Τουρσουνίδης : “Τεράστιο ταλέντο ο Τζόλης, κάθε παιχνίδι και καλύτερος”

Από thessports.gr: Για τον Χρήστο Τζόλη, τον Πάμπλο Γκαρσία και την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Γιώργος Τουρσουνίδης.
Πηγή: thessports.gr
Τουρσουνίδης : “Τεράστιο ταλέντο ο Τζόλης, κάθε παιχνίδι και καλύτερος”

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:

Για το ματς με την Λάρισα και το 5-0: «Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Λάρισα, αλλά αυτό που εισπράξαμε όλοι από το παιχνίδι χθες ήταν ότι η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Είδαμε μια ομάδα σε όλο το ματς με διάθεση, με πάθος, άσχετα από το αποτέλεσμα με την διάσταση που πήρε το σκορ. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα, πιστεύω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες η ομάδα του ΠΑΟΚ. Κάποια αποτελέσματα που ήρθαν, μας άφησαν μακριά βαθμολογικά αλλά σε καμία περίπτωση αυτή η διαφορά βαθμών στο πρωτάθλημα δεν αντικατοπτρίζει το πόσο καλή ομάδα έχει ο ΠΑΟΚ».

Για τον Τζόλη και το χατ-τρικ: «Ο μικρός σε κάθε παιχνίδι που περνάει δείχνει ότι είναι τεράστιο ταλέντο. Έχει στόφα μεγάλου ποδοσφαιριστή και το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το παιδάκι μπαίνει στο γήπεδο και θέλει να παίξει μπάλα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν. Έχει ποδοσφαιρικό θράσος και αυτό χρειάζεται για να παίξεις σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, μακάρι να είναι γερός και να έχει υγεία. Τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ ο Τζόλης, αλλά και αυτός είναι χαρά σίγουρα και τιμή του να παίζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».

Για το αν του θυμίζει ο Τζόλης το δικό του «μπάσιμο» στον ΠΑΟΚ: «Κάπως έτσι ήταν και για μένα. Μπήκα νωρίς και έπαιξα, καθιερώθηκα γρήγορα και νομίζω κάτι ανάλογο γίνεται για τον Τζόλη. Αν τον είχα απέναντι μου, θα του έλεγα να κάνει ότι... δεν έκανα εγώ. Δηλαδή να είναι συνεπής, σοβαρός, με κάτω το κεφάλι γιατί πολύ εύκολα μπορεί να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, λόγω της δημοσιότητας. Να είναι προσγειωμένος, να κάνει την δουλίτσα του και να είναι αφοσιωμένος στο έργο του. Το δύσκολο είναι όταν ξαφνικά βρίσκεσαι ψηλά να μπορείς να το διαχειριστείς, οικονομικά και από πλευράς διασημότητας. Τώρα είναι όλα ακόμα πιο εύκολα για να μπορείς να... ξεφύγεις. Θέλει σωστή διαχείριση, λογικό είναι κάτα κάποιον τρόπο να παρεκκλίνεις».

Για τους λόγους που έμεινε 10 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό: «Λάθη γίνανε σίγουρα για να φτάσει η διαφορά τόσο ψηλά. Η αναταραχή που υπήρχε, οι αλλαγές προπονητών, η εικόνα με τους παίκτες που πήγαν και ήρθαν, επηρέασαν πολύ την ομάδα αγωνιστικά. Νομίζω ότι επηρέασε και βαθμολογικά, δεν υπήρχε ηρεμία στην ομάδα γενικότερα».

Για τα αν ο Γκαρσία μπορεί να ανταποκριθεί: «Να διαχωρίσουμε τα πράγματα. Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι ποδοσφαιριστής, από το να είσαι προπονητής. Ειδικά αν είσαι και μεγάλος παίκτης όπως ο Γκαρσία με τεράστιες παραστάσεις. Δεν έχει καμία σχέση γιατί παίκτης είσαι μόνος, ενώ όταν είσαι προπονητής έχεις να διαχειριστείς 30 διαφορετικές προσωπικότητες. Είναι εντελώς διαφορετική η Κ19 με την πρώτη ομάδα, από την μια έχεις να κάνεις με παιδάκια και από την άλλη με συμβόλαια και πίεση. Πρέπει να στηριχθεί ο Γκαρσία, πρέπει και αυτός να μπει σε διαδικασία για το πώς θα λειτουργήσει προς όφελος της ομάδας. Αν πραγματικά τον πιστεύουν και τον στηρίξουν γιατί θα έρθουν και άλλα δύσκολα, θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει. Είναι ένας νέος προπονητής του αρέσει η προπονητική και θα πρέπει να υπάρξει στήριξη για να πετύχει».

Για τον Κρμέντσικ: «Μου αρέσει ο Τσέχος. Δεν είναι στα ποδοσφαιρικά μου γούστα, είναι αγωνιστικός αλλά έχει καλή εικόνα. Μάχεται, έρχεται κοντά στο γκολ και θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να μάθει καλύτερα την ομάδα. Αν φέρουμε εικόνα τα παιχνίδια που έχει παίξει, έχει κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες. Δεν είναι ευέλικτος λόγω του ύψους του, έχει άλλα στάνταρ αλλά με την μπάλα είναι καλός και έχει βοηθήσει. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για τον Ζίβκοβιτς: «Ότι καλύτερο διαθέτει ο ΠΑΟΚ είναι ο Σέρβος, από πλευράς ταλέντου και ποιότητας. Είναι πεσμένος στα τελευταία παιχνίδια, μπορεί να φορτώθηκε με παιχνίδια. Είναι πλήγμα που δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αλλά ηλικιακά και ως παίκτης έχει να δώσει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ».

Για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ καλές ακαδημίες και βγάζει πολλά ταλέντα. Εδώ και χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Ακόμα και όταν έπαιζα και τώρα λέω τα ίδια. Να δημιουργηθεί ένα κράμα καλών και έμπειρων ξένων ποδοσφαιριστών, με δικά μας παιδιά, θα είναι ότι καλύτερο. Είναι σημαντικό που από τον ΠΑΟΚ βγαίνουν παιδιά και παίρνουν ευκαιρίες. Πρέπει και οι ιδιοι οι νεαροί να καταλάβουν που βρίσκονται και να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους όπως ο Τζόλης. Όταν έχεις κόσμο στο γήπεδο, η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη. Άλλο να μπαίνεις μέσα και να έχεις 30.000 ΠΑΟΚτσήδες και άλλο να μην έχεις κόσμο καθόλου. Εκεί δείχνεις αν αντέχεις την πίεση μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ. Δεν φαίνεται σε 1-2 παιχνίδια, αλλά στην διάρκεια».

Για το Κύπελλο και τον στόχο της ομάδας: «Είναι στόχος μεγάλος για τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο και πάντα ήταν. Εννοείται ότι πρέπει να συγκεντρωθεί και εκεί. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική και ελκυστική. Την χρονιά την περιμέναμε αλλιώς, και αλλιώς την βλέπουμε. Από τώρα πρέπει να μπουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί μια ομάδα που αρμόζει στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...