Ήττα στην Καισαριανή εν μέσω αντεθνικών συνθημάτων! (1999)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 24/1/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας, στην Καισαριανή, τον Εθνικό Αστέρα, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα στην Καισαριανή εν μέσω αντεθνικών συνθημάτων! (1999)

Ο ΠΑΟΚ αν και βρισκόταν σε καλό φεγγάρι εκείνο το διάστημα με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Καισαριανή, σε ένα ματς φτωχό σε φάσεις, αλλά με πολύ δύναμη και πάθος στις προσωπικές μονομαχίες.

Σε αυτό το κομμάτι οι γηπεδούχοι υπερτέρησαν, εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του τεχνικού του ΠΑΟΚ που βλέποντας ότι το ματς πάει στη λευκή ισοπαλία, ρίσκαρε, βάζοντας στο παιχνίδι δύο επιθετικογενείς παίκτες (Κομίνχες - Κρισμάρεβιτς), αντί των Τάκολα και Μαχαιρίδη.

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 4.000 περίπου θεατές (3.050 τα εισιτήρια) αγωνίστηκε χωρίς τους Νάγκμπε, Τουρσουνίδη, Φρατζέσκο με τον τελευταίο να υποπίπτει σε πειθαρχικό παράπτωμα στο ξενοδοχείο την παραμονή του αγώνα (γράφτηκε ότι έπαιζε χαρτιά) και ο Αναστασιάδης να τον αφήνει εκτός αποστολής.

Ο Φρατζέσκος είδε το παιχνίδι από τον πάγκο μας ... με πολιτικά!Ο προπονητής του Αστέρα (Σπύρος Λιβαθηνός) από την πλευρά του, στην σκακιέρα της τακτικής, διάβασε σωστά τις κινήσεις του Αναστασιάδη και με τις αλλαγές που έκανε οδήγησε τους γηπεδούχους στη νίκη.

Πολλά τα αντεθνικά συνθήματα που άκουσαν εκείνη τη μέρα οι οπαδοί του Δικεφάλου στην Καισαριανή, με το ρέφερι να κάνει τον κουφό και να τα αγνοεί, σα να μη συνέβαινε απολύτως τίποτε.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 73ο λεπτό, από τον Κόγιογλου, ο οποίος μπήκε νωρίτερα στο ματς σαν αλλαγή του Ντάγκα.

Η φάση ξεκίνησε από πλάγιο που εκτέλεσε ο Κοντόπουλος φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή μας, η άμυνα ολιγώρησε χαρακτηριστικά, ο Γιακόβλεβιτς την τσίμπησε, ο Μιχόπουλος απέκρουσε, όμως στρώθηκε στον Κόγιογλου που με αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα μας (αρχική εικόνα).

Στη συνέχεια το πανηγύρισαν καθώς έδιναν μεγάλη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία (διπλανή εικόνα), κάτι που κατάφεραν στο τέλος της σεζόν, καθώς συγκέντρωσαν 40 βαθμούς, πολύ μακριά από τη ζώνη των ομάδων που υποβιβάστηκαν ...

Ο ΠΑΟΚ ήταν υποφερτός στο πρώτο 45λεπτό, είχε καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ με τον Καφέ στο 12' και 39', τον Κωνσταντινίδη στο 29', τον Βρύζα στο 44', χωρίς να βρει δίχτυα και το σφύριγμα του ημιχρόνου από τον Καλύβα έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες...

Στο 73' οι γηπεδούχοι σημείωσαν το γκολ που τελικά τους χάρισε τη νίκη με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Κομίνχες από καλή θέση να σουτάρει και η μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χοσάδα.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Αστέρας: Χοσάδας, Κοντόπουλος (89' Σαμαράς), Φράντζος, Πάβλοβιτς, Λαγός, Σταματούκος, Τσαλίκης, Ξάνθης, Μπασινάς, Γιακόβλεβιτς (80' Ζαχαρόπουλος), Ντράγκας (68' Κόγιογλου)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Ζαφειρίου, Κουλακιώτης, Κατσιαμπής, Τάκολα (60' Καπετανόπουλος), Μαχαιρίδης (58' Κομίνχες), Καφές (71' Κρισμάρεβιτς), Κωνσταντινίδης, Βρύζας

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής

Δηλώσεις Αναστασιάδη: «Κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, παρόλο που εμείς δε δυσκολευτήκαμε πίσω, χάσαμε γιατί δεν ήμασταν καλά γενικά. Η μοναδική φάση που δεχτήκαμε ήταν το γκολ! Δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε... Ο Φρατζέσκος δεν έπαιξε γιατί υπέπεσε σε παράπτωμα»

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες)

Διαβάστε ακόμη...