“Η χωρητικότητα και το σχέδιο της Νέας Τούμπας”

Από thessports.gr:Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας εξελίσσεται σε πολύ καλούς ρυθμούς κατά γενική ομολογία και ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα αναφέρει άγνωστες λεπτομέρειες τόσο για το αρχιτεκτονικό σχέδιο, όσο και για την χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
“Η χωρητικότητα και το σχέδιο της Νέας Τούμπας”

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «coliseum-online.com» που ασχολείται με αθλητικές εγκαταστάσεις αναφέρεται εκτενώς στην Νέα Τούμπα, χωρίς να επιβεβαιώνεται από την πλευρά της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ όσα γράφονται.

Σε αυτό το δημοσίευμα αναφέρονται λεπτομέρειες για την κατασκευή της νέας έδρας του Δικεφάλου, το οποίο όπως γράφεται χαρακτηριστικά στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα έχει χωρητικότητα 33.500 θέσεων, ενώ σημειώνεται πως η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη ήταν για χωρητικότητα 41.926 θέσεων.

Σε ότι αφορά το αρχιτεκτονικό σχέδιο, γίνεται αναφορά πως τα χρώματα του σταδίου θα είναι "ασπρόμαυρα" κάτι εντελώς λογικό, ενώ από απόσταση, η οροφή του χώρου θα μοιάζει με φτερά αετού, κάτι που θα καταστεί εφικτό χάρη στο τρισδιάστατο εφέ.

Στη συνέχεια, η οροφή ρέει ομαλά στην πρόσοψη, η οποία περιβάλλεται από κάθετες οδούς κυκλοφορίας.

Το γήπεδο θα έχει τέσσερα σημεία εισόδου και διαφορετικό ύψος των περιπτέρων. Θα υπάρχουν επίσης 1.000 θέσεις στάθμευσης διαθέσιμες.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής :

Μια νέα εγκατάσταση που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 33.500 θεατές θα είναι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η Νέα Τούμπα, αφού η Τούμπα θα γκρεμιστεί. Για το σκοπό αυτό, οι A&S Architects από την Αθήνα (Ελλάδα) παρουσίασαν το σχέδιο του γηπέδου. Οι κατασκευαστικές εργασίες στη νέα αρένα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του χώρου εκτιμάται σε περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ. Το γήπεδο θα χρηματοδοτηθεί με δημόσια χρήματα από περιφερειακά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και εν μέρει με τραπεζικά δάνεια και χρήματα της οικογένειας Savvidis – ιδιοκτήτες του συλλόγου. Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης (ένας Ελληνο-Ρώσος επιχειρηματίας) έχει υποσχεθεί να καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων, και αν συμβεί αυτό, θα ήταν σπάνια περίπτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των εργασιών κατασκευής στη νέα εγκατάσταση, καθώς απομένουν πολλα γραφειοκρατικά ζητήματα. Το σημαντικό είναι το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021, το οποίο θα διευκόλυνε την πτώση του σημερινού σταδίου και την έναρξη εργασιών για τη νέα εγκατάσταση το καλοκαίρι του 2021. Η προγραμματισμένη μετεγκατάσταση του ΠΑΟΚ στο νέο χώρο θα πραγματοποιηθεί στις σεζόν 2023-24. Ωστόσο, πρόκειται για μια πολύ αισιόδοξη εικόνα, επειδή ενδέχεται να εκδοθεί αργότερα το προεδρικό διάταγμα και αυτό θα επιβραδύνει την έναρξη των εργασιών κατασκευής σταδίων κατά αρκετούς μήνες.

Είναι πιθανό οι αρχαιολόγοι να καθυστερήσουν την κατασκευή της νέας εγκατάστασης σε περίπτωση ανακαλύψεων ιστορικών ευρημάτων.

Διαβάστε ακόμη...