"Συγγνώμη ... που σας κερδίσαμε!" (2007)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/2/2007, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2006-2007...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
"Συγγνώμη ... που σας κερδίσαμε!" (2007)

Ο τίτλος του κειμένου έχει να κάνει με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη με 2-1 στο παιχνίδι αυτό επί του Παναθηναϊκού...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-1, παρουσία 10.000 περίπου θεατών (8.795 τα εισιτήρια), παίζοντας ψυχωμένα και έξυπνα.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, όταν ο Μπαλάφας έκανε τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ηλιάδης δεν βρήκε την μπάλα με την προβολή που επιχείρησε, όμως ο επερχόμενος Γεωργιάδης από δύσκολη γωνία εκτέλεσε τον Γκαλίνοβιτς κάνοντας το 1-0.

Η αθηναϊκή ομάδα ισοφάρισε στο 36ο λεπτό με πέναλτι του Παπαδόπουλου, ένα πέναλτι που έδωσε ο Τσαχειλίδης, θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μέγκαχεντ μετά από προσπάθεια του Μάντζιου.

Τα τελικό 2-1 γράφτηκε στο 55ο λεπτό με κεφαλιά του Σωτήρη Μπαλάφα, μετά από φάουλ του Γεωργιάδη (αρχική εικόνα).

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη, αρχικά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το 2-2, όμως μετά το 75' ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση, ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και έχασε ευκαιρίες για το 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παράσχος): Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Ζαγοράκης (72' Μουμίν), Μέγκαχεντ (68' Μαλεζάς), Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Μελίσσης, Μίετσελ (91' Γιασεμάκης)

Παναθηναϊκός (Μουνιόθ): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Μόρις, Γκούμας, Ρομέρο (61' Ίβανσιτς), Παπδόπουλος, Λεοντίου, Τζιόλης, Βύντρα (77' Μπόβιο), Μάντζιος, Νίνης (77' Χαραλαμπίδης)

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τη διαιτησία όσο και για το κλίμα στο γήπεδο, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να απαντάει άμεσα!

«Η Διοίκηση του Παναθηναϊκού δυστυχώς δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε εξέδωσε ανακοινώσεις όταν μια μερίδα οπαδών της στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ/31.01.2007/3-1, έβριζε εν χορό παίκτες της ομάδας μας με το κατάπτυστο σύνθημα "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" ούτε "ίδρωσε το αυτί της" όταν στον ίδιο αγώνα ένα γήπεδο έβριζε τον αρχηγό μας Θοδωρή Ζαγοράκη και τη μητέρα του.

Το ότι δεν αναγράφηκε τίποτε στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή κύριο Γιώργο Κασναφέρη δεν τους πείραξε γιατί κέρδισαν τον αγώνα και προκρίθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος.

Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, πρέπει να ξέρει να χάνει και όχι να προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσει την ήττα της. (Τσαχειλίδης-Γάσπαρης). Επειδή δημιουργήσατε αδικαιολόγητα μεγάλο θόρυβο μετά την ήττα σας, σας ζητούμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ».

Δηλώσεις:

Γιώργος Παράσχος: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να μη δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που σε εννιά μέρες έδωσαν τρία παιχνίδια.

Ανταποκρίθηκαν πλήρως για να νικήσουν τον Παναθηναϊκό. Ίσως για πρώτη φορά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ένιωσα τόση πολύ ευχαρίστηση με την ομάδα, γιατί είδα σωστή ανάπτυξη, καλή κυκλοφορία, χαρακτηριστική άνεση στο να φτάνουμε στην αντίπαλη περιοχή και δεν κινδυνεύαμε.

Ίσως το μόνο σημείο που οπισθοχωρήσαμε, αλλά κάπου είναι και λογικό, μετά το 2-1 για ένα δεκαπεντάλεπτο. Ευτυχώς δε μας στοίχισε και έτσι μπορέσαμε μετά να βγούμε πάλι μπροστά και να κάνουμε ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Θα ήθελα να σταθώ λίγο στη συμπεριφορά των οπαδών μας που μας δημιουργούν πρόβλημα με τις συχνές διακοπές του παιχνιδιού.

Ενώ η ομάδα είχε βρει ρυθμό, υπήρχαν πολλά σημεία που έκαναν κακό στον ΠΑΟΚ με τις διακοπές. Την επόμενη φορά θέλουμε τη συμπαράστασή τους, αλλά τουλάχιστον να σταματήσει αυτό το πράγμα με τη ρίψη αντικειμένων»

Γιώργος Γεωργιάδης: «Ήταν μεγάλη νίκη μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα, αλλά και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Τη χρειαζόμασταν πολύ και ευχαριστούμε τον κόσμο. Πρέπει να ξέρουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα.

Δεν έχουμε τόσο μεγάλη ποιότητα αλλά παλεύουμε πάντα για να κερδίζουμε. Μου έλειψε η ατμόσφαιρα της Τούμπας (είχε επιστρέψει από τον Ηρακλή στον ΠΑΟΚ πρόσφατα). Κάθε παίκτης θα ήθελε να αγωνίζεται εδώ, θα ήθελε να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή μου»

Πανό με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα της Τούμπας εκείνη την Κυριακή με αποδέκτες τους Χριστοδουλόπουλο (επέστρεψε στην ομάδα) και ... Σαλπιγγίδη! «Οικοδόμε τράβα πίσω στο Λίβερπουλ» και «Κοντός στο σώμα, νάνος στην ψυχή», αναγραφόταν σε δύο από αυτά...

* Τη σεζόν 2006-2007, ο ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα στην πλάτη του, τερμάτισε στην 6η θέση έχοντας 45 βαθμούς, με τέρματα 32-29. Συνολικά μέτρησε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρουμάνο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ακολούθησε ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος πήγε την ομάδα ως το τέλος της σεζόν...

Διαβάστε ακόμη...