«Εμπειρίες που θα μείνουν για μια ζωή»

Από inpaok.com:Μεγάλη συνέντευξη για την καριέρα του έδωσε ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ, στην οποία και αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι για την τριέτη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και τον Δικέφαλο, μιλώντας και για την αποχώρηση του από την ομάδα.
Πηγή: inpaok.com
«Εμπειρίες που θα μείνουν για μια ζωή»

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε ιστοσελίδα της Πορτογαλίας:

Για την πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ:

«Άρχισα να μιλάω με τον ΠΑΟΚ από τον Μάρτιο- Απρίλιο του 2013, τότε έδειξε για πρώτη φορά ενδιαφέρον. Στο τέλος της σεζόν υπέγραψα το συμβόλαιο μου με την ομάδα. Πήγα στην Ελλάδα με την γυναίκα μου και την κόρη μου, η οποία ήταν ήδη ενός έτους. Η σύζυγος μου ήταν έγκυος με την δεύτερη μου κόρη, οπότε ήταν μια μεγάλη αλλαγή».

Για το πως του φάνηκε η Ελλάδα:

«Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σαν χώρα. Απολαύσαμε πραγματικά την ζωή εκεί, οι άνθρωποι είναι παρόμοιοι με τους Πορτογάλους, πολύ φιλόξενοι. Ο ΠΑΟΚ επίσης μας παρείχε όλες τις προϋποθέσεις για να μας κάνει να νιώθουμε καλά».

Για την σύγκριση του ποδοσφαίρου της με αυτό της Πορτογαλίας:

«Ούτε το ποδόσφαιρο τους έχει μεγάλες διαφορές με το πορτογαλικό, ίσως είναι ένα επίπεδο κάτω σε ποιότητα, αλλά έχει τρεις, τέσσερις μεγάλες ομάδες που είναι πολύ δυνατές στο πρωτάθλημα. Προσαρμόστηκα και πέρασα τρία πολύ όμορφα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ήμουν πάντα βασικός και σημαντικός στην ομάδα, ήταν αυτό που έψαχνα»

Για την συμπεριφορά του κόσμου:

«Ναι! Όπου και και να πήγαινα στην πόλη, σε καφετέρια, εστιατόριο ακόμα και στον δρόμο, όλοι με αναγνώρισαν. Από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, και σχεδόν όλοι ζουν για την ομάδα. Στην πόλη υπάρχουν δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Έχω να θυμηθώ πολλά απίστευτα παιχνίδια από την Ελλάδα. Ένα κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα που έγινε ένα υπέροχο Pyro Show. Ήταν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, αυτές οι εμπειρίες θα μείνουν για μια ζωή».
Ναι ναι ναι. Στην πόλη πήγα παντού, σε καφετέρια, εστιατόριο, πήγα στο δρόμο και όλοι με γνώριζαν. Από το παιδί στο ηλικιωμένο άτομο. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά όλοι ζουν πολύ για τον σύλλογο. Έχουν δύο κλαμπ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι παίκτες και είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το ποδόσφαιρο. Είχα απίστευτα παιχνίδια. Υπάρχει ένα με τον Ολυμπιακό, στο σπίτι, με μια υπέροχη πυροτεχνική παράσταση, είναι στο Youtube, εκείνη τη στιγμή σε αυτό το στάδιο νομίζω ότι όλοι είχαν έναν φακό και ήταν ένα απίστευτο περιβάλλον, πολύ ζεστό. Αυτές είναι εμπειρίες που θα μείνουν για μια ζωή».

Για το τι κράτησε από την Ελλάδα:

«Μου αρέσει πολύ ο καφές τους, το φρέντο εσπρέσο. Αυτή τη συνήθεια πήρα από την Ελλάδα. Υπήρχε και μια που δεν μου άρεσε τόσο πολύ. Είχαν μια συνήθεια να διπλοπαρκάρουν. Μια φορά πάρκαρε κάποιος μπροστά μου, άρχισα να φωνάζω και δεν ερχόταν κανείς. Μετά από περίπου δεκαπέντε λεπτά ήρθε μια κυρία και πήρε το αυτοκίνητο, δείχνοντας μου στο παρμπρίζ το χαρτάκι με τον αριθμό τηλεφώνου της . Δεν ήξερα αυτή τη συνήθεια ήμουν πραγματικά αναστατωμένος. Όταν μου συνέβη ξανά, απλά πήρα τηλέφωνο».

Για τον προπονητή που ξεχώρισε:

«Συνεργάστηκα με αρκετούς προπονητές τα τρία αυτά χρόνια. Ίσως ο Τούντορ, ο οποίος ήταν πρώην στόπερ της Γιουβέντους και της Εθνικής Κροατίας, έπαιζε δηλαδή στη θέση μου. Τότε μας έφερε ένα διαφορετικό σύστημα το οποίο δεν είχα παίξει ποτέ πριν, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Σήμερα αυτό είναι λίγο πιο μοντέρνο, αλλά τότε δεν το χρησιμοποιούσαν. Ήταν ο προπονητής με σημαντικές γνώσεις από τη Γιουβέντους και το ιταλικό πρωτάθλημα».

Για το ότι δεν κέρδισε κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ:

«Δυστυχώς δεν κατάφερα να κερδίσω κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ, αυτό είναι το αρνητικό που κρατάω από την Ελλάδα. Χάσαμε έναν τελικό κυπέλλου ενώ δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε το πρωτάθλημα σε αυτή την τριετία. Ήταν κακό αυτό γιατί οι οπαδοί μας ήθελαν πολύ να γίνουμε πρωταθλητές».

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ:

«Το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΟΚ τελείωνε και τα πράγματα πηγαίναν καλά για να ανανεώσω με την ομάδα. Ωστόσο ήρθε ένας νέος αθλητικός διευθυντής και παρουσιάστηκαν μια σειρά από προβλήματα για την ανανέωση του συμβολαίου μου».

Για τα προβλήματα στις επαφές:

«Δεν ήταν τόσο ζήτημα χρημάτων, γιατί είχα σκοπό να μείνω στην Ελλάδα με πολύ χαμηλότερο ποσό από ότι λαμβάνω στο Ισραήλ. Με το που τελείωσε η σεζόν πήγα στην Πορτογαλία. Ο Αθλητικός Διευθυντής με ρώτησε αν ήθελα να στείλει ένα άτομο με το συμβόλαιο για να υπογράψω, ή αν ήθελα να πάω στην Ελλάδα. Του είπα ότι επειδή ήμουν σε διακοπές, αν μπορούσε να στείλει κάποιον στην Πορτογαλία για να υπογράψω εκεί. Συμφώνησε, αλλά την επόμενη ημέρα στην παρουσίαση του νέου προπονητή, είπε μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω».

Διαβάστε ακόμη...