ΟΣΦΠ-Κλάτενμπεργκ: Από την άρση εμπιστοσύνης στην ψήφο εμπιστοσύνης... μια κωλοτούμπα δρόμος!

Από sdna.gr: Σκηνή πρώτη: Ας γυρίσουμε λίγους μήνες πίσω. Στα τέλη Αυγούστου ο Κλάτενμπεργκ με νωπό το χρίσμα από τους big-4 εμφανίζεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ανακοινώνει τα ονόματα των συνεργατών του.
Πηγή: sdna.gr
ΟΣΦΠ-Κλάτενμπεργκ: Από την άρση εμπιστοσύνης στην ψήφο εμπιστοσύνης... μια κωλοτούμπα δρόμος!

Μόλις ο εκπρόσωπος των θέσεων του Ολυμπιακού και αντιπρόεδρός του, Τάκης Αγραφιώτης, ακούει τα ονόματα των Τριτσώνη και Κουκουλάκη κοκκινίζει από οργή και αρχίζει να λέει: «είχατε πει ότι δεν θα έχετε έλληνες συνεργάτες», «δεν ήταν στη συμφωνία αυτό» και άλλα τέτοια. Ακόμα κι όταν ο Κλάτενμπεργκ τον διαβεβαίωσε ότι το αντικείμενο τους ουδεμία σχέση θα έχει με τη Σούπερ Λιγκ 1, ο Τάκης ήταν ανένδοτος και φυσικά καταψήφισε την πρόταση. Λίγο αργότερα κι ενώ το θέμα συζήτησης ήταν άλλο, πήρε το λόγο και είπε με στόμφο ότι «ο Ολυμπιακός αίρει την εμπιστοσύνη του στον κ. Κλάτενπμπεργκ». Είχε φτάσει το μήνυμα από τα κεντρικά...

Σκηνή δεύτερη: Στα τέλη Οκτωβρίου παρουσία του Ζόραν Λάκοβιτς ο Κλάτενμπεργκ παρουσιάζεται στο Βαγγέλη Μαρινάκη και στους άλλους ιδιοκτήτες των Big 4. Πηγαίνει μαζί με τους υπόλοιπους της αντιπροσωπείας της UEFA στο «Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ολυμπιακός – Mαρσέιγ. Έκτοτε η στάση του Κλάτενμπεργκ απέναντι στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον ως προς την κριτική των διαιτητικών αποφάσεων αλλάζει. Μαζί της αλλάζει και η στάση των αναρίθμητων Μέσων του Μαρινάκη απέναντί του.

Σκηνή Τρίτη: Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μπαίνει θέμα μη ανανέωσης της συνεργασίας του Κουκουλάκη με την ΕΠΟ. Δηλαδή του ενός εκ των δύο για τους οποίους ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη του στον Άγγλο. Ο Αγραφιώτης παρών, αλλά ταυτόχρονα απών. Βλέποντας ότι ο Κλάτενμπεργκ θέλει να διατηρήσει τον Κουκουλάκη δεν βγάζει άχνα. Τον βοηθά δια της σιωπής. Η παρουσία του συγκεκριμένου πρόσωπου στην ΚΕΔ, που πριν λίγους μήνες είχε κάνει τον Αγαραφιώτη να ωρύεται και τον Ολυμπιακό να αίρει την εμπιστοσύνη του, χθες του προκάλεσε αφωνία. Δεν αγάπησε ξαφνικά τον Κουκουλάκη ο Αγραφιώτης και ο Ολυμπιακός. Τον Κλάτενμπεργκ αγάπησαν.

Σκηνή τέταρτη (το κερασάκι στην τούρτα): Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παρότι όλοι ανέμεναν το αντίθετο δεν έγινε καμία αναφορά στα εγκληματικά λάθη των Τσαγκαράκη – Παπαπέτρου στον αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός.

Στον Ολυμπιακό αρχίζουν οι πανηγυρισμοί. Για να μην μίλησαν σημαίνει ότι δεν περνάει η τιμωρία τους, υπέθεσαν.

Λίγες ώρες αργότερα στα Nέα του Μαρινάκη δημοσιεύεται το « μεγάλο ευχαριστώ» στον Κλάτενμπεργκ:

«Ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ είναι από σήμερα, Παρασκευή 29.01.2021, το αδιαφιλονίκητο αφεντικό της διαιτησίας. Τη εξέλιξη την επισημοποίησε «δια της παγερής σιωπής της» η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. που φρονίμως ποιούσα έκανε την πάπια και δεν προχώρησε στην παραμικρή αναφορά σε ζητήματα αξιολόγησης της απόδοσης διαιτητών, αφού πρώτα ενημερώθηκε από τον κ. Γραμμένο ( κατ' ιδίαν εννοείται) ότι ο Άγγλος μόνο ασθενής δεν είναι και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρανοήσεις ακόμη και στον Πρόεδρο της ΕΠΟ.

Ο Κ. Κλάτενμπεργκ αποδείχθηκε ότι και να ελίσσεται ξέρει και να επιβάλλεται και να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες και να διευρύνει την εξουσία του, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγει την Ομοσπονδία ή να την επικοινωνεί αρνητικά.

Πήρε αυτό που ήθελε τον απόλυτο έλεγχο του «μαγαζιού» επενδύοντας στην μεγαλειώδη γκάφα του Γραμμένου να ζητήσει συνάντηση για ζητήματα αξιολόγησης διαιτητών χωρίς να είναι θεσμικά καλυμμένος με αποτέλεσμα να υποστεί μια συντριπτική ήττα, καθώς στη μάχη έπεσαν και οι «φίλιες δυνάμεις» της FIFA και της UEFA που στήριξαν με απόλυτο και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης τρόπο τον εκλεκτό τους αρχιδιαιτητή».

Είναι όμως έτσι; Έμειναν ατιμώρητοι Παπαπέτρου και Τσαγκαράκης ή αυτό θέλησαν να περάσουν τα Μέσα Μαζικής Επιρροής του Βαγγέλη Μαρινάκη; Αυτό είναι κάτι που θα απαντηθεί λίαν συντόμως. Εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι ότι στο λιμάνι η εμπιστοσύνη φεύγει και έρχεται ανάλογα με το... πόσο 100-0 αντέχεις! Και κάτι μας λέει πως όταν ενημερωθούν στο λιμάνι για τις εξελίξεις, η άρση εμπιστοσύνης θα επανεμφανιστεί...

Διαβάστε ακόμη...