"Με λυτρωτή τον Κλάους στην εκπνοή!" (2008)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 29/11/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Φυλή τον Θρασύβουλο, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
"Με λυτρωτή τον Κλάους στην εκπνοή!" (2008)

O ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2 και όσοι ήμασταν στο γήπεδο ζήσαμε μοναδικές στιγμές ύστερα από το σφύριγμα της λήξης με τους Κονσεϊσάο και Γκαρσία να προσκυνάνε την φανέλα του ΠΑΟΚ, να "καρφώνονται" στα κάγκελα και να πανηγυρίζουν μαζί με τους οπαδούς που κατέκλυσαν το πέταλο, στο γήπεδο της Φυλής

Ήταν θρίλερ. Με δεδομένες και τις απουσίες ο ΠΑΟΚ γνώριζε θα περάσει ένα δύσκολο απόγευμα. Ο Δικέφαλος μπορεί να μην είχε βάθος στον πάγκο και πολλές λύσεις, ωστόσο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι εκείνη τη χρονιά διέθετε παίχτες με χαρακτήρα αλλά επίσης με ψυχή και καρδιά. Τον χαρακτήρα τον διέθεσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Πραγματικός ηγέτης ο Πορτογάλος έδειξε τον δρόμο προς την νίκη. Και όμως για άλλη μια φορά η διαιτησία πήγε να μας κλέψει την νίκη με τον διαιτητή Δαλούκα να μην βλέπει μπροστά στα μάτια του το χέρι στη φάση του γκολ των αντιπάλων. Αυτήν του η απόφαση αλλά και η άλλη να αποβάλει χωρίς λόγο τον Πάμπλο Γκαρσία έδειξε το ποιον του!

Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθούσε να χτίσει μια ομάδα η οποία θα κοντράρει και τους διαιτητές είχε απάντηση για τον απαράδεκτο Δαλούκα. Πέρασε στον αγώνα τον Στέφανο Αθανασιάδη και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του!

Μπήκε στην εκπνοή του αγώνα και στη μοναδική του επαφή με την μπάλα έκανε αυτό που έμαθε να κάνει από τις ακαδημίες ακόμη της ομάδας μας: να σκοράρει για τον ΠΑΟΚ. Παρών φώναξε για άλλη μια φόρα ο απίστευτος λαός του ΠΑΟΚ. Ήταν και εκείνη τη μέρα ο δωδέκατος παίκτης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας η οποία πίεσε από την αρχή και μέχρι το 25' είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και αρκετές ευκαιρίες οι οποίες αν και όχι κλασικές θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ από νωρίς αν υπήρχε μεγαλύτερη προσοχή στα τελειώματα.

Στη συνέχεια ο Θρασύβουλος ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 28' με σουτ του Ρόκα μετά από κάθετη πάσα του Ουέλινγκτον που έφυγε όμως άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε σκληρό, υπήρξαν κάποια δυνατά μαρκαρίσματα και λόγω κυρίως του ολισθηρού αγωνιστικού χώρου δεν υπήρξαν ουσιαστικές φάσεις με μοναδική εξαίρεση ένα πολύ καλό σουτ του Κονσεϊσάο που απέκρουσε σωτήρια ο Κωστάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Το πρώτο σουτ ήταν από τον Βερόν μετά από προσπάθεια του Μπακαγιόκο, ενώ ύστερα από τραγικό λάθος του Αντόνιο λίγο έλειψε να γίνει το 1-0.

Ένα λεπτό μετά και συγκεκριμένα στο 55' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάκη και ολιγωρία της άμυνας, ο Μπακαγιόκο έκλεψε πολύ έξυπνα τη μπάλα και ο Κονσεϊσάο εξ' επαφής έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το 7o φετινό γκολ του ΠΑΟΚ από στημένη φάση.

Στη συνέχεια ο Θρασύβουλος προσπάθησε να πιέσει, όμως παρά τις αλλαγές που έκανε, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απειλούσε με αντεπιθέσεις και κυρίως τους Λάκη – Μπακαγιόκο.

Η αλλαγή όμως του ΠΑΟΚ στο 73' με τον Μπαλάφα στη θέση του Μπακαγιόκο έδωσε χώρο στους γηπεδούχους οι οποίοι πίεσαν για το γκολ. Μετά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, ήρθε η φάση του 86' όπου ο Άλβες ισοφαρίζει σε 1-1 μετά από ασίστ του πεσμένου Ρόκα με το χέρι και η οποία έγινε μπροστά στον διαιτητή Δαλούκα.

Ο Σάντος πέρασε τον Αθανασιάδη στο 89' στη θέση του Λάκη και ο Κλάους μετά από σέντρα του Βερόν στο 93' κατάφερε να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ σκοράροντας με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση.

Τη χαρά της νίκης μετρίασε όμως η απίστευτη αποβολή του Γκαρσία ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες μέσα σε δευτερόλεπτα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι στο 94'.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το πάθος των παικτών του ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ήρθε και η νίκη 2-1 επί του Θρασύβουλου στη Φυλή.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα όμορφο παιχνίδι ποδοσφαίρου, αλλά στο τέλος είχε μεγάλη ένταση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ένταση, παίζαμε αργά και δεν είχαμε στόχο το γκολ έτσι όπως φάνηκε.

Στον αμυντικό τομέα ελέγξαμε εύκολα το παιχνίδι, αν και θεωρώ ότι το παιχνίδι παραήταν ήρεμο από τη μεριά μας. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε, δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη, καταφέραμε και βάλαμε το πρώτο γκολ», τόνισε αρχικά ο Σάντος.

Και πρόσθεσε: «Η ομάδα του Θρασύβουλου ρίσκαρε τα πάντα για να φτάσει στην ισοφάριση, τα κατάφερε και ισοφάρισε σε μία στιγμή που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Είχαμε δημιουργήσει δύο και τρεις καλές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ.

Τελικά δεχτήκαμε ένα τέρμα το οποίο δύσκολα θα μπορέσουμε να το ξαναδεχτούμε και μετά ενώ φαινόταν ότι το παιχνίδι πήγαινε στην ισοπαλία, καταφέραμε και βάλαμε ένα δεύτερο γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για την αποβολή του Γκαρσία ο Πορτογάλος τεχνικός επεσήμανε: «Όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπαμε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή, σήμερα μου φαίνεται ότι ήταν υπερβολικό να δεχτεί ένας ποδοσφαιριστής δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ούτε δέκα δευτερόλεπτα.

Υπάρχει ένα κλίμα ότι ο ποδοσφαιριστής πρέπει να πληρώσει αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώνει ο Γκαρσία ό,τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι».

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας).

Κίτρινες: Μαλεζάς, Μάρκος Αντόνιο, Βερόν, Άλβες, Γκαρσία.

Κόκκινη: 86′ Άλβες, 90+ Γκαρσία.

Θρασύβουλος: Κωστάκης, Μίχος, Τσιώλης (33′ Άλβες), Βεντούρα, Σωτήρχος, Ρόκας, Λιαπάκης, Ουέλινγκτον (69′ Κατσίκης), Ροκάστλ, Καραμαλίκης, Μαυρογενίδης (59′ Κόζλεϊ).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής (62′ Δάρλας), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Βερόν, Γκαρσία, Μπακαγιόκο (73′ Μπαλάφας), Αναστασάκος, Λάκης (89′ Αθανασιάδης), Κονσεϊσάο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...