να γνωρίζει από πρώτο χέρι για τη... τσαντίλα στις προπονήσεις, αν υφίσταται ή όχι, οι υπόλοιποι διαμορφώνουν εικόνα από τα επίσημα. Και στα επίσημα παιχνίδια, πέρα από σκυμμένα κεφάλια, δεν υπάρχει τίποτα άλλο!

Διαβάστε ακόμη...