Κανένας κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟΚ-Ντεσποτόφσκι

Απο sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ και ο Φιλίπ Ντεσποτόφσκι κλήθηκαν σε απολογία από την ΕΣΑΠ, καθώς ο έμπειρος πασαδόρος φέρεται να παραβίασε την καραντίνα, ωστόσο, δεν προκύπτει κίνδυνος τιμωρίας για τον Δικέφαλο και τον Σκοπιανό αθλητή.
Πηγή: sdna.gr
Κανένας κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟΚ-Ντεσποτόφσκι

Αρχικά ο Ντεσποτόφσκι υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ για τον covid-19 το οποίο ήταν αρνητικό, με τον έμπειρο πασαδόρο του ΠΑΟΚ να προσκομίζει ο ίδιος στη ελληνικές αρχές το αποτέλεσμα του τεστ κατά την διάρκεια της διέλευσης του από τα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας αλλά και ο ΠΑΟΚ 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας.

Παράλληλα η περίπτωση του 34χρονου πασαδόρου υπάγεται στο καθεστώς μετακίνησης των αθλητών όπως συμβαίνει στους διεθνείς αγώνες των ομάδων που αγωνίζονται σε διεθνείς αγώνες στο μπάσκετ, στο χάντμπολ και στο πόλο όπου οι ομάδες που παίζουν εντός ελληνικού εδάφους δε μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.

Από την ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει σχετική διευκρινιστική διάταξη που θα αναφέρει αυτές τις περιπτώσεις ώστε να εξαιρούνται δια νόμου οι αθλητές από την 7ημερη καραντίνα.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φίλιππος Βέροιας δεν έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Ντεσποτόφσκι, αλλά και στην περίπτωση που ο σύλλογος της Ημαθίας κατέθετε ένσταση, οι πιθανότητες δικαίωσης από τον αθλητικό δικαστή της ΕΣΑΠ θα ήταν απίθανες, ειδικά στην περίπτωση που προβλεφθεί και αναφερθεί στο αθλητικό υγειονομικό πρωτόκολλο η εξαίρεση της καραντίνας για τις μετακινήσεις των αθλητών σε όλα τα σπορ.

Διαβάστε ακόμη...