Τερζανίδης στο SDNA: «Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός αυτή τη στιγμή και ο Παναθηναϊκός ανεβασμένος»

Από sdna.gr:Από τους καλύτερους μέσους της εποχής του, φόρεσε τη φανέλα δύο μεγάλων ομάδων, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Γυρνώντας και στα παιχνίδια της περιόδου που αγωνιζόταν, ο Χρήστος Τερζανίδης, μιλάει στο SDNA για το επικείμενο ντέρμπι των δύο ομάδων στην Τούμπα.
Πηγή: sdna.gr
Τερζανίδης στο SDNA: «Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός αυτή τη στιγμή και ο Παναθηναϊκός ανεβασμένος»

Ξεκίνησε από τον Ορφέα Ελευθερούπολης και ολοκλήρωσε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στον Μακεδονικό, στην καριέρα του όμως έγινε γνωστός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (1968-1977) και του Παναθηναϊκού (1977-1981), όπου και στις δύο ομάδες αναδείχθηκε σαν ένας από τους πιο σημαντικούς χαφ της γενιάς του. Ο Χρήστος Τερζανίδης γνωρίζει καλά από τα ντέρμπι των δύο ομάδων και μας αναλύει που κατά τη γνώμη του θα κριθεί ο αγώνας, ποιον θέλει για νικητή, ενώ θυμάται και ένα ξεχωριστό για εκείνον παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, όπου ο ΠΑΟΚ πέτυχε δις... την ανατροπή.

«Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν συμμετέχει σε διοργάνωση στην Ευρώπη και θα ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Για το παιχνίδι αυτό και ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος και αυτό που ευχόμαστε είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός αυτή τη στιγμή, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, είχε μεν κάποιες ατυχίες, είναι ικανός όμως να προχωρήσει στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει άνοδο αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα το επιβεβαιώνουν, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ένα ντέρμπι και πάντα τα παιχνίδια μεταξύ αυτών των ομάδων είναι δυνατά παιχνίδια, οι παίκτες περιμένουν τέτοιους αγώνες για να δώσουν το 100%. Θα δούμε... πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη πιστεύετε ότι μπορεί να επηρεάσει στο σημερινό παιχνίδι;

«Δε νομίζω... ηρέμησαν τα απιδιά τώρα, όταν έχεις και Ευρώπη όπως είχε ο ΠΑΟΚ το Europa League δεν μπορεί να είσαι 100% έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι, σε βγάζει εκτός προγράμματος, τώρα που δεν έχει υποχρεώσεις οι παίκτες θα τα δίνουν όλα σε τέτοιου είδους αγώνες».

Πάμπλο Γκαρσία από τη μια πλευρά και από την άλλη Λάζλο Μπόλονι...

«Οι προπονητές είναι οι δάσκαλοι, αυτοί που θα καθοδηγούν τους παίκτες και την ομάδα, αλλά σε ένα ντέρμπι αυτό που προέχει είναι οι παίκτες, αυτοί πρέπει να είναι σε καλή μέρα, να δώσουν το 100%. Να έχεις βέβαια και λίγη τύχη, το ποδόσφαιρο το χρειάζεται και αυτό, ελπίζω ο ΠΑΟΚ να πάρει αυτή τη νίκη και να ξεχαστεί η ήττα από τον Άρη, και να μπει ακόμη πιο δυναμικά στο πρωτάθλημα».

Πολλά παιχνίδια, στην Τούμπα έχουν γραφτεί στην ιστορία

Ξεχωρίζετε κάποιον παίκτη από τις δύο ομάδες;

«Οι δύο ομάδες έχουν καλούς παίκτες και ταλέντα, αλλά δεν υπάρχει ένας μόνο παίκτης καλός, οι ομάδες παίζουν ομαδικά , η ομαδικότητα είναι που τις κάνει και έχουν επιτυχίες. Έχουν αυτό το στοιχείο, καλή χημεία, αυτό έχει σημασία. Η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει από έναν παίκτη. Παλιότερα υπήρχαν τέτοιοι παίκτες, τώρα υπάρχει η ομάδα».

κ.Τερζανίδη θυμάστε πιο έντονα κάποιο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων;

«Πολλά παιχνίδια, στην Τούμπα έχουν γραφτεί στην ιστορία και εμείς οι παλιοί τα συζητάμε, τα θυμόμαστε. Κύπελλο-πρωτάθλημα, ένα παιχνίδι τότε που ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε στο Γουέμπλεϊ, πήγε ο Πούσκας να δει τον αντίπαλο στον τελικό, οπότε ήρθε ο βοηθός του Πούσκας στην Τούμπα. Παίζοντας στο πρώτο ημίχρονο, χάναμε 2-0 , ο ΠΑΟΚ δηλαδή. Μπαίνουμε στο δεύτερο ημίχρονο και σε ένα 20λεπτο γίνεται το σκορ 3-2 . Όταν ήρθε ο Πούσκας στην Ελλάδα (είπε κάποιες κουβέντες, έβριζε) και είπε στο βοηθό του, πως γίνεται να έχασε αυτό το παιχνίδι από 2-0 και του λέει, έγινε...οπότε μετά από 3 μέρες ήταν στον πάγκο ο Πούσκας και ξανά συμβαίνει το ίδιο πράγμα, χάνουμε στο ημίχρονο 2-0 και στο δεύτερο μέρος το ανατρέπουμε και το κάνουμε 3-2. Έμεινε στην ιστορία αυτό, το συζητάμε ακόμη με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν συγκινητικές οι μέρες εκείνες, ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϊ, και παρ' όλα αυτά τα ανατρέψαμε και τα δύο».

Πως ήταν η επιστροφή για σας στην Τούμπα, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

«Ήμουν έμπειρος σε ηλικία, σίγουρα όμως μέσα στην Τούμπα αισθάνεσαι κάτι. Σαν επαγγελματίας όμως σε άλλη ομάδα, παίζεις για να κερδίσεις, για την ομάδα σου, οπότε φεύγουν τα συναισθήματα. Τότε κιόλας δεν υπήρχαν τα συμβόλαια, αν δεν κέρδιζες δεν έπαιρνες χρήματα, ήταν τελείως διαφορετικά από ότι τώρα».

Από όλα τα μέχρι τώρα ντέρμπι, αυτό, λόγω και των μέτρων θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο...

«Τώρα δεν υπάρχουν φίλαθλοι και αυτό είναι σκληρό και δύσκολο για τους παίκτες και γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, οι φίλαθλοι δίνουν δύναμη στους ποδοσφαιριστές. Αυτό που γίνεται τώρα λόγω κορωνοϊού, είναι ένα «κρύο» πράγμα και είναι δύσκολο για τις ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...