«Η Ευρώπη μας έδωσε ζωή – Στόχος του ΠΑΟΚ, Κύπελλο και Πρωτάθλημα»

Από sdna.gr: Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ στο χάντμπολ, έγραψε ιστορία φτάνοντας στα προημιτελικά του EHF European Cup και ο «μαέστρος» της ομάδας, Δημήτρης Πελεκίδης μιλά στο SDNA για την πορεία του Δικεφάλου, που έφτασε μεν μέχρι τη φάση των «8», κατέγραψε όμως και δύο ρεκόρ.
Πηγή: sdna.gr
«Η Ευρώπη μας έδωσε ζωή – Στόχος του ΠΑΟΚ, Κύπελλο και Πρωτάθλημα»

Ο Δικέφαλος, παρά τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχε υποχρεώσεις στην Ευρώπη για το EHF European Cup, διοργάνωση στην οποία ανταπεξήλθε ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες. Καβαλιέρι, Μπιέλοβαρ και Μάλαγα βρέθηκαν στο δρόμο του, ο ΠΑΟΚ σημείωσε πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια και κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά. Ο Δικέφαλος έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει νίκη σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει νίκη επί ισπανικής.

Ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Πελεκίδης αναφέρεται στην πορεία των «ασπρόμαυρων», στο ότι έδειξαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κέρδισαν εμπειρία και όπως μας λέει πλέον η προσοχή στρέφεται στις εγχώριες διοργανώσεις.

«Η ομάδα έκανε μία μεγάλη πορεία. Έφτασε για πρώτη φορά στους «8» της διοργάνωσης, με πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια, κάναμε και μία νίκη στη φάση των προημιτελικών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και απέναντι σε μία ισπανική ομάδα, κάτι που επίσης συνέβη για πρώτη φορά. Η Ευρώπη μας έδωσε ζωή, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο έχει διακοπεί λόγω του κορωνοϊού. Εμείς είχαμε τον στόχο αυτόν, οπότε μπόρεσε η ομάδα να μείνει προσηλωμένη, δούλευε σε αυτή την κατεύθυνση και κατάφερε να φτάσεις στις καλύτερες ομάδες του EHF European Cup», αναφέρει αρχικά.

Μη έχοντας η ομάδα υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ οι άλλες ομάδες στο εξωτερικό αγωνίζονταν κανονικά, περιμένατε ότι θα φτάνατε μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού;

«Όταν δεν έχεις αγωνιστική δράση, η αλήθεια είναι ότι όση προπόνηση και να κάνεις είναι δύσκολο, γιατί η ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό και παράλληλα οι ομάδες βρίσκουν ρυθμό μέσα από τη διαδικασία των παιχνιδιών. Έτσι στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήξερα ότι έχουμε δυνατότητες, αλλά ήταν και δύσκολο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε γιατί δεν είχαμε αγωνιστική δράση , οπότε δεν ήξερα σε τι βαθμό ετοιμότητας θα ήμασταν στα παιχνίδια, Παρ' όλα αυτά τα κορίτσια έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στη διάρκεια των αγώνων που παίξαμε και φτάσαμε στους «8» της διοργάνωσης».

Τι κρατάτε από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας σας;

«Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για όλους και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί τα κορίτσια αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατά βάση, παίζουν παιχνίδια χαμηλότερης δυναμικής, οπότε για μας αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της προπονητικής διαδικασίας, γιατί θέλεις να ανταποκρίνεσαι σε συνθήκες αγώνα, δύσκολες, αυτό μας εξελίσσει, μέσα από τέτοια παιχνίδια βελτιώνεσαι και είναι ένα κίνητρο για τα κορίτσια, να δούνε τις δυνατότητες τους, που μπορούν να φτάσουν και σε σχέση με το ευρωπαϊκό επίπεδο που βρίσκονται. Δείξαμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και ότι μέσα από τη δουλειά, μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια ακόμη και ομάδες μεγαλύτερου επιπέδου».

Θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο ρόστερ και ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη συνέχεια;

«Λογικά δεν θα έχουμε αλλαγή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η ομάδα θα πορευθεί με τις αλλαγές που έγιναν τον Ιανουάριο και θα στοχεύσει τους δύο εγχώριους τίτλους, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Από ότι φαίνεται θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα επανέλθουμε στην ελληνική πραγματικότητα, είναι πολύ καλό αυτό για το άθλημα πρωτίστως και για τις ομάδες να μπούνε σε αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τους τίτλους στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που πέρσι στο πρωτάθλημα, δεν έγινε, λόγω της διακοπής και το περιμένουμε με ανυπομονησία. Ο βασικότερος στόχος το πρωτάθλημα και έπειτα το Κύπελλο».

Πιστεύετε ότι η διακοπή θα παίξει ρόλο;

«Πάντα η διακοπή επηρεάζει, είναι δύσκολο για τον αθλητή να τον έχεις «μία κρύο, μία ζέστη» και όταν δεν υπάρχει και αγωνιστική δράση. Εμείς ήμασταν τυχεροί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, στην ουσία μείναμε εκτός για ένα 15νθήμερο, και μετά συνεχίσαμε και αυτό είναι πλεονέκτημα για μας. Σίγουρα θα επηρεάσει η διακοπή, αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στους αντιπάλους μας, για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...