Το έσωσε ο Κλάους στο 88'... (2012)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 25/11/2012, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2012-2013...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Το έσωσε ο Κλάους στο 88'... (2012)

Στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστική, ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε με πολλά προβλήματα, έδειχνε εγκλωβισμένος στο πρεσάρισμα του Ολυμπιακού και τα λάθη των παικτών μας ήταν πάρα πολλά.

Η ομάδα δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και έμοιαζε εύκολη λεία στον καλά διαβασμένο αντίπαλο, που είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής επιβάλλοντας το ρυθμό του...

Η επιλογή του Δώνη να ξεκινήσει με τον Έττο δεν αποδείχτηκε και η καλύτερη, ενώ το ίδιο ισχύει με τη μη χρησιμοποίηση του Λάζαρ στο αρχικό σχήμα. Το σκορ άνοιξε ο Τζιμπούρ στο 27',σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ είχε ανέβει στο γήπεδο.

Ο εριστικός Αλγερινός (χαιρόμαστε ειλικρινά που ουδέποτε φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς δεν ήταν για τα μούτρα του!) πήρε το ριμπάουντ μετά από δύσκολη απόκρουση του Γλύκου, αλλά η άμυνα κόλλησε και κανείς δεν μάρκαρε τον σκόρερ που είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του...

Όσοι περίμεναν άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ έσφαλαν... Η ομάδα συνέχισε να ασφυκτιά και να μην μπορεί να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Χαρακτηριστικό του πρώτου 45λεπτου το γεγονός ότι ο Κάρολ δεν αισθάνθηκε την παραμικρή πίεση από τους επιθετικούς μας.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος, προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες αλλά ήταν εξαιρετικά προβλέψιμος στον τρόπο που προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Η ώρα περνούσε, ο κόσμος έβλεπε την ομάδα να προσπαθεί, ανορθόδοξα όμως, τον Μάνταλο να προστατεύει τον γάβρο καθαρίζοντας φάσεις και έτσι φτάσαμε στο 88' όταν και ήρθε η λύτρωση. Σε εκείνο το λεπτό, ο Σάλπι πήρε την μπάλα από τα δεξιά σέντραρε εξαιρετικά και ο Κλάους με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-1.

Κρατήσαμε στα θετικά του αγώνα το γεγονός ότι η ομάδα δε σταμάτησε να μάχεται μέχρι το 90' αλλά από την άλλη είδαμε έναν ΠΑΟΚ κατώτερο του αναμενομένου και πάλι... Ο κόσμος βοήθησε όσο μπορούσε αλλά αυτός δεν παίζει μπάλα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Εττο (46' Κωνσταντινίδης), Βιβιάν, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Λόρενς (67' Λάζαρ) και Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (77' Φέισα), Φουστέρ, Μασάντο, Αμπντούν (87' Γκρέκο) και Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου). Στον πάγκο ο ... Κοντρέρας

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Δημήτρης Κωνσταντινίδης: "Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε από δικό μας λάθος και όχι επειδή ήταν καλύτερος. Εμείς στο τέλος καταφέραμε να φτάσουμε στο γκολ και στην ισοπαλία και πίστευα ότι θα το καταφέρουμε.

Σίγουρα η συνέχεια είναι δύσκολη, εμείς πρέπει να το παλέψουμε ως το τέλος και να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Εγώ δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου και στο τέλος θα κάνω το ταμείο. Εγώ από μικρός είμαι ΠΑΟΚ και αυτό ήταν ένα όνειρο να παίξω ένα τέτοιο ντέρμπι και είμαι χαρούμενος γι' αυτό..."

Μπερτράντ Ρομπέρ: "Το αποτέλεσμα εξηγείται ως εξής. Στο α' μέρος θεωρώ ότι παίξαμε καλά, αλλά το γκολ μας έφερε πίσω. Ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Τα καταφέραμε στο φινάλε και θεωρώ ότι ήταν καλό αποτέλεσμα.

Γενικά ήταν ένα καλό ματς για την ομάδα μου, είχαμε την κατοχή της μπάλας, όμως μας δημιούργησε ο αντίπαλος κάποιες επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή μας και δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε όσα θέλαμε".

Mατέους Βιβιάν: "Συγκρίνοντας τις δύο ομάδες, θα έλεγα ότι δεν παίξαμε αυτό που θα μπορούσαμε να δώσουμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα, μας πίεσε πάρα πολύ και δεν μας επέτρεψε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο.

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται και θεωρώ ότι χρόνο με τον χρόνο, θα γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Πρέπει να παίζουμε καλύτερα και το σημερινό παιχνίδι είναι ένα μάθημα για μας".

Παναγιώτης Γλύκος: "Δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Δεχθήκαμε το γκολ σε μία άτυχη στιγμή. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε πολύ και ήρθε η δικαίωση με την ισοφάριση. Ήμουν σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να σκοράρουμε. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα. Στο δεύτερο μέρος βρήκα τα πατήματά μου και νομίζω ότι βοήθησα την ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...