«Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν...»

Από paok24.com: «Τίθεται θέμα μη συμμετοχής μας στα προκριματικά του Euro...»
Πηγή: paok24.com
«Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν...»

SOS εκπέμπουν για μία ακόμη φορά οι παίκτριες της Εθνικής Ελλάδος βόλεϊ γυναικών που ζητούν άμεση επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης στη χώρα μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων και οι διεθνείς αθλήτριες του ΠΑΟΚ, Ευαγγελία Μερτέκη, Άννα Καλαντάντζε και Όλγα Βεργίδου.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

Έχοντας φτάσει στα όριά μας ως αθλήτριες και ως άνθρωποι αναγκαζόμαστε να απευθύνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα, ανησυχώντας όχι μόνο για το μέλλον μας, αλλά και για το παρόν.

Μια έκκληση, η οποία μετατρέπεται σε απαίτηση, καθώς οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν από κάθε άποψη.

Γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή, αλλά για εμάς που ζούμε από τον αθλητισμό, τίθεται πλέον θέμα βιοποριστικό με τη μη διεξαγωγή αγώνων. Παράλληλα και με δεδομένο ότι βίωσαμε το καθεστώς της ανεργίας για έξι μήνες, στην περίοδο της πρώτης καραντίνας, διάστημα στο οποίο δεν είχαμε καμία οικονομική απολαβή και ουδεμία μέριμνα από την πολιτεία, αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε, μπροστά στον κίνδυνο της μη ολοκλήρωσης της χρονιάς, η οποία βρίσκεται στον αέρα.

Η έλλειψη σωματικής υγείας έχει επιπτώσεις και στη ψυχική μας γαλήνη . Ως αθλήτριες το σώμα και το μυαλό μας έχουν μάθει να λειτουργούν σαν ένα.

Απαιτούμε έναν σαφή ορισμό υγειονομικού πρωτοκόλλου, με την κατά γράμμα τήρηση του οποίου, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα γήπεδα.

Απαιτούμε την διασφάλιση ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος, ώστε να επιστρέψει η (αθλητική-επαγγελματική) μας ζωή στην οποία κανονικότατα μπορεί να υπάρξει, κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συναθλήτριές μας της Εθνικής ομάδας στο εξωτερικό, όπως και όλες οι άλλες ομάδες της Ευρώπης αγωνίζονται κανονικά κάτω από συγκεκριμένο υγειονομικό καθεστώς.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κρατάει τους αθλητές της εκτός γηπέδων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τίθεται θέμα (ΜΗ) συμμετοχής των αθλητριών της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού αν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Η συμμετοχή των αθλητριών στην Εθνική ομάδα βασίζεται αποκλειστικά στην απόδοση τους στο πρωτάθλημα, όπως παράλληλα και οι αθλήτριες βασίζονται στο πρωτάθλημα ώστε να βγάλουν τα προς το ζην. Χωρίς πρωτάθλημα , δεν υπάρχουν αθλήτριες . Χωρίς αθλήτριες , δεν υπάρχει πρωτάθλημα.

Παρακαλούμε για την άμεση αλλαγή της στάσης σας απέναντι στους αθλητές σε αυτή την αβέβαιη κατάσταση για όλους μας , διαφορετικά οδηγούμαστε ως αθλήτριες αλλά και ως άνθρωποι να βρούμε διαφορετικούς τρόπους επιβίωσης.

Αν δεν μπορείτε να μας σεβαστείτε ως αθλήτριες, τουλάχιστον ακούστε μας ως ανθρώπους. Ας μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες μιας ζωής. Βοηθήστε μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!

ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΝΘΗ
ΓΙΩΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΟΝΟΜΗ ΑΡΕΤΑ
ΤΟΤΣΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ ΟΛΓΑ
ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΒΕΡΓΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΜΕΡΤΕΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΛΑΝΤΑΝΤΖΕ ΑΝΝΑ
ΑΡΤΑΚΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΒΛΑΧΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΔΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Διαβάστε ακόμη...