«Μεγάλη ανταμοιβή για την προσπάθεια μας!»

Από paok24.com: Η εξομολόγηση της  Μαρίας Χατζηπαρασίδου...
Πηγή: paok24.com
«Μεγάλη ανταμοιβή για την προσπάθεια μας!»

Η πρόκριση επί της Καβαλιέρι, το ταξίδι στη Μάλτα και η πίστη στην ομάδα για το επόμενο ευρωπαϊκό «εμπόδιο».

Μπορεί η πρόκριση επί της Καβαλιέρι να ήρθε εύκολα για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ και το τμήμα να δίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του το παρών στη φάση των 16 του EHF European Cup, όμως ο Δικέφαλος έπρεπε εν μέσω lockdown να ταξιδέψει για τη Μάλτα και μάλιστα χωρίς να πραγματοποιεί προπονήσεις για διάστημα αρκετών ημερών.

Παρόλα αυτά, τα κορίτσια του Δ. Πελεκίδη απέδειξαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα απέναντι στην ομάδα της Μάλτας και πήραν μία σπουδαία πρόκριση, με την Μαρία Χατζηπαρασίδου να σχολιάζει σχετικά :

«Από την αρχή γνωρίζαμε ότι είμαστε το φαβορί σε αυτά τα δυο παιχνίδια με την Καβαλιέρι. Αυτό όμως δεν μας άφησε σαν ομάδα να καθησυχασούμε καθόλου καθώς περνάμε μια δύσκολη περίοδο γενικά και αυτό επηρεάζει και τον δικό μας τομέα των προπονήσεων. Ο καθένας από την πλευρά του έκανε όμως το καλύτερο δυνατό και έτσι πήραμε την πρόκριση».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να δώσει και τις δύο αναμετρήσεις στη Μάλτα, αλλά και για την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα με τον κορονοϊό, η διεθνής αθλήτρια, τόνισε:

«Θα τοποθετηθώ έτσι ακριβώς όπως το σκέφτομαι και το ένιωσα. Το ταξίδι αυτό καταρχάς ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια που γίνεται από την κάθε αθλήτρια και από όλο το προπονητικό τιμ και θέλω να ευχαριστώ προσωπικά και κατά επέκταση από όλη την ομάδα τον κάθε ένα ξεχωριστά που συνέβαλε στην υλοποίηση του!

Η Μάλτα όπως και η Ελλάδα βρίσκεται και αυτή σε μια μορφή καραντίνας απλά με λιγότερα μέτρα θα το έλεγα. Σαν ομάδα κινούμασταν φυσικά όπως και εδώ με μάσκα σε οποιονδήποτε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο απλός δεν υπήρχε αυτή η πίεση των μετακινήσεων σε θέματα ωρών και μηνυμάτων καθώς και τα μαγαζιά τους λειτουργούσαν κανονικά».

Επόμενο «εμπόδιο» για τις νταμπλούχες Ελλάδας η κροατική Μπιέλοβαρ, με την Μαρία Χατζηπαρασίδου να υπογραμμίζει ότι οι ασπρόμαυρες θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση:

«Η επόμενη αντίπαλος μας είναι η Zrk Bjelovar από την Κροατία και φυσικά είναι μια πρόκληση για εμάς γιατί από τους πιθανούς αντιπάλους που είχαμε στον όμιλο είναι μια ομάδα και μια σχολή χάντμπολ που φυσικά αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς. Αυτό μας κάνει να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα και με περισσότερο πάθος για τα επερχόμενα παιχνίδια και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Στόχος μας είναι η πρόκριση».

Τέλος, οι σκέψεις της για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα και που αναγκάζει τους αθλητές και τις αθλήτριες να απέχουν ξανά από τις προπονήσεις και τους αγώνες:

«Με όσα συμβαίνουν φυσικά γύρω μας πρώτα από όλα προέχει η υγεία μας. Μη γνωρίζοντας με τα δεδομένα που έχουμε πότε θα επανέλθουμε στην δράση όσο αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις εμείς προσπαθούμε να είμαστε στα στάνταρ και στους ρυθμούς που έχει χτίσει η ομάδα με προπονήσεις και προγράμματα που έχουμε από το προπονητικό τιμ».

Διαβάστε ακόμη...