Το προφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα

Από paokfc.gr: Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten 2020-21, το Rival Analysis του paokfc.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αποψινό μας αντίπαλο.
Πηγή: paokfc.gr
Το προφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά. Το γεγονός ότι ενώ την προηγούμενη σεζόν εντυπωσίασε στην Super League 2, πήρε την άνοδο, αλλά λόγω Covid 19 έμεινε χωρίς παιχνίδια για ένα εξάμηνο δεν έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να έχει εικόνα της ομάδας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στο πρωτάθλημα, έχει έναν προπονητή ο οποίος δεν έχει εμπειρία από πρώτη κατηγορία και το ρόστερ δεν εντυπωσιάζει βάσει ονομάτων.

Από τον Σεπτέμβριο όμως και μετά, οι Γιαννιώτες έχουν εκπλήξει με τα αγωνιστικά τους κατορθώματα. Μπορεί να βρίσκεται στην 10η θέση με 21 βαθμούς αλλά η εικόνα του εντός αγωνιστικού χώρου είμαι εξαιρετική. Η ομάδα έχει ξεκάθαρο πλάνο και φιλοσοφία και παίζει το δικό της ποδόσφαιρο κόντρα σε κάθε αντίπαλο και φαίνεται πως έχει και την ουσία που χρειάζεται για να πετύχει τον βασικό της στόχο που είναι η παραμονή.

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι οι Γιαννιώτες κατάφεραν να πάρουν σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ατρόμητο μετά από δύο όμορφα παιχνίδια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν έργο του Αργύρη Γιαννίκη. Ένας προπονητής που έχει λάβει γερμανική... παιδεία, δουλεύοντας στη Γερμανία τόσο ως βοηθός όσο και ως πρώτος προπονητής στις Άαχεν και Έσσεν, ήρθε στα Γιάννενα, κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας και ξεκίνησε από την περσινή σεζόν να υλοποιεί το πλάνο του.

Στο ρόστερ υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο με παιδιά όπως οι Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Κάργας, Παντελάκης, Χουτεσιώτης, Σαλιάκας και Καρτάλης, αλλά και αρκετούς ποιοτικούς ξένους όπως οι Λεό, Κριζμάν, Πίρσμαν και Εραμούσπε.

Η ομάδα έχει βρει χημεία και ρόλους στο γήπεδο με τους Παμλίδη και Ελευθεριάδη να είναι οι πρώτοι σκόρερ με πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα, ενώ στο δημιουργικό κομμάτι έχουμε πολυφωνία με τους Παμλίδη, Καρτάλη, Εραμούσπε και Πίρσμαν να έχουν από δύο στην πρώτη θέση.

Ο Γιαννίκης στο παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο, που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι λόγω της κακής κατάστασης του γηπέδου των Ζωσιμάδων, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σιόντη και Κάργα.

Διαβάστε ακόμη...