«Ο Γκαρσία μας θέλει επιθετικούς!»

Από thessprts.gr:Στο UEL Show φιλοξενήθηκε πριν το παιχνίδι της Ολλανδίας με την Αϊντχόφεν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, μιλώντας μεταξύ άλλων για το παρασκήνιο της ανατροπής της Τούμπας, αλλά και για τον Πάμπλο Γκαρσία.
Πηγή: thessports.gr
«Ο Γκαρσία μας θέλει επιθετικούς!»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ανατροπή κόντρα στην Αϊντχοφεν:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο, ότι ήταν μια καλή ομάδα, μια ομάδα που είναι καλή με την μπάλα στα πόδια, αλλά γνωρίζαμε και τις αδυναμίες της και νομίζω ότι το εκμεταλλευτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δέκα με δεκαπέντε λεπτά, δεχθήκαμε ένα γκολ αλλά μετά καταφέραμε να το γυρίσουμε. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να μπούμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού θέλαμε να κερδίσουμε, κάτι που τελικά το καταφέραμε».

Για τη δική του εμφάνιση και το τι κρατάει από αυτήν:

«Φυσικά το πιο σημαντικό είναι να τρέχεις μέσα στο γήπεδο και να κάνεις όσο λιγότερα λάθη μπορείς και πιστεύω ότι κατάφερα να το κάνω. Μπήκα δυνατά από την αρχή και πίστεψα στον εαυτό μου και πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που είχα ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν προετοιμάστηκε με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο πριν το παιχνίδι:

«Για να είμαι ειλικρινής όχι. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο, οπότε δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο».

Για αυτά που τους είπε ο Γκαρσία στο ημίχρονο:

«Λοιπόν όπως είπα δεν ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα λεπτά. Μας είπε ότι έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί, να κερδίζουμε περισσότερες μπάλες στη μεσαία γραμμή, τα οποία καταφέραμε να τα κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο και πιστεύω ότι για αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια:

«Ήμασταν λίγο νευρικοί αλλά με την καλή έννοια. Πιστεύαμε και ακόμη πιστεύουμε στους εαυτούς μας και γνωρίζουμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα, για αυτό και καταφέραμε να κερδίσουμε. Ελπίζω ότι θα συνεχίζουμε να κερδίζουμε και να παίζουμε καλά».

Για τον Γκαρσία:

«Είναι πολύ σημαντικός. Πιστεύω ότι κατάλαβε τα πράγματα πολύ γρήγορα και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος».

Για το τι έχει μάθει από τον προπονητή του:

«Θέλει να είμαστε επιθετικοί να κερδίζουμε κάθε τάκλιν και να παίρνουμε τον έλεγχο της μπάλας όποτε είναι δυνατόν. Αυτό θα τόνιζα».

Για το αν πανηγυρίστηκε η νίκη επί της PSV στα αποδυτήρια:

«Πανηγυρίσαμε λίγο αλλά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Εξάλλου είχαμε αγώνα τρεις μέρες μετά, την Κυριακή. Φυσικά το συναίσθημα ήταν καλό, ήμασταν όλοι χαρούμενοι. Αλλά γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα και η προσοχή μας επικεντρώθηκε εκεί».

Για το αν υπάρχει κάποια ομάδα- πρόκληση στον όμιλο του ΠΑΟΚ:

«Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, είναι ένας δύσκολος όμιλος γιατί τώρα όλοι παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όταν ήμασταν στην Ισπανία είδαμε πως έπαιζε η Γρανάδα. Πιστεύω ότι αντιδράσαμε σωστά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως η PSV και Ομόνοια. Δε ξέρω, δε θέλω να το σκέφτομαι. Θέλω να σκέφτομαι την νίκη και την πρόκριση από την φάση των ομίλων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα:

«Νομίζω ότι προσαρμόστηκα καλά, με καλωσόρισαν όλοι θερμά στον σύλλογο. Όλοι εδώ είναι φανταστικοί και πολύ φιλικοί οπότε προσαρμόστηκα καλά στον σύλλογο. Η πόλη είναι υπέροχη, ο σύλλογος είναι υπέροχος. Όπως μπορείς να δεις, πιστεύω ότι τα πάω καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα:

«Δεν ξέρω. Και εδώ και στην Πορτογαλία το παιχνίδι είναι επιθετικό, με πολλές μονομαχίες. Όπως είπα, κάθε ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο οπότε είναι δύσκολα παντού, αλλά είναι επιθετικό το ποδόσφαιρο και εδώ».

Για το ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νις, που δεν βρίσκεται μακριά από τη Θεσσαλονίκη και αν του αρέσει η παρόμοια νοοτροπία των δύο πόλεων:

«Φυσικά, πιστεύω ότι μοιάζουμε πολύ. Το ταμπεραμέντο μας είναι ίδιο.Όπως είπε, είναι κοντά στην γενέτειρα μου. Οι γονείς μου είναι κοντά γεγονός που το κάνει πιο εύκολο. Πιστεύω ότι έκανα το σωστό που ήρθα στον ΠΑΟΚ και μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά»

Δείτε τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

Διαβάστε ακόμη...