Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Προμηθέα και ο κίνδυνος βαρύτατων ποινών αν...

Από sdna.gr:Το «Slam Dunk» φέρνει στην επιφάνεια τα «καυτά» ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από τον Προμηθέα και εξηγεί τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Πατρινοί αν αποδειχθεί ότι παραβίασαν το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Πηγή: sdna.gr
Τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Προμηθέα και ο κίνδυνος βαρύτατων ποινών αν...

* Η υπόθεση του Προμηθέα και όσων έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αποτελεί δικαιολογημένα την «καυτή πατάτα» της μπασκετικής επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες. Η ΕΟΚ μαζί με τον ΕΣΑΚΕ ανοίγουν φάκελο για όσα έγιναν και πλέον μένει να φανεί από τα αρμόδια όργανα αν έχουν υπάρξει παραβιάσεις του πρωτοκόλλου.

* Η σκόνη που σηκώθηκε γύρω από την υπόθεση έφερε και έναν καταιγισμό από φημολογίες, που ο Προμηθέας πια οφείλει να απαντήσει δημόσια. Δεν έχει δικαίωμα να αφήνει να εκμεταλλεύονται την αφωνία του, οι πρόθυμοι να παρουσιάσουν ως θέσεις του, Εδώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα και πρέπει οι Πατρινοί να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα. Η αναπαραγωγή από μια οχιά που εξόρισε στο instagram ο χώρος μετά το πράσινο σουτ-βολέ ή από έναν διεστραμμένο που ειδικεύεται στις δολοφονίες χαρακτήρων και ξερνάει χολή από τα αυτιά δεν είναι τρόπος να παρουσιαστούν οι θέσεις μιας ομάδας γιατί τέτοια ανθρωπάκια δεν εκφράζουν μια υγιή ομάδα που δείχνει ότι έχει διοίκηση, παρόν αλλά και προοπτική. Αυτοί εκφράζουν μόνο τον νοσηρό εαυτό τους και τις εμμονές τους και για αυτό τέτοιοι τύποι θεωρούνται περιθωριακοί. Ο Προμηθέας έχει κερδίσει έναν σεβασμό και οφείλει να αντιμετωπίσει με σεβασμό και τον κόσμο που παρακολουθεί έκπληκτος τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο μπάσκετ.

* Μόλις μία εβδομάδα πριν, ο Προμηθέας απαιτούσε να πάει να παίξει ο Παναθηναϊκός (ενώ είχε ήδη 7 κρούσματα, πριν φτάσει δηλαδή τα 11) στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ αποδεκατισμένος ευελπιστώντας σε μία ήττα του επειδή πιστεύει ότι θα του πάρει την πρωτιά. Κι όχι μόνο δεν συναινούσε στην αναβολή αλλά ζήτησε να καταγραφεί η διαφωνία του στα πρακτικά. Πάμε όμως στο σήμερα.

* Τα «καυτά» ερωτήματα είναι δεδομένα και μπορεί να τα σκεφτεί οποιοσδήποτε γνωρίζει την υπόθεση και διαβάζει γύρω από αυτήν τα τελευταία 24ωρα. Πότε παρουσιάστηκαν τα κρούσματα στους Πατρινούς και γιατί η ομάδα δεν ενημέρωσε την ΕΟΚ και τον «Δικέφαλο του Βορρά»; Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, τήρησαν το πρωτόκολλο, για το οποίο έχει γίνει τόση κουβέντα εδώ και μήνες; Πόσα τεστ έγιναν στους Προμηθείς μετά τον προημιτελικό με τον Κολοσσό Ρόδου και μέχρι τον ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη;

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι είναι και το καζίνο σου, με Live Blackjack & Ρουλέτα και τραπέζια με Έλληνες dealers αποκλειστικά για τα μέλη της Stoiximan. Πάτα εδώ!

* Ήταν αγωνιστική απόφαση του Μάκη Γιατρά να μην παίξει ο Γιάννης Αγραβάνης στο ματς με τον ΠΑΟΚ; Γιατί δεν αγωνίστηκε ένας παίκτης που σταθερά παίζει 20 λεπτά σε κάθε ματς; Συνδέεται η περίπτωσή του με κρούσμα κορωνοϊού και ενώ ο παίκτης ήταν στον πάγκο στην αναμέτρηση; Υπήρχαν άνθρωποι με συμπτώματα ή είχαν έρθει σε στενή επαφή με κρούσματα και τους άφησαν ανάμεσα σε ανθρώπους υγιείς; Έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και υπήρχαν στο γήπεδο πιθανά κρούσματα;

* Είναι τρεις μέρες στις οποίες έχει σηκωθεί τόσος θόρυβος. Τόσοι έχουν πει και έχουν γράψει τόσα. Κανείς από τον Προμηθέα δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει κάτι επίσημα και δημόσια; Τώρα ανοίγει πειθαρχική διαδικασία. Η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ θα ερευνήσουν πότε έγιναν τα τεστ στο Διαβαλκανικό. Έγιναν την Παρασκευή πριν από το ματς ή το Σάββατο, μετά τον ημιτελικό;

* Εάν δεν υπήρχε υποψία κορωνοϊού, γιατί τα δύο μέλη που βρέθηκαν εν τέλει θετικά δεν ακολούθησαν την αποστολή στο Παλατάκι; Εδώ μιλάμε για θέματα υγείας, όχι για αγωνιστικά ζητήματα. Ο κύριος Λιόλιος θα θέσει υποψήφιος πρόεδρος για να «σώσει» το ελληνικό μπάσκετ, δεν πρέπει να δώσει μερικές απαντήσεις; Τον λόγο μια χαρά τον χειρίζεται, αγοραφοβία δεν έχει, γιατί δεν βγαίνει κάποιος να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται σε δημόσια θέα. Ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης είναι να θέτει ερωτήματα, όσοι έχουν θεσμικό ρόλο έχουν υποχρέωση να απαντούν.

* Για να κάνουμε μία χρήσιμη παρένθεση και να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι ακριβώς «παίζει». Στην μεγαλύτερη αντιπαλότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, δηλαδή μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όταν οι «πράσινοι» έβγαλαν το 1ο θετικό τεστ μετά το ντέρμπι της Euroleague, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να επικοινωνήσουν με τους Πειραιώτες, για να τους πουν να κάνουν άμεσα τεστ και εκείνοι. Τους ενημέρωσαν άμεσα, όπως όφειλαν να κάνουν. Ο Ολυμπιακός έκανε τα τεστ, το Σάββατο αμέσως μετά το ματς και οι Πειραιώτες υποβλήθηκαν και σε επαναληπτικά τεστ 48 ώρες μετά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά τους είχε ενημερώσει το «τριφύλλι» να τα κάνουν.

* Ο Κολοσσός, που έπαιξε με τον Προμηθέα στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετρά ήδη δύο μέλη, που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ δεν έχει δώσει άλλο παιχνίδι, σε ένα νησί με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Αν βγάλει θετικά και ο ΠΑΟΚ, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;

* Εδώ μιλάμε για ζητήματα δημόσιας υγείας. Από τη στιγμή που ανοίγει διαδικασία για το θέμα αρκεί να γνωρίζετε τα εξής: σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο Προμηθέας παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να κατέβει με την καλύτερη δυνατή σύνθεση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αυτομάτως μηδενίζεται στο ματς και αποκλείεται από τον τελικό του Κυπέλλου και του αφαιρούνται δύο βαθμοί από το πρωτάθλημα. Ο οποίος ΠΑΟΚ ειρήσθω εν παρόδω, ούτε ασχολείται με το ζήτημα, ούτε δείχνει ενδιαφέρον να προκριθεί στα χαρτιά. Κλείνει η παρένθεση.

* Αυτό, βεβαίως, θα είναι η μικρότερη ζημιά που θα υποστεί, μπροστά στο τεράστιο ηθικό ζήτημα που προκύπτει και αφορά την υγεία όλων.

* Δεν βάζουμε καν στην εξίσωση τα ποινικά ζητήματα που προκύπτουν. Αυτά ας τα βρουν αυτοί που πρέπει, και μόνο φυσικά αν αποδειχθεί οτιδήποτε. Η ουσία άλλωστε είναι ότι η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα που θα συλλέξει τα στοιχεία και ανάλογα θα αποφασίσει.

* Έλληνες και ξένοι άλλωστε ξέρουν τι διεμήφθη μεταξύ τους στα μίτινγκ πριν το παιχνίδι. Κι ο Προμηθέας που τον έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ οφείλει επίσημες απαντήσεις με γεγονότα και ημερομηνίες κι όχι να αναλαμβάνουν αυτόκλητα ή μη, την υπεράσπισή του τελειωμένοι ηθικά άνθρωποι που δεν τους διαβάζει ούτε ο θυρωρός τους, κι αν πιάσουν δέκα λάικ βγαίνουν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν.

Διαβάστε ακόμη...