Δεληκώστας στο SDNA: «Ανυπομονούμε να παίξουμε»

Απο sdna.gr: Οι ομάδες επανέρχονται στην αγωνιστική δράση και ο ΠΑΟΚ θα δώσει το δεύτερο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Volleyleague, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Φίλιππο στη Βέροια. Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Κώστας Δεληκώστας μιλάει στο SDNA για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Δεληκώστας στο SDNA: «Ανυπομονούμε να παίξουμε»

Από τα τέλη Δεκέμβρη οι ομάδες της Volleyleague επέστρεψαν στις προπονήσεις και το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, μπαίνουν και πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό. Η αποχή από τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και η απραξία δεν ήταν εύκολη σε διαχείριση, αλλά όπως μας λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας, όλες οι ομάδες είναι στον ίδιο παρονομαστή. Ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του και μένει πλέον να επιστρέψουν και σε αγωνιστική δράση, με πρώτο παιχνίδι, κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας.

«Κάναμε ένα μήνα προετοιμασία, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις προπονήσεις, έχουμε αγωνιστική απραξία εδώ και δύο μήνες. Θέλουμε και ανυπομονούμε να παίξουμε, για να βρούμε και αγωνιστικό ρυθμό.

Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες, είμαστε όλοι στον ίδιο παρονομαστή και εδώ στη Θεσσαλονίκη είχαμε και μία εβδομάδα περισσότερο καραντίνα. Σίγουρα είναι δύσκολη η επανέναρξη, γιατί αυτά που δουλέψαμε στην προετοιμασία, με δύο μήνες απραξίας είναι δύσκολο να επανέλθεις. Είναι όμως κάτι που επηρεάζει όλες τις ομάδες και δεν μπορεί να είναι δικαιολογία», μας αναφέρει αρχικά.

Πως σας φάνηκε η απόφαση για την επανέναρξη των προπονήσεων και της αγωνιστικής δραστηριότητας;

«Θέλαμε να παίξουμε βόλεϊ, σε όλο τον κόσμο παίζεται. Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε τους ειδικούς για τον κορωνοϊό, πρέπει να τους ακούμε και όχι να κάνουμε κριτική. Υπάρχει ένα σύννεφο από πάνω μας, ότι υπάρχει φόβος, το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε κρούσματα και έτσι ελπίζω να συνεχίσουμε. Η πανδημία όμως επηρεάζει και ψυχολογικά, άνθρωποι είμαστε».

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα σας;

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Τα ανακτήσαμε σχετικά γρήγορα, όσα είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις, στην οργάνωση παιχνιδιού και ατομικά ο κάθε παίκτης. Μένει να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά την αδρεναλίνη του ματς και να τα εκτελέσουμε όσα κάναμε στις προπονήσεις».

Το πρώτο σας παιχνίδι για τη νέα χρονιά είναι κόντρα στον Φίλιππο...

«Δεν έχει σημασία πόσα παιχνίδια δώσαμε πριν, είναι σαν να ξεκινάμε ξανά από την αρχή και με τη προετοιμασία που κάναμε. Ο Φίλιππος είναι επικίνδυνη ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες και όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή, ειδικά φέτος που δεν θα έχουμε play offs και μετρούν όλες οι νίκες του πρωταθλήματος και του μίνι πρωταθλήματος μετά το πέρας της κανονικής περιόδου».

Τι γεύση σας άφησε εν γένει το 2020;

«Ήταν πρωτόγνωρο το συναίσθημα της πανδημίας, το να μείνουμε τρεις μήνες έξω και μετά να ξαναπαίξουμε, εμείς παίζαμε όταν οι άλλοι δεν έπαιζαν και τώρα δεν παίζουμε, όταν οι άλλοι παίζουν. Θα τη θυμόμαστε όλοι αυτή τη χρονιά, κυρίαρχο ρόλο είχε ο φόβος της υγείας, μετράει πρώτα να είμαστε υγιείς και μετά αθλητές».

Η δική σας ευχή για την επανέναρξη της Volleyleague;

«Η πρώτη ευχή είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς και να γίνει κανονική η ζωή μας, γιατί ψυχολογικά σίγουρα μας έχει επηρεάσει και δεύτερη ευχή είναι να κατακτήσουμε τους στόχους μας, που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Διαβάστε ακόμη...