«Αισιόδοξος για Γκαρσία γιατί γνωρίζει»

Από thessports.gr: Ο πρώην αρχηγός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης, που ζει τον Γκαρσία στην σχολή προπονητών μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τον Ουρουγουανό και όχι μόνο.
Πηγή: thessports.gr
«Αισιόδοξος για Γκαρσία γιατί γνωρίζει»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κατ’ αρχήν είναι σπουδαίο που αναλαμβάνει την ευθύνη. Είναι μεγάλη ασπίδα προστασίας για τους παίκτες, θα το κερδίσει στα αποδυτήρια, γιατί ξέρουν οι ποδοσφαιριστές ότι έχει ένα καπετάνιο. Νομίζω ότι δεν το λέει για τον κόσμο, το λέει και το εννοεί, γιατί τον ξέρω από την σχολή προπονητών που είμαστε. Είμαστε 19 παιδιά, μαζί και ο Πάμπλο.

Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι με την Αϊντχόβεν νομίζαμε ότι θα πέρναμε μία νίκη που θα έφερνε και βαθμούς στην χώρα, αλλά και τον ΠΑΟΚ μία ανάσα από την πρόκριση. Η Αϊντχόβεν είναι υψηλού επιπέδου, μας στεναχωρεί αλλά είναι μία ήττα εντός του προγράμματος. Σίγουρα, όταν μία ομάδα δέχεται τρία γκολ δείχνει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, σε αυτό ήθελε να εστιάσει ο Πάμπλο. Δεν μπορεί μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που διεκδικεί τίτλους να δέχεται τρία τέρματα. Υπάρχει πρόβλημα είτε στις αλληλοκαλύψεις, είτε με τα ατομικά και τα τακτικά αμυντικά λάθη, που φέρνουν τον αντίπαλο σε θέση βολής».

Για την χρησιμοποίηση του Τσιγγάρα στο βασικό σχήμα:

«Εμένα μου αρέσει που το κάνει αυτό. Επιτέλους πρέπει να παίξουν τα παιδιά της Ακαδημίας. Είναι περιουσιακά στοιχεία της ομάδας και κάποια στιγμή πρέπει να αναδειχθούν. Εκ των υστέρων μπορούμε να είμαστε όλοι προφήτες. Αν κέρδιζε θα λέγαμε ότι ο Πάμπλο έβαλε τον Τσιγγάρα και μπράβο του. Ξέρει καλύτερα την ομάδα, μπορεί στο μυαλό του να ήθελε να κρατήσει τον Εσίτι για το επόμενο ματς».

Για τον Τσόλακ:

«Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, η επιβάρυνση που δέχονται οι παίκτες είναι μεγάλη και δεν μπορεί να παίζει κάποιο παιδί κάθε τρεις μέρες. Μπορεί να ήθελε να δώσει ανάσες στον Σφιντέρσκι. Είναι ένα κίνητρο για έναν παίκτη που δεν παίζει πολύ να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι, σε αυτό το γήπεδο. Προσπάθησε να δώσει ευκαιρίες για να τους έχει όλους σε εγρήγορση».

Για το μέλλον:

«Εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, σε υψηλότερες εντάσεις και όλοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν μέσα. Ξέρει καλύτερα την ομάδα και λέει συνέχεια ότι θέλουμε δουλειά, άρα γνωρίζει ότι δεν είναι ακόμη στα επίπεδα που θέλει. Όπως είδαμε και με την Κ20 ο ΠΑΟΚ θα παίζει πάντα για τη νίκη».

Για την Λαμία:

«Είναι σε δύσκολο μονοπάτι η Λαμία. Ο ΠΑΟΚ έχει την επιβάρυνση, αυτά τα ματς κρύβουν κινδύνους. Χρειάζεται βαθμούς η Λαμία γιατί έμεινε πίσω. Θα είναι δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...