Αυτή είναι η Μπιέλοβαρ

Από inpaok.com: Την κροατική Μπιέλοβαρ που καλείται να αντιμετωπίσει η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, για τον τέταρτο γύρο του EHF European Women's Cup 2020-21, με τους «ασπρόμαυρους» να αναλύουν το προφίλ της αντιπάλου, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Α.Σ. ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Αυτή είναι η Μπιέλοβαρ

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Ο ΠΑΟΚ Mateco καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ZRK Bjelovar από την Κροατία στο Round 4 του EHF European Women's Cup 2020-21. Το acpaok.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ Mateco.

Η κροατική ομάδα ιδρύθηκε το 1955 με την ονομασία DTO Partizan, έχοντας όμως ρόλο επιλογή αθλήματος του χάντμπολ στην γυμναστική ακαδημία της Παρτιζάν. Αργότερα, μαζί με την ανδρική ομάδα, έγινε ανεξάρτητη ομάδα, παίρνοντας το όνομα ORK Partizan. Το 1963, οι παίκτριες της τότε Παρτιζάν κέρδισαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Μέχρι και την αποσύνθεση του Γιουγκοσλάβικου κράτους, η ομάδα αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες της βόρειας Κροατίας, μη πετυχαίνοντας ιδιαίτερες διακρίσεις και μένοντας στη σκιά του ανδρικού τμήματος.

Με την ανεξαρτησία της Κροατίας, η γυναικεία ομάδα αγωνιζόταν στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία της χώρας. Τη σεζόν 2014-15 πήρε την άνοδο για την κορυφαία κατηγορία του κροατικού χάντμπολ, ενώ η σεζόν-ορόσημο του γυναικείου τμήματος είναι αυτή του 2017/18, καθώς με την κατάληψη της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ιστορία της, στο Challenge Cup της σεζόν 2018-19.

Στο γυναικείο πρωτάθλημα το μεγαθήριο, RK Podravka, κατέχει τα 25 από τα τελευταία 28 πρωταθλήματα του κροατικού πρωταθλήματος, ενώ τα υπόλοιπα τρία κατακτήθηκαν από την RK Lokomotiva Zagreb. Η ίδια ιστορία και στον θεσμό του κυπέλλου καθώς από τη σεζόν 1991-1992 και έπειτα, οι Podravka και Lokomotiva μονοπωλούν τους τίτλους.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Το Bjelovac μετρά περίπου 40 χιλιάδες κάτοικους. Δημογραφικά δεν ανήκει στην δεκάδα με τους περισσότερους κάτοικους της χώρας. Πρώτο το Ζάγκρεμπ με περίπου 800.000 πληθυσμό, ενώ ακολουθούν το Σπλιτ, η Ριέκα, το Όσγιεκ και η Ζάνταρ.

Το Dvorana Europskih Prvaka είναι το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται η ZRK Bjelovar, χωρητικότητας 1500 ατόμων. Η μετάφραση της ονομασίας του γηπέδου σημαίνει η «Σάλα των πρωταθλητών Ευρώπης», τίτλος τιμής για την ανδρική ομάδα του κροατικού συλλόγου, η οποία το 1972 κατέκτησε το EHF Champions League, νικώντας τη γερμανική VfL Gummersbach με 19-14 στο τελικό, μία διάκριση ορόσημο τόσο για την χώρα, όσο και για την μικρή πόλη του Bjelovar.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πρόκειται για μία ομάδα η οποία αποτελείται αμιγώς από παίκτριες οι οποίες κατάγονται από την Κροατία, αν εξαιρέσουμε την μοναδική ξένη, την Asja Sofic, η οποία αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και κατάγεται από την Βοσνία.

Ένα ρόστερ το οποίο έχει συνοχή, οι παίκτριες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, αφού από τη σεζόν 2017-18 και έπειτα έχει διατηρηθεί ο αγωνιστικός κορμός της ομάδας.

Επιθετικά ξεχωρίζουν οι πίβοτ, Ana Malec και Ema Guskic, οι οποίες μετρούν μαζί 52 από τα 142 συνολικά γκολ της ZRK Bjelovar στο πρωτάθλημα.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Η οριστική διακοπή του κροατικού πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, βρήκε την ZRK Bjelovar στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 32 βαθμούς σε 19 αγωνιστικές.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, τα πήγε περίφημα, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Challenge Cup, όπου και αποκλείστηκε με δύο ήττες από την συμπατριώτισσα Lokomotiva Zagreb. Στην φάση των «32» είχε αποκλείσει την Alavarium από την Πορτογαλία, ενώ σε αυτή των «16» την Maccabi από το Ισραήλ.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Μετρώντας τέσσερις αγώνες αντί για οκτώ που θα έπρεπε στο φετινό κροατικό πρωτάθλημα, η Bjelovar μετρά ισάριθμες νίκες, βρισκόμενη στην τέταρτη θέση με οκτώ βαθμούς, όμως η τρίτη Όσγιεκ μετρά τέσσερα παιχνίδια περισσότερα. Στην κορυφαία κατηγορία χάντμπολ του γυναικείου κροάτικου πρωταθλήματος αγωνίζονται 14 ομάδες.

Στο EHF European Cup πέρασε άνευ αγώνων της περσινής γνώριμης του ΠΑΟΚ Mateco, Jagodina, η οποία φέτος δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Στόχος της φετινής χρονιάς όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του κροατικού συλλόγου είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης και μία αξιοπρεπής πορεία στο EHF European Cup.

Διαβάστε ακόμη...