Πήρε τη νίκη με παίκτες λιοντάρια (1992)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 19/1/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πήρε τη νίκη με παίκτες λιοντάρια (1992)

Ο Δικέφαλος με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 1-0, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε περίπου 23.000 θεατές (21.838 τα εισιτήρια)

Το παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Χρήστου Χιονά στο 20ό λεπτό (αρχική εικόνα) και ήταν ένα από τα τρία που πέτυχε ο παίκτης στα 28 ματς που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, την περίοδο 1991-1993.

Η φάση ξεκίνησε από ένα φάουλ που κέρδισε ο Λεοντιάδης, εκτελέστηκε με πάσα από τον Μητσιμπόνα στον Σκαρτάδο, αυτός σέντραρε από τα αριστερά συρτά και παράλληλα προς την εστία, ο Βάντσικ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο επερχόμενος Χιονάς σε κενή εστία σκόραρε, με την Τούμπα να παίρνει φωτιά!

Κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν το πολύ δυνατό, στα όρια του σκληρού, παιχνίδι, καθώς κάποια από τα μαρκαρίσματα ... ξέφυγαν! Η αθηναϊκή ομάδα με τα φερέφωνά της, τις επόμενες μέρες έβγαλε πολύ κλάμα στον Τύπο, όμως αν δείτε τις φάσεις στο video που ακολουθεί, δυνατά μαρκαρίσματα υπήρξαν και από τις ομάδες και ο διαιτητής Πλευρίτης χαρίστηκε σε παίκτες των φιλοξενούμενων (ειδικά στον Καλιτζάκη)...

Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας με ψυχή, ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο, περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο και αν οι επιθετικοί μας είχαν καθαρό μυαλό θα έφταναν σε περισσότερα γκολ. Στην επανάληψη η αθηναϊκή ομάδα απείλησε με κάποια στημένα, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στη ισοφάριση.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μητσιμπόνας, Γκάμπριτς, Χιονάς, Λεοντιάδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Πλίτσης, Λαγωνίδης, Χιονάς, Σκαρτάδος, Αναστασιάδης (86' Τζούρτζεβιτς), Οικονομίδης, Λεοντιάδης (88' Μπορμπόκης)

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής (62' Δώνης), Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Σαραβάκος, Καραγεωργίου, Βαζέχα, Μπορέλι (66' Τσιφούτης), Μαραγκός

Δηλώσεις...

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: "Είμαι ευχαριστημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα αποτέλεσμα θετικό για αυτόν σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ζήτησα τη συμπαράσταση του κόσμου που θεωρείται ο δωδέκατος παίκτης μας και τον ευχαριστώ για αυτό.

Το παιχνίδι ήταν περισσότερο μια μάχη, παρά ένας αγώνας του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έπαιξαν σαν λιοντάρια.

Έκαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο το 90% από όσα ζήτησα. Στη διάρκεια του αγώνα ζήτησα να βγαίνουν γρήγορα στην επίθεση και να κινούνται περισσότερο από τα πλάγια. Φοβόμουν μόνο τις ψηλές μπαλιές μέσα στην περιοχή και γύρω από αυτήν.

Παίξαμε με έξι παίκτες στο κέντρο από τους οποίους ζήτησα να βγαίνουν από πίσω. Έτσι πετύχαμε άλλωστε το γκολ, με παίκτη του κέντρου μας! Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό αλλά νομίζω ότι τον σεβαστήκαμε περισσότερο από ότι έπρεπε. Στόχος ήταν να σπάσουμε στα δύο τη λειτουργία του Παναθηναϊκού και το πετύχαμε"

Χρήστος Χιονάς: "Πιστεύω ότι το σημερινό παιχνίδι θα είναι η αφετηρία για μια καλύτερη συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όσους με εμπιστεύονται"

* Πριμ 300.000 δρχ έδωσε στην ομάδα ο τότε πρόεδρος Θωμάς Βουλινός για τη νίκη, κάτι που ανακοινώθηκε στα αποδυτήρια, μετά τη λήξη του παιχνιδιού...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...

Διαβάστε ακόμη...