«Τριετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά, για την οικονομική σταθερότητα των ΚΑΕ»

Από sfina.gr: Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος συμμετείχε στη σημερινή ημερίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου με θέμα: «Ο Ελληνικός Αθλητισμός την Εποχή της Πανδημίας».
Πηγή: sfina.gr
«Τριετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά, για την οικονομική σταθερότητα των ΚΑΕ»

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος επισήμανε στην ομιλία του:

«Να ευχηθώ υγεία για όλους. Ευχαριστώ τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για την πρόσκληση στην σημερινή ημερίδα και να συγχάρω τον ΠΣΑΤ για την πρωτοβουλία του. Η σημερινή ημερίδα θεωρώ ότι θα βοηθήσει όλους μας να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε «όρθιο» τον αθλητισμό στην περίοδο της πανδημίας.

Περίοδος που δεν θα ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες, αλλά σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από σήμερα, παρά την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στην παραγωγή του εμβολίου. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η συστράτευση και η συσπείρωση όλων των δυνάμεων και των ανθρώπων του αθλητισμού. Και σίγουρα η στήριξη από την Πολιτεία, γιατί ο αθλητισμός συμβάλλει καθοριστικά στην προσωπική και κοινωνική υγεία, στην διαπαιδαγώγηση των νέων και κάθε ευρώ που ξοδεύεται για τον αθλητισμό αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας.

Θα συμφωνήσω με όλους όσους προηγήθηκαν και μίλησαν ο καθένας για το άθλημα και τον τομέα του. Θα συμφωνήσω με τον πρόεδρο της Super League κ. Μπουτσικάρη ότι η συνεργασία όλων των δυνάμεων του αθλητισμού είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε την κρίση.

Εμείς ως επαγγελματικό μπάσκετ τον περασμένο Μάρτιο που εμφανίστηκε η πανδημία στην χώρα μας πήραμε έγκαιρα την απόφαση διακοπής του Πρωταθλήματος με κύριο στόχο την προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών, διαιτητών, φιλάθλων και όλων των εμπλεκομένων στην διεξαγωγή των αγώνων.

Από εκεί και πέρα κάναμε αρκετές σημαντικές ενέργειες με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με γνώμονα την διασφάλιση από όλες τις απόψεις της διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21.Το πρώτο που κάναμε ήταν να συστήσουμε την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΣΑΚΕ με επικεφαλής ιατρούς τους κ.κ. Οδυσσέα Παξινό, Παναγιώτη Γρηγορόπουλο.

Ετοιμάσαμε έγκαιρα το Υγιειονομικό Πρωτόκολλο που εγκρίθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο τηρείται αυστηρά και προβλέπει την διεξαγωγή εβδομαδιαίων τεστ για τους αθλητές, προπονητές και διαιτητές.

Η κατάρτιση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου μας βοήθησε να αρχίσουμε κανονικά το Πρωτάθλημα μας. Οι απώλειες εσόδων από χορηγούς και εισιτήρια είναι σίγουρα μεγάλες. Φυσικά το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του κόσμου στα γήπεδα είναι απαραίτητο αυτή την στιγμή προκειμένου να προφυλαχθούμε όλοι.

Σε συνεργασία με την ΕΡΤ πετύχαμε τριετή συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προκειμένου να εξασφαλίσουμε οικονομική σταθερότητα για τις ομάδες, τους αθλητές και τους προπονητές. Επιστρέψαμε μετά από 20 χρόνια στο καθεστώς της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών προκείμενου να πετύχουμε αυτή την συμφωνία και να οφεληθούν όλες οι ομάδες.

Ανανεώθηκαν οι συμφωνίες μας με όλους τους υπόλοιπους χορηγούς του ΕΣΑΚΕ και συμφωνήσαμε με την Stoiximan να είναι ο Κεντρικός Χορηγός της Basket League για την επόμενη τριετία.

Πάλι σε συνεργασία με την Πολιτεία καταφέραμε επίσης μετά από πολλά χρόνια, θεσμική παρέμβαση και ο ΕΣΑΚΕ να αποκτήσει σημαντικό λόγο στην αδειοδότηση των ομάδων σε συνεργασία με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος και την οικονομική σταθερότητα.

Έγινα σημαντικά βήματα προόδου και τον περασμένο Σεπτέμβριο επειδή υπήρχε ανάγκη για αγώνες, δημιουργήσαμε τον θεσμό του Super Cup. To 1o Super Cup έγινε στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου με την συμμετοχή των πρώτων 4 ομάδων του Πρωταθλήματος. Είναι ένας καινούργιος θεσμός που στόχος μας είναι να καθιερωθεί.

Όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να συμβάλλουμε την επίλυση των προβλημάτων του χώρου μας».

Διαβάστε ακόμη...