Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον Τσόλακ της Ριέκα

Από novasports.gr:Ο ΠΑΟΚ περιμένει την αναγέννηση του Κροάτη σέντερ φορ, που απέκτησε ως βασική λύση γι' αυτή τη θέση την περασμένη μεταγραφική περίοδο, αλλά δεν του βγαίνει μέχρι τώρα
Πηγή: novassports.gr
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τον Τσόλακ της Ριέκα

Ο Αντόνιο Τσόλακ αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ την περασμένη μεταγραφική περίοδο ως βασική λύση για τη θέση του σέντερ φορ αντί του Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος έβλεπε ιδανική γι' αυτόν την επιστροφή στην Αγγλία, όπως κι έκανε. Ο Κροάτης επιθετικός συγκέντρωνε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που έκαναν τους "ασπρόμαυρους" να πιστέψουν σ' αυτόν και να δαπανήσουν πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

Τα στοιχεία που είχε στα χέρια του ο Όλαφ Ρέμπε έκαναν λόγο για έναν Γερμανοαναθρεμμένο ποδοσφαιριστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο επίπεδο της αγωνιστικής πειθαρχίας, της αντοχής στο σκληρό ανταγωνισμό και της τακτικής προσήλωσης στο πλάνο του προπονητή, ο οποίος την προηγούμενη τριετία στην πατρίδα του, και συγκεκριμένα στη Ριέκα, μέτρησε 51 γκολ σε 90 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Δηλαδή, τη δουλειά την έκανε και με το παραπάνω, αφού είχε πάνω από 0,5 γκολ ανά ματς κατά μέσο όρο.

Η ηλικία του δε ήταν ιδανική, καθώς στα 27 του χρόνια (γεννημένος στις 17/9/1993), ήταν -και εξακολουθεί να είναι- στο καλύτερο σημείο της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μάλιστα, οι επιδόσεις του στην Ριέκα τον έφεραν στις επιλογές της Εθνικής Κροατίας, μιας ομάδας που διακρίνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αν μη τι άλλο τονώνει το ηθικό του -όπως θα τόνωνε το ηθικό και κάθε άλλου παίκτη.

Η επιλογή του Τσόλακ, λοιπόν, δεν ήταν μια τυχαία επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης είχε όλο το "πακέτο", το οποίο, όμως, δεν εμφανίστηκε ποτέ μέχρι τώρα στην Τούμπα. Κι αυτό το ομολογούν τόσο οι εμφανίσεις του, όσο και οι αριθμοί. Χρησιμοποιήθηκε σε 15 παιχνίδια μέχρι τώρα στον "Δικέφαλο", σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκ των οποίων στα 8 ως βασικός, γράφοντας συνολικά 690' λεπτά συμμετοχής. Αυτό λέει ότι τόσο ο Άμπελ Φερέιρα, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία προφανώς έκριναν ότι δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση για να υπηρετήσει το πλάνο τους.

Σε αυτά τα παιχνίδια και σε αυτά τα αγωνιστικά λεπτά, ο Τσόλακ πέτυχε μόνο 1 γκολ κι αυτό με χτύπημα πέναλτι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας. Συνήθως, αυτό που συμβαίνει με τους επιθετικούς είναι ότι όταν σκοράρουν μια φορά, την πρώτη φορά σε μια καινούργια γι' αυτούς ομάδα, μετά ανοίγει η κάνουλα. Στην περίπτωση του Κροάτη δεν συνέβη αυτό. Ακολούθησαν 8 άγονα παιχνίδια έπειτα από το Αγρίνιο κι όπως είναι λογικό οι "ασπρόμαυροι" προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Στη Ριέκα, ο Τσόλακ εκτός από τα 51 γκολ μέτρησε και 15 ασίστ. Στον ΠΑΟΚ, στα 15 ματς δεν έχει έστω μία. Τα πράγματα δεν είναι καλά και σε επίπεδο τελικών προσπαθειών, που πρέπει να κάνουν οι επιθετικοί -και κυρίως οι κεντρικοί επιθετικοί, ώστε να είναι επικίνδυνοι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει 13 τελικές (8 προς την εστία), τις μισές σχεδόν από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είναι πρώτος στη λίστα με 24, ενώ μία φορά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Στην Ευρώπη έχει 4 τελικές (η μία προς την εστία).

Στήριξη, αλλά και προβληματισμός

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, περιμένει την αναγέννηση του Κροάτη, για τον οποίο άνοιξε για τα καλά το πουγγί του για να τον αποκτήσει. Ο Γκαρσία εξ αρχής τον στήριξε, υποστηρίζοντας ότι τον βλέπει στις προπονήσεις να προσπαθεί, άρα κάποια στιγμή θα του βγει και στο γήπεδο. Ο ατζέντης του, Ιβάν Γιόλιτς, πρόσφατα δήλωσε σε κροατική ιστοσελίδα ότι ο Αντόνιο είναι επηρεασμένος από την ανακατωσούρα που προκάλεσε ο κορωνοϊός την περασμένη σεζόν, αλλά και την τρέχουσα, όπως κι από το γεγονός ότι πριν λίγο διάστημα έχασε τη μητέρα του. Υποστήριξε, όμως, ότι όλα αυτά τα έχει πλέον ξεπεράσει και σίγουρα θα ανέβει αγωνιστικά, καθώς έχει κατά νου να σταθεροποιηθεί ως επιλογή στην Εθνική Κροατίας.

Ο ίδιος ο Τσόλακ, δε, επίσης σε συνέντευξή του πρόσφατα σε κροατικό ΜΜΕ δήλωσε ότι πιστεύει πολύ στον εαυτό του, στο αγωνιστικό του ανέβασμα και στη βελτίωση των επιδόσεών του, καθώς πλέον έχει εγκλιματιστεί πλήρως στον ΠΑΟΚ και καταλαβαίνει καλύτερα το νέο γι' αυτόν περιβάλλον. "Δεν υπέγραψα συμβόλαιο 4 ετών με τον ΠΑΟΚ για το τίποτα", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαίωσε ότι είναι μεγάλο κίνητρο γι' αυτόν να βελτιωθεί στον "Δικέφαλο" για να μην χάσει τη θέση του στην Εθνική Κροατίας.

Τα λόγια από την πράξη απέχουν και πολλές φορές απέχουν πολύ. Αν όλα όσα λέει ο παίκτης και ο εκπρόσωπός του πραγματοποιηθούν, είναι κάτι που μπορεί να φανεί μόνο μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει 8 παιχνίδια να δώσει μέσα στον Ιανουάριο. Επομένως, οι ευκαιρίες για τον Αντόνιο είναι πολλές να δείξει κατά πόσο έχει βελτιωθεί. Κι ο "Δικέφαλος" έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνειδητοποιήσει αν μπορεί να ποντάρει περαιτέρω στον Κροάτη, όπως παρουσιάζεται αγωνιστικά αυτή τη χρονική στιγμή, ή πρέπει άμεσα να ψάξει για άλλη λύση.

Διαβάστε ακόμη...