Ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη! (pics)

Από paok24.com: Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Χρήστος Τζόλης είναι ο πρώτος σκόρερ στον κόσμο κάτω των 19 ετών! Παράλληλα ωστόσο, βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας με τους ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ!
Πηγή: paok24.com
Ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη! (pics)


Από μόνο του, το γεγονός πως ο Χρήστος Τζόλης είναι ο πρώτος σκόρερ παγκοσμίως αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά ποδοσφαιριστές κάτω των 19 ετών, είναι τεράστιο επίτευγμα! Ωστόσο, το ότι βρίσκεται στην 3η θέση των πρώτων σκόρερ παγκοσμίως τη φετινή σεζόν, στην κατηγορία κάτω των 21 ετών, είναι σχεδόν... ασύλληπτο!

Με 16 γκολ στο ενεργητικό του έως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο 19χρονος επιθετικός του Δικεφάλου έχει μόλις ένα λιγότερο από τον 21χρονο Σενεγαλέζο, Σεκού Κοϊτά, ο οποίος αγωνίζεται στην Σάλτσμπουργκ, με τον φοβερό Έρλινγκ Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ να βρίσκεται φυσικά στην πρώτη θέση, με 27 γκολ σε 25 παιχνίδια!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πώς τόσο ο Χάαλαντ όσο και ο Κοϊτά αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης, σε αντίθεση με τον Τζόλη που αγωνίζεται στα αριστερά της επίθεσης, ενώ εξίσου σημαντικό είναι πως το... wonderkid του ΠΑΟΚ έχει καταγράψει έως τώρα και 9 ασίστ, δηλαδή έχει συμμετοχή σε 25 γκολ του ΠΑΟΚ.

Εάν μάλιστα αναζητήσει κανείς την λίστα με τους πρώτους σκόρερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο, οι οποίοι αγωνίζεται ως αριστεροί εξτρέμ, ανεξαρτήτου ηλικίας, ο Τζόλης βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Σον (Τότεναμ) και Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και μπροστά από ποδοσφαιριστές όπως ο Ντούσαν Τάντιτς (Άγιαξ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι) και Μέμφις Ντεπάι (Λυών), ενώ στην ίδια λίστα, εάν αθροίσει κανείς τα γκολ και τις ασίστ, βρίσκεται στην 5η θέση!

Διαβάστε ακόμη...