Προαναγγελία αγώνα: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Από slgr.gr: Η εξασφάλιση και μαθηματικά της θέσης στα πλέι οφ είναι ο άμεσος στόχος του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο μια επιτυχία επί του ΠΑΟΚ θα τον ξαναφέρει πιο κοντά στην τετράδα. Και για τον ΠΑΟΚ μια νίκη βέβαια είναι πολύ σημαντική, για να ισχυροποιηθεί στην δεύτερη θέση.
Πηγή: slgr.gr
Προαναγγελία αγώνα: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας Τρίπολης

Με μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης εξασφαλίζει και μαθηματικά μια θέση στην πρώτη εξάδα. Αυτό θα γίνει βέβαια και αν δεν νικήσει ο Βόλος τη Δευτέρα τον Ολυμπιακό. Παράλληλα ο Αστέρας θέλει να ισοφαρίσει το αήττητο ρεκόρ του στην κατηγορία.

Είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου. Αν δεν χάσει από τον ΠΑΟΚ, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του στην κατηγορία, που είναι εννέα αγώνες χωρίς ήττα.

Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στην έδρα του, ο Αστέρας δεν μπόρεσε να κάνει και τέταρτη με τη Λαμία, που του πήρε το 0-0. Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν καλύτερη συγκομιδή στην έδρα τους, από αυτή του Αστέρα, που έχει μαζέψει 21 βαθμούς. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε επτά από τα 11 στην έδρα του. Έχει δεχτεί οκτώ γκολ, αλλά τα μισά από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ

Κατάφερε να κάνει για πρώτη φορά δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις αρχές Δεκεμβρίου. Παράλληλα από τότε είχε και να κρατήσει το «μηδέν» σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Έμεινε μόνος δεύτερος, δύο βαθμούς από ΑΕΚ και Άρη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αήττητος για δέκα παιχνίδια, αλλά έχασε από τα μέσα Δεκεμβρίου τρία από τα 13 τελευταία. Τώρα πάντως είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, ενώ η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία.

Έχει χάσει τα τρία από τα έξι τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, αφού δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα. Ήταν αήττητος σε 12 παιχνίδια μέχρι να χάσει από τον Άρη. Και τις πέντε εκτός έδρας νίκες του τις έχει κάνει με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά.

Μεταξύ τους

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τελευταία ομάδα της περιφέρειας, που έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ, 3-2 στις 4 Μαρτίου 2018, πριν από τρία χρόνια δηλαδή. Από ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ μετά από αυτό, έχει κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια που ακολούθησαν με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του σε μια δύσκολη για αυτόν έδρα, όπου δεν είχε καταφέρει άλλη φορά να κερδίσει δύο διαδοχικές. Μάλιστα είχε μια νίκη στις επτά προηγούμενες επισκέψεις του εκεί.

Η ιστορία

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 11

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΠΑΟΚ: 16

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης.

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 9

Ισοπαλίες: 2

Νίκες ΠΑΟΚ: 5

Στον πρώτο γύρο

06.12.2020: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (64' σουτ Τζόλης, 70' πέναλτι Ζίβκοβιτς. Στο 38' 2η κίτρινη Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ)

Πέρσι

06.10.2019: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2 (58' κεφαλιά Σουάρεθ – 33' σουτ Σφιντέρσκι, 47' αυτογκόλ Μαρτίνεθ)

Διαβάστε ακόμη...