Θύμα τεράστιας έκπληξης στο Κύπελλο! (1999)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 13/1/1999, ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης με αντίπαλο τον Πανσερραικό στην Καβάλα, λόγω της τιμωρίας της Τούμπας, σε παιχνίδι που έγινε για το κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1998-1999...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Θύμα τεράστιας έκπληξης στο Κύπελλο! (1999)

Στην 57η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1998-99 μετείχαν συνολικά 60 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 24 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο πέρασε τρένο από τη Σκύδρα επικρατώντας με 0-5 του Αετού, στον δεύτερο γύρο απέκλεισε εκτός έδρας στην παράταση τον Παναιγιάλειο με 1-3 και στον επόμενο γύρο κληρώθηκε σαν γηπεδούχος με τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 13/1/1999 στην Καβάλα, λόγω της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών που μας είχε επιβληθεί εξαιτίας των όσων έγιναν στο ματς πρωταθλήματος με τον ... Ολυμπιακό στην Τούμπα στις 31/10/1998, με την αλήστου μνήμης διαιτησία του Παπαπέτρου ...

Ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ, απογοήτευσε τους 3.000 οπαδούς του (κόπηκαν 1.866 εισιτήρια) που τον ακολούθησαν στην Καβάλα, με την ελπίδα να τον δουν να κάνει το αυτονόητο και να περνάει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, απέναντι στην ομάδα του Αρχοντίδη, που εκείνη τη μέρα πέτυχε τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της, αν και αγωνίζονταν στην β' Εθνική!

Ο Δικέφαλος είχε σε όλο το παιχνίδι δύο ευκαιρίες και αυτές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τάκολα στο 27' (έπιασε αέρα από πολύ καλή θέση) και τον Καπετανόπουλο στο 41', όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Καρύπη. Το γκολ το οποίο έδωσε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους, σημειώθηκε στο 84' με τον Ηπειρώτη, που με κεφαλιά νίκησε τον Αργυρίου και έκρινε το αποτέλεσμα...

Διασώθηκαν από τον ΠΑΟΚ οι Νάγκμπε - Καπετανόπουλος, οι υπόλοιποι δεν υπήρχαν!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Μπάντοβιτς, Καπετανόπουλος (55' Κωνσταντινίδης), Τάκολα, Κατσιαμπής, Βελλής, Νάγκμπε, Ζαφειρίου, Ολιβάρες (55' Βρύζας), Φρατζέσκος, Κυριακίδης (65' Καφές)

Πανσερραϊκός: Καρύπης, Μεσέρδης, Πάβλικ (67' Ηλιόπουλος), Φράνσεκ, Μπουτσακτσής, Κιοσσές, Ηπειρώτης, Πεμπές, Βάλβης, Χάβος, Τσιμπλίδης (88' Παπαγεωργίου)

Δηλώσεις Αναστασιάδη: "Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό για τη νίκη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εμάς. Ίσως ήταν από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Για το αποτέλεσμα αυτό όλοι ευθυνόμαστε και όλοι θα το πληρώσουμε..."

Τα αποδυτήρια του γηπέδου της Καβάλας πολιορκήθηκαν επί ώρες από 200 περίπου οπαδούς, που φώναζαν συνθήματα κατά των παικτών (κοπρόσκυλα και άλλα γνωστά...)

Διαβάστε ακόμη...