ΘΕΜΑ: O μεταγραφικός… εμβολιασμός των 14 ομάδων της Super League

Από sdna.gr:To SDNA βάζει στο μικροσκόπιο τον σχεδιασμό των συλλόγων της «μεγάλης» κατηγορίας για την μετάγγιση νέου... αίματος στο ρόστερ, με φόντο το παζάρι του Ιανουαρίου. Οι παίκτες που έχουν (ήδη) προστεθεί στα ρόστερ, αυτοί που κάνουν...πρόβες και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.
Πηγή: sdna.gr
ΘΕΜΑ: O μεταγραφικός… εμβολιασμός των 14 ομάδων της Super League

Τρεις και σήμερα για το φινάλε του 2020 και την επίσημη έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Στα μεταγραφικά επιτελεία των 14 «εταίρων» της Super League, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο «ταμείο» μιας παράξενης σεζόν (εν μέσω πανδημίας, με αισθητά μειωμένα έσοδα και αγωνιζόμενοι μπροστά σε άδειες εξέδρες) σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις με επίκεντρο τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις παικτών από τα ρόστερ τους.

Ο μεταγραφικός... εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος και ήδη έχουν σηκωθεί τα μανίκια για τις αφίξεις καινούργιων παικτών που θα κλείσουν «τρύπες» και θα συμβάλουν στην αγωνιστική βελτίωση των ομάδων.

Το SDNA περνάει και από τα 14 στρατόπεδα των κλαμπ της Super League και «σκανάρει» τις μεταγραφικές short list, μαζί με τις «μαύρες λίστες».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Άνθρακας» ο Βινάγκρε,
σκληρό...πόκερ για αριστερό μπακ
Μπορεί η μεταγραφή του Βινάγκρε (φωτ.) και ο δανεισμός του Πορτογάλου αμυντικού από την Γουλβς συνοδευόμενος από την ρήτρα – μαμούθ των 20 εκατομμυρίων ευρώ (!) να σήκωσε μπόλικη...σκόνη, ωστόσο στο χορτάρι δεν έκανε απόσβεση και δεν έβγαλε τα λεφτά της.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής απογοήτευσε και οσονούπω θα αποχωρήσει από το Ρέντη, με τους «ερυθρόλευκους» να βάζουν σε απόλυτη προτεραιότητα την απόκτηση ενός αριστερού μπακ από το παζάρι του Ιανουαρίου.

Ο 23χρονος Μολδαβός, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ της Πάσος Φερέιρα, αποτελεί το νούμερο – ένα στόχο και βρίσκεται εν εξελίξει ένα «μπρα ντε φερ» με την Πόρτο για την απόκτησή του.

Οι Πειραιώτες εκτός από τον Ρέαμπτσιουκ διατηρούν ανοιχτή γραμμή και με άλλους αμυντικούς όπως είναι οι Νταλμπέρτ Ενρίκε (Ίντερ – Ρεν), Λιονέλ Κάρολ (Στρασμπούργκ) και Φρέντρικ Μπιόρκαν.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά...μέτωπα ο Αχμέντ Χασάν έχει ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπλοκές του Covid-19 με απροσδιόριστη ημερομηνία επιστροφής στα γήπεδα.

Αυτό έχει ως συνέπεια στο λιμάνι να έχουν ανοιχτές κεραίες και για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, με τους Κώστα Μήτρογλου και Ευθύμη Κουλούρη να΄ναι δύο περιπτώσεις που έχουν προταθεί.

Εσχάτως, στην Αργεντινή έβαλαν στο κάδρο τον Πειραιωτών και τον 22χρονο Κολομβιανό μεσοεπιθετικό της Ρίβερ Πλέιτ, Χόρχε Καρασκάλ, παρά το γεγονός πως στον Ολυμπιακό δεν ψάχνονται για επιτελικό μέσο ή εξτρέμ.

ΑΡΗΣ
Τα παιδιά της Νότιγχαμ
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Και η δεύτερη θέση που κατέχουν οι «κίτρινοι» στη βαθμολογία έπειτα από την ολοκλήρωση του α΄γύρου, τους βάζει στο «τρυπάκι» της (ποιοτικής) ενίσχυσης από το παζάρι του Ιανουαρίου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινείται για ενίσχυση σε δύο θέσεις και συγκεκριμένα στην κορυφή της επίθεσης και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Κριστιάν Λόπεθ δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τα γκολ που περίμεναν στον Άρη, όταν το περασμένο καλοκαίρι άλλαζα δαχτυλίδια μαζί του και ο Μάνος δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του όλο το βάρος.

Ο (παλιόφιλος) κι άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (φωτ.), βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα, ενώ και ο συμπαίκτης του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, Νικόλας Ιωάννου απασχολεί σοβαρά.

Από αποδεσμεύσεις μετά την αποχώρηση του Αυστριακού τερματοφύλακα, Φαμπιάν Έμαν, δεν αποκλείεται την πόρτα της εξόδου να περάσει και ο Κροάτης στόπερ, Τόνι Ντάτκοβιτς.

ΠΑΟΚ
Οι επιστροφές Λάμπρου και Ουάρντα
Ειλημμένη είναι η απόφαση να επιστρέψει ο Λάζαρος Λάμπρου στον Δικέφαλο του Βορρά, ολοκληρώνοντας πρόωρα το δανεισμό του στην Τβέντε.

Η υπόθεση θεωρείται «τελειωμένη» κι ενώ το δρόμο της επιστροφής για την Τούμπα είναι είναι πάρα πολύ πιθανό να διαβεί και ο Αμρ Ουάρντα.

Εκτός από τον «Φαραώ» στο μεταγραφικό....ραντάρ του ΠΑΟΚ βρίσκεται και ο συμπαίκτης του στο Βόλο, Τάσος Δουβίκας.

Οι «ασπρόμαυροι» κινούνται για έναν σέντερ φορ, ένα κεντρικό χαφ κι ένα δεξί μπακ από το παζάρι του Ιανουαρίου, ενώ αναζητείται ομάδα προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

ΑΕΚ
Το ανακάτεμα της...τράπουλας
Λίγες ημέρες πριν από τη δύση του 2020 η Ένωση έλυσε τη συνεργασία της με τους Μάσιμο Καρέρα και Ίλια Ίβιτς και προσέλαβε νέο κόουτς (Μανόλο Χιμένεθ) και τεχνικό διευθυντή (Παναγιώτης Κονέ).

Το γερό ανακάτεμα της «κιτρινόμαυρης – τράπουλας», έχει ως συνέπεια να βάζει στον...πάγο την προεργασία που είχε γίνει σε μεταγραφικό επίπεδο και εν όψει Ιανουαρίου.

Το δίδυμο Χιμένεθ – Κονέ θα αξιολογήσει από μηδενική βάση το έμψυχο δυναμικό και εν συνεχεία θα αποφασιστεί σε ποιες θέσεις θα υπάρξει ενίσχυση.

Μέχρι πρότινος πάντως στην ΑΕΚ έβαζαν σε προτεραιότητα την άφιξη ενός νέου δεξιού μπακ στα Σπάτα, χωρίς να΄χει παίξει δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ομάδας κάποα συγκεκριμένη περίπτωση.

Η επιστροφή του (παλιόφιλου) Βράνιες που δεν έχει μέλλον στην Άντερλεχτ βρίσκεται πάντα στο κάδρο, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι εσωτερικές υποθέσεις με επίκεντρο τους Λιβάγια, Ολιβέιρα, Αλμπάνη και Βασιλαντωνόπουλου τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το προσεχές καλοκαίρι και σε λίγα 24ωρα θα΄χουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν ελεύθερα για το επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Ο Παουλίνιο το συμβόλαιο του οποίου επίσης λήγει σε έξι μήνες είναι «τελειωμένος» (με εντολή Μελισσανίδη) και μετράει μέρες στα Σπάτα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Σε πρώτο πλάνο ο Λαμκέλ Ζε
Η «παρέλαση» παικτών έχει την τιμητική της στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του «τριφυλλιού» κι ενώ οι «πράσινοι» έχουν θέσει ως βασικές ανάγκες την απόκτηση ενός εξτρέμ κι ενός κεντρικού χαφ.

Ο Καμερουνέζος winger, Λαμκέλ Ζε (φωτ.) της Αντβέρπ και παλιός γνώριμος του Λάζλο Μπόλονι έχει «ψηθεί» στην προοπτική του ανταμώματος με τον Ρουμάνο τεχνικό στο Κορωπί κι εφόσον η βελγική ομάδα ανάψει το «πράσινο φως» θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Ο 26χρονος Μαυροβούνιος αμυντικός μέσος, Ντένι Χότσκο (Μουσκρόν) και ο 24χρονος μέσος, Μπράιαν Αλκέους είναι δύο ακόμα περιπτώσεις που βγήκαν στο προσκήνιο.

Στην μεταγραφική ατζέντα του νέου γενικού διευθυντή Πιερ Ντρεοσί και του Λάζλο Μπόλονι υπάρχουν και δύο αστερίσκοι για μεταγραφή τερματοφύλακα και δεξιού μπακ.

Το πρόβλημα τραυματισμού του Διούδη στη μέση αφήνει ανοιχτή την προοπτική ενίσχυσης στον «άσο» (κυκλοφόρησε ο 25χρονος Βέλγος κίπερ της Μπέβερεν, Λούκας Πιράρ) ενώ εφόσον ο Αντονίτο δεν πείσει πως μπορεί να σταθεί ενδεχομένως να γίνει κίνηση και για την απόκτηση δεξιοπόδαρου πλάγιου αμυντικού.

Οι Αγιούμπ, Μολό, Μπεκ, Καμπετσής δεν έχουν μέλλον στο Κορωπί και εφόσον βρουν ομάδα θα αποχωρήσουν πρόωρα κι άδοξα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ποιες μεταγραφές;
Αδιάφορα σφυρίζουν στην ομάδα της Αρκαδίας με φόντο το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά αποτελεί ειλημμένη απόφαση να μην προχωρήσουν σε καμία απολύτως προσθήκη στο ρόστερ.

Στην Τρίπολη κρίνουν πως το υλικό της ομάδας καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες τους, ούτως ώστε να πορευτούν χωρίς καμία μεταγραφή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Με την προϋπόθεση φυσικά πως δεν θα υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός και μακρόχρονη απουσία πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, ή κάποια ενδεχομένως...περήφανη πώληση, με τον 28χρονο δεξιό μπακ, Γιάννη Κώτσιρα να αποτελεί τον παίκτη με το πιο ανεβασμένη «μετοχή» στο χρηματιστήριο των αγορών.

ΒΟΛΟΣ
Διπλή (πρόωρη) άφιξη
Στο Βόλο όχι απλά έχουν κάνει μεταγραφικό...σεφτέ, αλλά έχουν ανακοινώσει δύο νέα αποκτήματα.

Ο λόγος για τον 29χρονο Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, Ρενάτο Σάντος (φωτ.) που προέρχεται από τη Μάλαγα και τον 27χρονο Αργεντινό στόπερ (αριστερό μπακ), Φαούστο Γκρίλο που την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην ιταλική Τραπάνι (Β' Ιταλίας).

Στη Βενεζουέλα μετέδωσαν πως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, Χοσέ Αλεχάντρο Ρίβας Γκαμπόα θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο με την θεσσαλική ομάδα, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από τα βολιώτικα παιδιά.

Από εκκαθαρίσεις έχουν ήδη κουνήσει μαντίλι οι Γέντρισεκ, Δημόπουλος και Καραγκιόζης, ενώ οι Ουάρντα και Δουβίκας έχουν «σουξέ» και είναι πάρα πολύ πιθανό να πάρουν «φύλλο πορείας» για άλλες πολιτείες.

Αν αποχωρήσει ο Ουάρντα θα γίνει κίνηση για αντικαταστάτη του, ενώ αναζητείται κι ένας στόπερ.

ΟΦΗ
Ζητείται γκολτζής
Ένας Σαρδινέρο δεν φτάνει στην ομάδα του Ηρακλείου για να τραβήξει όλο το...κουπί της επίθεσης.

Ο (new entry) Γιάννου δεν τραβάει κι οι Ομιλήτες βάζουν πλώρη για την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού που θα προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα.

Τα ονόματα των Κουλούρη και Καρέλη (φωτ.) έχουν «παίξει», ωστόσο πρόκειται για δύο περιπτώσεις με υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Ανοιχτό παράθυρο υπάρχει και για την άφιξη ενός τερματοφύλακα ως μια επιπλέον λύση κάτω από τα δοκάρια, ενώ επί του παρόντος δεν έχει δρομολογηθεί καμία πρόωρη λύση συμβολαίου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Η...μοναξιά του Μανούσου
Ένας από τους αδύναμους κρίκους της ομάδας του Περιστερίου εντοπίζεται στην επίθεση.

Οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν πάρει αυτά που περίμεναν από τον Σέρβο επιθετικό, Μπόγιαν Μάτιτς που απογοητεύει με τις εμφανίσεις του με συνέπεια όλο το βάρος να πέφτει στον Μανούσο.

Στο Περιστέρι αρέσει ο Νίκος Ιωαννίδης του Απόλλωνα Σμύρνης – όπως έχει αποκαλύψει το SDNA – ωστόσο ο 26χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Παρότι πολλοί παίκτες κινούνται σε χαμηλές στροφές, για την ώρα δεν είναι δρομολογημένο κανένα πρόωρο διαζύγιο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Τα «φάλτσα» του καλοκαιριού
Δύο από τις πιο ηχηρές καλοκαιρινές μεταγραφές του «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Αργεντινός επιθετικός, Φαμπρίσιο Μπρένερ παραμένει χωρίς γκολ έπειτα από 6 ματς, ενώ ο Ισπανός μέσος, Χουάν Ντομίνγκεθ (φωτ.) παρά το πλούσιο βιογραφικό του κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Στον ΠΑΣ ψάχνονται για την μεταγραφή ενός στράικερ και υπό προϋποθέσεις και για έναν κεντρικό μέσο. Το ρόστερ είναι μικρό και δύσκολα θα υπάρξουν πρόωρες αποχωρήσεις.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Στόπερ και βλέπουμε
O παίκτης που θα ανοίξει το «χορό» των μεταγραφών θα αγωνίζεται στην θέση του στόπερ, δεδομένου πως αμυντικά υπάρχει πρόβλημα και η ενίσχυση κρίνεται απαραίτητη.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απόκτησης κι ενός εξτρέμ που θα ανεβάσει τα «κυβικά» της μεσοεπιθετικής γραμμής. Οι υπόλοιπες κινήσεις θα κριθούν από την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Δύο κινήσεις μετά τον Μανθάτη
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, Γιώργος Μανθάτης, αποτέλεσε την πρώτη χειμερινή προσθήκη της ομάδας του Αγρινίου.

Τα «καναρίνια» επικεντρώνονται πλέον στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ υπάρχει η πρόθεση για μία μεταγραφή μεσοεπιθετικού που θα παίζει πίσω από τον φορ, δεδομένου πως ο Χουάν Άλβαρες μετράει ημέρες και θα διακοπεί ο δανεισμός του.

ΑΕΛ
«Σεφτέ» με Τσόσιτς
Ο Ούρος Τσόσιτς επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των «βυσσινί» και μετά την ΑΕΚ, η ΑΕΛ αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της καριέρας του στη χώρα μας.

Η θεσσαλική ομάδα αναπτύσσει έντονη μεταγραφική δραστηριότητα και βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον 27χρονου Ουρουγουανό κεντρικό μέσο, Αντριάν Κολομπίνο.

Συγχρόνως κινούνται τα νήματα για την απόκτηση ενός επιθετικού (μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Μπρούνο Μπαράνκο από τον Ολυμπιακό Βόλου) καθώς κι ενός αμυντικού. Έπειτα από τους Τόρζε και Αλί Γκαζάλ αναμένεται και το επόμενο...κύμα εκκαθαρίσεων.

ΛΑΜΙΑ
Με το πόδι στο...γκάζι
Τρεις μεταγραφές έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η ομάδα της Φθιώτιδας.

Η αρχή έγινε με τον 27χρονο ανασταλτικό μέσο, Φάνη Τζανδάρη (φωτ.), ενώ ακολούθησαν ο 29χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, Τιρόνε (επέστρεψε έπειτα από έξι μήνες) και ο 28χρονος δεξιός μπακ, Βαλεντίνος Βλάχος.

Οι συζητήσεις με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, Μάρτιν Τόνσο δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις. Μετά τους Δημούτσο και Βιγιάλμπα που έλυσαν πρόωρα τα συμβόλαιά τους θα υπάρξουν κι άλλα exits.

Διαβάστε ακόμη...