Ινφαντίνο: «Το VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο»

Από sdna.gr:Την άποψή του πως η χρήση του VAR βοηθάει το ποδόσφαιρο και όχι το αντίθετο εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.Θέση με αφορμή τα παράπονα των ποδοσφαιριστών, τα οποία έχουν να κάνουν με τη χρήση του VAR και είναι αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα πήρε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.
Πηγή: sdna.gr
Ινφαντίνο: «Το VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της FIFA σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόκειται να προχωρήσει στην βελτίωση του κανονισμού για το οφσάιντ, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί ένα ζήτημα συχνών αντιπαραθέσεων.

Μάλιστα στα όσα είπε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο ίδιος τόνισε πως η χρήση του VAR βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο.

«Ο κανονισμός του οφσάιντ έχει εξελιχθεί τα τελευταία 100 χρόνια και τώρα το συζητάμε ξανά. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον κανονισμό του οφσάιντ καλύτερο, όχι λόγω του VAR αλλά επειδή θέλουμε να προωθήσουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Άρα, το ερώτημα είναι, αν πρέπει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο, με τον τρόπο δηλαδή που εξελίχθηκε το οφσάιντ με την πάροδο των ετών. Και σίγουρα θα βοηθούσε αν δεν υπήρχαν άλλα οριακά οφσάιντ. Αυτές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή.

Συνήθως έχουν διαφορετικές απόψεις και απόψεις. Το VAR σίγουρα βοηθάει και δεν βλάπτει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, όχι πριν από 200 χρόνια. Έγιναν ορισμένα λάθη, επειδή πολλοί διαιτητές δεν είχαν ακόμη εμπειρία με την τεχνολογία. Πολλοί από αυτούς τους διαιτητές δεν μεγάλωσαν με το VAR» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην τοποθέτησή του.

Διαβάστε ακόμη...