Μπορούσε τουλάχιστον το "Χ" στη Φιλαδέλφεια (1988)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 24/1/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Μπορούσε τουλάχιστον το "Χ" στη Φιλαδέλφεια (1988)

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 28.000 θεατές (26.217 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεχόμενος το γκολ στο 30' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίττα.

Η φάση έφερε πολλή γκρίνια από τους παίκτες μας προς τον διαιτητή ... Κουκουλάκη (!), ο οποίος είχε υποδείξει έμμεσο σε βάρος του Μαυρομάτη.

Ο Πίττας σούταρε με δύναμη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μας, με τους παίκτες μας να υποστηρίζουν πως η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του Γκιτσιούδη που όμως κακώς έκανε κίνηση προς την μπάλα και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει!

Ο Βασιλάκος πανηγυρίζει το γκολ του Πίττα ...

Ο Κουκουλάκης σε μια τόσο δύσκολη φάση ήταν ανένδοτος και μέτρησε το γκολ, ο ΠΑΟΚ υπέβαλε ένσταση μετά τη λήξη του παιχνιδιού, χωρίς αυτή να έχει κάποια τύχη στην εκδίκασή της!

Εννιά λεπτά νωρίτερα, στο 21', ο Μαυρομάτης με σκαφτή μπαλιά έβγαλε τον Λαγωνίδη μόνο του με τον Παπαδόπουλο, όμως το σουτ του μέσου μας πέρασε άουτ!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, αλλά ο Μπάνον στο 76', ο Αλεξανδρίδης στο 83' και ο Μπορμπόκης στο 88' (άχαστο!) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Παπαδόπουλο!

Το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε καλύτερη αγωνιστική εικόνα από τους γηπεδούχους, ήταν πιο δεμένος και πιο κινητικός αλλά και άτυχος σε 2-3 περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να είχε σκοράρει!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Σίγγας και από την ΑΕΚ οι Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Κούτουλας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Μαυροδήμος, Παπαϊωάννου, Γιάνιανιν (61' Δίντσικος), Νίλσεν (88' Χατζής), Βασιλάκος, Πίττας

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Σίγγας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Μαυρομάτης (75' Καρασαββίδης), Μπάνον, Λεοντιάδης (70' Παπαϊωάννου), Αλεξανδρίδης

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν.

Διαβάστε ακόμη...