Απόλυση Μπένγκτσον μετά τη βαριά ήττα! (1996)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 1/12/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες του από καθιερώσεως Α' Εθνικής, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Απόλυση Μπένγκτσον μετά τη βαριά ήττα! (1996)

Ο Δικέφαλος με πάμπολλα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα, έχασε από τον Παναθηναϊκό με ... 5-0, ένα αποτέλεσμα που έφερε την απομάκρυνση του Γκίντερ Μπένγκτσον μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ στη θέση του Σουηδού τεχνικού προσλήφθηκε ο ... Αρχοντίδης!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5' ο Βαζέχα μετά από μπαλιά του Κολιτσιδάκη, στο 38' ο Γκούμας με κεφαλιά έκανε το 2-0, για να χαθεί μια καλή ευκαιρία στο 43΄από τον Ζουμπούλη να μειώσει το σκορ πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο!

Στην επανάληψη η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, έτσι στο 62' ο Βαζέχα με κοντινό σουτ έγραψε το 3-0 και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά σημείωσε το 4-0! Το τελικό 5-0 έγινε στο 67΄με τον Νασιόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για το ... γκολ της τιμής, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς οι Ντιμκόφσκι και Γιουκούδης, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βάντσικ!

Λίγες ώρες μετά το τέλος του παιχνιδιού, είχαμε τις παραιτήσεις των Καλύβα - Κασάμπαλη, λόγω θεμάτων που είχαν στη συνεργασία τους με τον Μπατατούδη, με την ομάδα να μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ο Μπένγκτσον απολύθηκε, ενώ ο Μπατατούδης ονειρευόταν τον προπονητή της Ρετζιάνα! Ποιος ήταν; Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης (68' Μάρκος), Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Μπορέλι (72' Λυμπερόπουλος), Καπουράνης, Βαζέχα, Νασιόπουλος, Γεωργιάδης (63' Λαγωνικάκης)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Αναστασιάδης (70' Γιουκούδης), Κατσούρης, Τασσιόπουλος, Τσερνίσοφ, Ζαφειρίου, Ζαγοράκης, Καπετανόπουλος, Ντιμκόφσκι, Πις (46' Τουρσουνίδης), Ζουμπούλης

Η βαθμολογία μετά τη 10η αγωνιστική ...

Δηλώσεις Μπένγκτσον:

"Το παιχνίδι εξελίχθηκε άσχημα για εμάς από την αρχή. Δεχθήκαμε γκολ μόλις στο 5ο λεπτό και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας! Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά μέσα στο γήπεδό του, ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε. 'Ημασταν εκτός κλίματος αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Πάντως είχαμε 2-3 φάσεις για να σκοράρουμε. Είχαμε προβλήματα από την αρχή της περιόδου με τραυματισμούς βασικών παικτών. Επίσης είχαμε πολλές αδικαιολόγητες αποβολές. Από τη στιγμή που διαταράσσονται οι ισορροπίες στην ομάδα και δεν μπορεί να παίξει με σταθερό σχήμα σε κάθε αγώνα, είναι λογικό "

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση ισόβαθμος του ΟΦΗ και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό! Η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκα αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Διαβάστε ακόμη...