Στη Θεσσαλονίκη οι ευρωπαϊκές μάχες του ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα θα διεξαχθούν στις 19 και 21 Φεβρουαρίου οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Μάλαγα στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του EHF European Cup, όπως αποκάλυψε ο έφορος των νταμπλούχων Ελλάδας, Δ. Χασεκίδης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.
Πηγή: paok24.com
Στη Θεσσαλονίκη οι ευρωπαϊκές μάχες του ΠΑΟΚ

«Χθες αργά το βράδυ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων ότι και τα δύο παιχνίδια να διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί θα φέρουμε στην Ελλάδα μια από τις τρεις ομάδες που είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν Παρασκευή 19 και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Η Μάλαγα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μπορώ να σας πω και ποσοστά, ο ΠΑΟΚ έχει 15-20% πιθανότητες να περάσει. Και να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο η Μάλαγα είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Μέχρι να παίξουμε θα έχει αγωνιστεί σε άλλα έξι παιχνίδια. Εκτός αυτού έχεις στις τάξεις της τρεις βασικές διεθνείς ισπανίδες παίκτριες».

Σε ερώτηση για τη σημασία της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, είπε:

«Ήταν 100% καθοριστική η συμβολή του. Χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη όχι μόνο το γυναικείο τμήμα αλλά και τα τμήματα του Ερασιτέχνη, δεν θα κατάφερναν να έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πάρα πολύ τον αθλητισμό και η ευτυχής συγκυρία για εμάς ήταν ότι το αγαπημένο του άθλημα είναι το γυναικείο χάντμπολ και όχι το ανδρικό. Αυτή όμως η αγάπη του μας έδωσε τη δυνατότητα να τον προσεγγίσουμε για να μας βοηθήσει να είμαστε και εμείς καλύτερα σε πολλούς τομείς. Τώρα στόχος μας είναι να τον κάνουμε να αγαπάει γενικά το χάντμπολ».

Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το γυναικείο χάντμπολ του ΠΑΟΚ:

«Ήταν μια τυχαία συγκυρία η ίδρυση του τμήματος γυναικείου χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Προέκυψε από ένα δικό μου συμβάν και εξαιτίας αυτού μου δημιουργήθηκε η ιδέα της ίδρυσής του. Δηλαδή είμαι ο ιδρυτής του τμήματος το 2007. Χωρίς να έχω καμία σχέση με το άθλημα. Απλά εγώ έχω μεγαλώσει στη Γερμανία, την τότε δυτική Γερμανία και είχα κάποια επαφή τηλεοπτική και στο σχολείο μου με το χάντμπολ».

Για το αν περίμενε ότι το τμήμα θα έφερε τίτλους, αλλά και θα πραγματοποιούσε αξιοσημείωτες πορείες στην Ευρώπη:

«Σίγουρα όταν είχαμε ιδρύσει το τμήμα, δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά ήμουν σίγουρος ότι αν είχαμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε καλά το τμήμα θα φτάναμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να είναι μια ομάδα που θα έχει και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Δεν περίμενα να είμαι ειλικρινής να φτάσουμε τόσο γρήγορα εκεί που φτάσαμε».

Για την πρόκριση απέναντι στην Καβαλιέρι:

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Κάναμε τεράστιο αγώνα για να παρουσιάσουμε την εικόνα που είχαμε. Πρώτα από όλα ήταν σημαντικό να πάρουμε την ειδική άδεια για να προπονούμαστε. Μόνο το γυναικείο χάντμπολ του ΠΑΟΚ και το ανδρικό της ΑΕΚ πήραν την άδεια, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Οι προπονήσεις μας ήταν πάρα πολύ μεθοδικές χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε φιλικούς αγώνες αλλά και φυσικά ούτε και επίσημους».

Διαβάστε ακόμη...