Σκόραρει σε λιγότερα από 90 λεπτά

Από paok24.com: Τα νούμερα του Κρμέντσικ στα πρώτα του παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Σκόραρει σε λιγότερα από 90 λεπτά

Η αλήθεια είναι ότι μετά την εποχή Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε με μεγάλη ευκαιρία γκολ από τους επιθετικούς του. Τι λέει όμως για αυτό ο Μίκαελ Κρμέντσικ;

Η εποχή Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ πλέον αποτελεί ορόσημο. Ορόσημο για έναν ΠΑΟΚ που κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα τον καιρό που ο Σέρβος ήταν στο ρόστερ του, ενώ και την χρονιά που έφυγε, ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο μπροστά από τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία (8 βαθμοί), όσο σε καμία άλλη χρονιά της νεότερης ιστορίας του συλλόγου. Ο απολογισμός του ήταν 55 γκολ σε 86 εμφανίσεις με την ομάδα του Δικεφάλου, κάτι που θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμα όσους προσπαθούν να μπουν στα παπούτσια του.

Ο Σέρβος μέσα στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ είχε το εξωφρενικό στατιστικό ένα γκολ ανά 113 λεπτά παρουσία του στο γήπεδο, που σημαίνει ότι σχεδόν σε κάθε του 90λεπτο σκόραρε στην αντίπαλη εστία. Από τότε όμως όλοι οι επόμενοι επιθετικοί του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα νούμερα του Πρίγιοβιτς, παρά μόνο να τα πλησιάσουν όπως έκανε ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο Τσούμπα Άκπομ που έπαιξε στον ΠΑΟΚ για 2 σεζόν, μέτρησε 18 μόλις γκολ σε 79 παιχνίδια, ενώ ανά λεπτά αγώνα, ο Άγγλος στράικερ είχε 1 γκολ ανά 244 λεπτά που αγωνιζόταν στο γήπεδο. Το συγκεκριμένο στατιστικό αναφέρει ότι ο Άκπομ σκόραρε περίπου 1 γκολ ανά 3 παιχνίδια, δείχνοντας και πάλι το έλλειμμα του ΠΑΟΚ στη θέση "9".

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Κάρολ Σφιντέρσκι, είναι ο μοναδικός που τα νούμερα του έφταναν πιο κοντά στον Πρίγιοβιτς. Ο Πολωνός που είναι στον ΠΑΟΚ 2 χρόνια τώρα, μετρά 27 γκολ σε 80 παιχνίδια με τον Δικέφαλο και συγκεκριμένα 1 γκολ ανά 150 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το νούμερο δείχνει εν μέρει την αποτελεσματικότητα του Πολωνού που έχει 1 γκολ ανά σχεδόν 1,5 παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ.

Προσπερνώντας τον Τσόλακ που σε 16 συμμετοχές έχει 1 γκολ, υπάρχει μόνο το ελαφρυντικό ότι είχε πολλές ολιγόλεπτες συμμετοχές. Άλλωστε το 1 γκολ σε 693 λεπτά και αυτό από το σημείο του πέναλτι, δείχνει και την "φτώχεια" του ΠΑΟΚ στην επίθεση, μέχρι να έρθει ο Μίκαελ Κρμέντσικ.

Ο Τσέχος φορ με το δύσκολο όνομα και το μέτριο πέρασμα του από την Κλαμπ Μπριζ, ήρθε στην Τούμπα για μία ακόμα ευκαιρία στην καριέρα του εκτός Τσεχίας. Ο Κρμέντσικ λοιπόν ήδη σε μόλις 20 μέρες στη Θεσσαλονίκη μετρά 3 γκολ σε 5 συμμετοχές. Συγκεκριμένα, ο Κρμέντσικ έχει 3 γκολ σε 237 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, αλλά και 3 γκολ ανά 79 λεπτά συμμετοχής.

Φυσικά και το νούμερο με 1 γκολ σε λιγότερο από 1 παιχνίδι δεν μπορεί να είναι ενδεικτικό για τον Τσέχο επιθετικό, που έχει παίξει σε μόλις 5 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ενδεικτικό στην αποτελεσματικότητα του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στην θέση, αλλά και με αυτά που θα πρέπει να περιμένει ο ΠΑΟΚ από τον ίδιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Διαβάστε ακόμη...