ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Ελληνικό ντέρμπι με... δυο Έλληνες σε κάθε ενδεκάδα

Από sdna.gr:Από τους 22 παίκτες που παρατάχτηκαν στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης, οι 18 ήταν ξένοι στο μεγάλο... ελληνικό ντέρμπι της Superleague.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Ελληνικό ντέρμπι με... δυο Έλληνες σε κάθε ενδεκάδα

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο χθεσινό εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Superleague Interwetten, που διεξήχθη με καθυστέρηση σχεδόν 2,5 μηνών.

Πέρα πάντως από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ενδεκάδες που αποφάσισαν να παρατάξουν οι δύο προπονητές στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μουργκ, Ουάρντα, Ζίβκοβιτς και Κρμέντσικ από τη μία πλευρά, οι εκλεκτοί του Πάμπλο Γκαρσία.

Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Βρουσάι, Φορτούνης, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί οι έντεκα που ξεκίνησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ναι, σωστά αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα δάχτυλα του ενός χεριού... φτάνουν και περισσεύουν για να μετρήσει κανείς τους Έλληνες παίκτες που ξεκίνησαν στο χθεσινό ντέρμπι. Δύο από τη μία πλευρά, δύο κι από την άλλη. Αμφότεροι στην άμυνα για τον ΠΑΟΚ, οι Πασχαλάκης και Γιαννούλης, στον αντίποδα μεσοεπιθετικοί και οι δύο για τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης και ο Βρουσάι, ο οποίος έχει μεν αλβανική καταγωγή, αλλά βρίσκεται στη χώρα μας από τα 3 του χρόνια και είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Tο χειρότερο δε, είναι πως το συγκεκριμένο ποσοστό με 18/22 ξένους, δεν... έτυχε στη χθεσινή μάχη της Τούμπας, αφού ελάχιστα διαφοροποιημένο θα μπορούσε να είναι με βάση τις συνήθεις επιλογές των δύο προπονητών.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να παίξει και ο Μπουχαλάκης με τριάδα στο κέντρο, αλλά τότε λογικά θα καθόταν ο Φορτούνης στον πάγκο. Επίσης μπορεί να βρισκόταν εκτός ο Χολέμπας, αλλά ο Ρέαμπτσιουκ αποκτήθηκε μόλις με προοπτική βασικού. Από την αντίπερα όχθη, μόνο ο συνήθως βασικός Τζόλης έμεινε εκτός βασικού σχήματος, για να δώσει τη θέση του στον Μουργκ, ενώ ο Μιχαηλίδης (εκτός αποστολής χθες) δεν έχει καπαρωμένη θέση στο αρχικό σχήμα, αφού έχουν δοκιμαστεί πάρα πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί. Την ίδια στιγμή ο Πασχαλάκης επίσης δεν έχει... σπίτι του τη φανέλα του βασικού και μέχρι να έρθει ο Γκαρσία βρισκόταν στη σκιά του Ζ.Ζίβκοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...