Ευκαιρία ζωής! (video)

Όταν τον Ιούλιο του 2019 ο Βόλος ανακοίνωσε τον Φράνκο Φεράρι, η αναζήτηση στο διαδίκτυο ήταν απαραίτητη για όποιον ήθελε να μάθει 2-3 πράγματα για τον βραχύσωμο Αργεντινό μπακ.
Πηγή: paok24.com
Ευκαιρία ζωής! (video)


Κάτι, απόλυτα φυσιολογικό εάν αναλογιστεί κανείς πως ο Φεράρι είχε αγωνιστεί στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας του, κυρίως με τις φανέλες των Τίρο Φεντεράλ και Μίτρε, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σάνταμαρίνα και την Πουέρτο Σαν Μάρτιν.

Και όμως, ο Αργεντινός με το αναμφίβολα... πιασάρικο επίθετο λόγω της πασίγνωστης ιταλικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, κατάφερε σχεδόν με το "καλημέρα" της θητείας του στον Βόλο να κερδίσει τις εντυπώσεις και να γίνει δέκτης εγκωμιαστικών σχολίων, τόσο για την αμυντική του συνέπεια όσο και τη συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Γεννημένος στις 9 Μαΐου 1982 στο Ροζάριο της Αργεντινής, ο Φράνκο Φεράρι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Τίρο Φεντεράλ τη σεζόν 2010-11, πετυχαίνοντας 8 γκολ σε 80 εμφανίσεις μέχρι το 2014 σε Β΄ και Γ΄ Εθνική, πριν μεταπηδήσει το 2015 στην Σάνταμαρίνα με την οποία κατέγραψε 1 ασίστ σε 16 συμμετοχές.

Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, η Σάνταμαρίνα τερμάτισε 4η και έχασε στα πλέι οφ την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία, με τον Φεράρι να αγωνίζεται το 2016 στην τρίτη κατηγορία με την Πουέρτο Σαν Μάρτιν, καταγράφοντας μόλις δύο συμμετοχές.

Τελικά, στα 24 χρόνια του, ο Αργεντινός μπακ καταλήγει στην Μίτρε, με την οποία αγωνίστηκε σε 46 παιχνίδια πετυχαίνοντας 1 γκολ και αποτελώντας μέλος της ομάδας που τη σεζόν 2016-17 προβιβάστηκε από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο, ο Φεράρι δεν έμελλε να αγωνιστεί τα επόμενα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής, με τον Βόλο και τον Αχιλλέα Μπέο να μην μετανιώνουν καθόλου για την επιλογή που έκαναν το προπέρσινο καλοκαίρι.

Με τη φανέλα του Βόλου, ο Φεράρι έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 49 παιχνίδια (1 γκολ, 2 ασίστ), με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι είναι ο βασικός υποψήφιος για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Γιαννούλη στον ΠΑΟΚ.

Εάν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση και ο 28χρονος Αργεντινός "μετακομίσει" στην Τούμπα, τότε ασφαλώς θα πρόκειται για την σημαντικότερη εξέλιξη της καριέρας του. Ίσως γι΄ αυτό ο ίδιος έγραψε χθες το βράδυ πως "στο τέλος υπάρχει ανταμοιβή", ανεβάζοντας τρεις φωτογραφίες από τον πρόσφατο αγώνα του Βόλου με τον ΠΑΟΚ στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

Διαβάστε ακόμη...