Το ιστορικό παιχνίδι με την Ομόνοια!

Από inpaok.com:Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κύπρο για τον κρίσιμο αγώνα της πέμπτης αγωνιστική του Europa League κόντρα στην Ομόνοια, με στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να διατηρεί την τύχη στα δικά του χέρια.
Πηγή: inpaok.com
Το ιστορικό παιχνίδι με την Ομόνοια!

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει την κυπριακή ομάδα για ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο μακρινό 1976 ο Δικέφαλος είχε ταξιδέψει στην Κύπρο στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στην Ομόνοια. Στις 15/09 οι «ασπρόμαυροι» επικρατώντας με 0-2 χάρις σε γκολ των Γιώργου Κούδα και Σταύρου Σαράφη.

Αυτή ήταν και η παρθενική νίκη του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στην Τούμπα (1-1) προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στη συνέχεια έπεσε πάνω στην Ντιναμό Κιέβου του Όλεγκ Μπλαχίν, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού με δύο ήττες. ,

Οι συνθέσεις και οι σκόρερ των δύο παιχνιδιών ανάμεσα σε Ομόνοια και ΠΑΟΚ:

Ομόνοια – ΠΑΟΚ 0-2 (37' Κούδας, 87' Σαράφης)

Ομόνοια: Ελευθεριάδης, Ιακώβου, Κοντογιώργης, Μιαμηλιώτης, Πατίκκης (77' Τσιακλής), Χαραλάμπους, Γκρέγκορι, Μαυρής, Φίλιππος, Καϊάφας, Κανάρης.

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (46′ Δαμανάκης) Κερμανίδης, (46′ Παρίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.

ΠΑΟΚ – Ομόνοια 1-1 (67' Σαράφης – 33' Φίλιππος)

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γούναρης (66′ Δαμανάκης), Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, (58′ Γκουερίνο), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.

Ομόνοια: Ελευθεριάδης, Ιακώβου, Κοντογιώργης, Μιαμηλιώτης, Πατίκκης, Χαραλάμπους, Γκρέγκορι, Μαυρής, Φίλιππος, Καϊάφας, Κανάρης.

Διαβάστε ακόμη...