Εν αρχή ην η άμυνα!

Από paok24.com: Με τα δύο γκολ που δέχθηκε χθες στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ έχει μαζέψει 22 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του στο φετινό πρωτάθλημα!
Πηγή: paok24.com
Εν αρχή ην η άμυνα!

Με αυτή την επίδοση, ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 4η θέση του σχετικού πίνακα, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην πρώτη έχοντας δεχθεί μόλις 11 γκολ και τους Άρη, Παναθηναϊκό να ακολουθούν με 14 και 16 γκολ παθητικό αντίστοιχα.

Ωστόσο, είναι εξίσου σοβαρό εάν όχι σοβαρότερο, το ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μόνο σε 11 ματς πρωταθλήματος να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Στα υπόλοιπα 13 δεν τα κατάφερε και στα 9 εξ αυτών το "πλήρωσε" είτε με ήττα (3) είτε με ισοπαλία (6).

Και επειδή ως γνωστόν οι άμυνες φέρνουν τα πρωταθλήματα, τη σεζόν 2018-19 όπου ο ΠΑΟΚ διέλυσε όποιον βρέθηκε στον δρόμο του και πανηγύρισε αήττητος τον τίτλο με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, η "ασπρόμαυρη" άμυνα "πληγώθηκε" μόνο 14 φορές, εκ των οποίων κόστισαν βαθμούς μόνο οι 4 (τα παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει και περιορίστηκε στην ισοπαλία με σκορ 1-1).

Φυσικά, για την αμυντική λειτουργία μίας άμυνας δεν ευθύνεται μόνο η αμυντική πεντάδα, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα, αλλά όλες οι γραμμές της.

Και η αλήθεια είναι πως η φετινή μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτή της σεζόν 2018-19, όπως φυσικά δεν έχει καμία σχέση ούτε η αποτελεσματικότητα των Ζίβκοβιτς, Πασχαλάκη συγκριτικά με την απόδοση του δεύτερου πρόπερσι, ούτε η αποτελεσματικότητα των "ασπρόμαυρων" αμυντικών...

Διαβάστε ακόμη...