Η θέση του σέντερ φορ που "καίει" στον ΠΑΟΚ...

Από toumbalibreclub44.blogspot.com: ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Πηγή: toumbalibreclub44.blogspot.com
Η θέση του σέντερ φορ που "καίει" στον ΠΑΟΚ...

O Tασος Δουβίκας παραμένει ψηλά στη μεταγραφική λίστα του «Δικεφάλου», ο Pablo Garcia έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στην απόκτησή του, με τους επιτελεις του ΠΑΟΚ στην Μικρας Ασιας να έχουν ενα "σταυρολεξο" να λυσουν που αφορα την θεση του σεντερ φορ στον Δικεφαλο.

Η πιο σημαντική εκκρεμότητα ακούει στο όνομα Michael Krmencik καθώς δεν γνωρίζει κανεις τις τελικες απαιτήσεις της Club Brugge για τον Τσέχο επιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός και χωρίς ρήτρα στο συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, ενώ η δεύτερη μεγαλη εκκρεμότητα έχει να κάνει με την πρόθεση των ανθρώπων του «Δικεφάλου» το καλοκαίρι ο Carol Swiderrski να "κουνησει μαντηλι".

Ο Πολωνός επιθετικός μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και στην Τούμπα θα επαναφέρουν το όνομα του στην υπό παραχώρηση λίστα των ποδοσφαιριστών, με την Bologna να έχει δείξει τον περασμένο Ιανουάριο ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.Ο Swiderski που κυνηγάει ιδιαίτερες επιδοσεις με την φανελα του ΠΑΟΚ,καθως θέλει ακόμη δύο συμμετοχές προκειμένου να φτάσει τις 90,έχοντας στον ενεργητικό του 29 γκολ και εννιά ασίστ,βρεθηκε στο στοχαστρο Μπολόνια και Ουνιόν Βερολίνου,που ασχολήθηκαν ενεργά με την περίπτωση του τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά για διάφορους λόγους, δεν προχώρησε το «φλερτ» με κάποια από τις δύο.

Δεδομένου ότι το τρέχον συμβόλαιο του Πολωνού, έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να ανανεωθεί,το πιθανότερο είναι o Swidwerski να πωληθει, προκειμένου να μπει κι ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ.

Αλλωστε οπως σημειώνουν τα ΜΜΕ της Ιταλίας, η Μπολόνια εμφανίζεται διατεθειμένη να του προσφέρει συμβόλαιο με ορίζοντα τετραετίας-κατι που ειναι ακρως ελκυστικο για τον ποδοσφαιριστη-παρά το γεγονός πως η υπόθεση οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» τον Ιανουάριο:

«Η Μπολόνια δεν εγκαταλείπει την περίπτωση του Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ παραμένει στο στόχαστρο των ροσομπλού. Οι επαφές συνεχίζονται, ανεξάρτητα αν οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η Μπολόνια παραμένει στο παιχνίδι για τον Σφιντέρσκι και είναι έτοιμη να του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων χρόνων, με τους επιτελείς της ομάδας να δουλεύουν την πρόταση για το καλοκαίρι...».

Με την αποχωρηση του Chuba Akpom το καλοκαιρι,ο ΠΑΟΚ συμφωνησε με τη Rijeka στην αποκτηση του Αntonio Colak,σε ενα ποσο της ταξης των 3 εκ.€,για συμβολαιο εως το 2024,με ετησιες απολαβες στα 450000€,θεωρωντας πως ο γεννημενος 17 Σεπτεμβριου 1993,που περασε απο αρκετες ομαδες στη Γερμανια και πετυχε 51 γκολ σε 92 συμμετοχες με τη φανελα της Rijeka,υψηλοσωμος επιθετικος θα ελυνε το θεμα στην κορυφη του ΠΑΟΚ.

Τα πραγματα δεν εξελιχθηκαν οπως περιμεναν ολοι και οταν ανελαβε την τεχνικη ηγεσια της ομαδας ο Pablo Garcia ειχε τετ α τετ με τον Αντονιο Τσολακ,προκειμενου να συζητησουν για τον ρολο του στον ΠΑΟΚ,εφοσον δεν αποχωρησε τον Ιανουαριο.

Πρόταση για τον Κροάτη επιθετικό δεν ηρθε ποτε τον Γεναρη και έτσι ο Τσόλακ παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και μέχρι να βρεθεί λύση σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα,εξεφρασε στον προπονητη την επιθυμία του να παραμείνει και να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα,με τον Γκαρσία να του ξεκαθαριζει πως Κρμέντσικ και Σφιντέρσκι είναι πιο μπροστά στις προτιμήσεις του για τη θέση του φορ, όμως αν δείξει κυριως διάθεση στις προπονήσεις θα συμπεριληφθεί και πάλι στα πλάνα του.

Εδω μπαινει στην εξισωση και το αλλο μεγαλο ταλεντο των Ακαδημιων του Δικεφαλου(μετά τον Χρήστο Τζόλη),ο Γιώργος Κούτσιας που έρχεται φορτσατος για να καταριψει καθε προηγουμενο!
Γεννημενος 8 Φεβρουαριου 2004,ο 18χρονος επιθετικος εκανε ντεμπουτο 18 Σεπτεμβριου 2020,στην Τουμπα με τον Ατρομητο,ενω λιγο μετα στις 10 Δεκεμβρη επαιξε και στην Ευρωπη(στο 0–0 στη Γραναδα)για να γινει ο 16ος νεωτερος ποδοσφαιριστης στην ιστορια του Europa League,εχοντας συμβόλαιο με εξαψήφιο νούμερο και τεραστιες προσδοκίες.

Ο μικρός από την Αλεξανδρεια της Ημαθίας ομως,που στις προπονησεις της μεγαλης ομαδας ειναι συνηθως θεατης(λογω του μεγαλου roster)μένει χωρίς αγωνιστικο ρυθμό,αφου το πρωταθλημα της Κ19 δεν προβλεπεται να αρχισει και ολο αυτο γινεται τροχοπεδη στην ποδοσφαιρικη βελτιωση και εξέλιξη του,κατι που σιγουρα δεν τον βοηθα,ουτε τον ΠΑΟΚ για τον οποιο αποτελει σημαντικη επενδυση!

Και εδω επιστρεφουμε εκει απο οπου ξεκινησαμε καθως ο Τασος Δουβικας εμφανίζεται μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ,ο οποιος προσπαθεί να αποκτήσει ένα από τα κορυφαία φετινά ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου,που σε πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού,ομως εντάχθηκε σε αυτες του Αστέρα και πρόλαβε να δείξει τις ικανότητές του στο πρωταθλημα K20 (με προπονητή τον πατέρα του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Γιάννη Δουβίκα) και τη σεζόν 2017-2018 πήρε ευκαιρίες από Βεργέτη και Παντελίδη.

Και ενω στην πρώτη σεζόν ειχε αρκετες συμμετοχές,κυριως ως αλλαγή,η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη,με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο,οπου μειώθηκαν τοσο οι συμμετοχές οσο και τα λεπτά συμμετοχής,ενώ τη σεζόν 2019-2020 με σεντερ φορ στην ομαδα,Φερναντεθ και Μπαραλες δεν υπολογιζοταν,ετσι ωστε σε ηλικία 20 ετών να πρεπει να παρει αποφασεις.

Το καλοκαίρι του 2020 και ενω η δοκιμή στη Ζανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είχε αποτέλεσμα ο Δουβίκας πηρε την αποφαση να ανηφορισει στο Βολο,που εδειξε ενδιαφέρον και ο οποιος τον απέκτησε ελεύθερο,αλλά εφόσον τον πουλήσει,θα εισπράξει λιγότερα από τα μισά χρήματα της μεταγραφής,καθως το 60% των δικαιωμάτων παραμένουν στην κατοχή του Αστέρα(γι'αυτο και το υπερβολικο ποσο που ζητα ο Μπεος για να ολοκληρωσει την μεταγραφη).

Ο Δουβικας αρπαξε την ευκαιρια απο τα μαλλια και τοσο με Σάκη Τσιώλη(για λίγο) οσο και με Άνχελ Λόπεθ έλυσε το επιθετικό πρόβλημα του Βόλου και μόλις 3 αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιοδου της Super League Interwetten, η ομάδα έχει μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για είσοδό της στα playoff και αυτος χτυπα την πορτα της Εθνικης και μια μεγαλη μεταγραφη στην Τουμπα!

Σε ενα σχημα με Τζολη(η Warda) και Andrija πλαι του και τον Κagawa(η τον Warda) πισω του ο νεαρος Δουβικας δειχνει να ειναι ετοιμος να κανει τον αγαπημενο των οπαδων του ΠΑΟΚ,Alexander..."αναμνηση"...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...