Φτωχή νίκη απέναντι στον συμπολίτη, με 3-1 (2013)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 24/11/2013, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον συμπολίτη με 3-1 στην Τούμπα,σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Super League, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φτωχή νίκη απέναντι στον συμπολίτη, με 3-1 (2013)

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 22.000 περίπου θεατές (19.440 τα εισιτήρια) και ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Τζαβέλλα, Κατσουράνη, Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ, Τζιόλη χαφ στον άξονα, Σαλπιγγίδη, Λόρενς και Ολίσε στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Ο Ολλανδός κόντρα στην φημολογία των τελευταίων ημερών, προτίμησε στο αρχικό σχήμα τον Τζαβέλλα αφήνοντας στον πάγκο τον Κατσικά, παρέα με τους Στοχ, Λούκας και Βούκιτς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλείσει τον Άρη στην περιοχή του από την αρχή της αναμέτρησης και αυτό το κατάφερε εύκολα. Η ομάδα επιτίθετο κατά κύματα, τόσο από τις πτέρυγες όσο και από τον άξονα, είχε την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ποσοστά (έφτασε το 77%), έβγαλε καλές φάσεις αλλά σε καμία από αυτές δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Διούδη...

Ο τερματοφύλακας του συμπολίτη επενέβη σωτήρια σε 2-3 περιπτώσεις στο πρώτο μισό του αγώνα, η ομάδα ήταν ολοφάνερο πως είχε όρεξη να παίξει μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες, σε αντίθεση με τους παίκτες του Μιλίνκοβιτς που αρκούνταν σε παθητικό ποδόσφαιρο, με συνεχείς καθυστερήσεις.

Το λάθος του ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, ήταν πως από ένα σημείο και μετά έπαιξε πολύ με σέντρες, ένα στυλ παιχνιδιού που είναι απόλυτα προβλέψιμο και οι ψηλές μπαλιές στην περιοχή του Άρη ήταν βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών ...

Στο δίλεπτο 26'-27' χάθηκαν οι καλύτερες ευκαιρίες για τον Δικέφαλο. Πρώτα στο 26ο λεπτό, όταν ο Ψυχογιός απέκρουσε στη γραμμή σουτ του Κατσουράνη, με τον Διούδη εξουδετερωμένο, ενώ στο επόμενο λεπτό είχαμε φοβερή απόκρουση του Διούδη σε σουτ του Κατσουράνη στην κίνηση...

Ότι έλειψε από το πρώτο μισό του αγώνα, τα γκολ δηλαδή, τα χορτάσαμε στην επανάληψη. Η ομάδα της συνοικίας αιφνιδίασε σκοράροντας στο 59' με τον Ουντότζι, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, φέρνοντας τις πρώτες γκρίνιες στην Τούμπα.

Το 0-1 ήταν το έναυσμα για να ξυπνήσει τόσο η κερκίδα όσο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ανέβασαν κατακόρυφα στροφές και με την συμμετοχή των Λούκας, Στοχ και Βούκιτς έκαναν πλάκα στην άμυνα του Άρη που δέχτηκε μέσα σε 18 λεπτά τρία τέρματα (και λίγα ήταν).

Η αρχή έγινε στο 72΄με τον Λούκας, τη σκυτάλη την πήρε στο 80' ο Αθανασιάδης για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Βούκιτς στο 90'. Νωρίτερα είχαμε δοκάρι του Κλάους στο 66', χαμένο τετ α τετ του ίδιου στο 79' ενώ στο 62ο λεπτό ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε καθαρό χέρι αμυντικού του Άρη, μέσα στη περιοχή και ενώ το σκορ ήταν 0-1!

Εν κατακλείδι ο Δικέφαλος πήρε το βαθμολογικό τρίποντο, αλλά δεν εντυπωσίασε. Κάτω από άλλες συνθήκες μια νίκη με 3-1 επί του "ταλαίπωρου" θα ικανοποιούσε απόλυτα τον κόσμο, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε!

Οι παίκτες που μπήκαν στο αρχικό σχήμα αντί των Στοχ και Λούκας προβλημάτισαν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν για κλάματα, μια ομάδα που δεν ανήκει σίγουρα στην Super League και ήταν η χειρότερη που είδαμε εκείνη τη σεζόν σαν αντίπαλο του ΠΑΟΚ... Μια ομάδα που κυριολεκτικά "ταμπουρώθηκε" στο μισό γήπεδο και παίζοντας αντιποδόσφαιρο προσπαθούσε να κρατήσει πίσω το μηδέν!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλας, Κατσουράνης. Λάζαρ, Τζιόλης, Λόρενς (57' Βούκιτς), Ολίσε (64' Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68' Λούκας).

Άρης: Διούδης, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κύργιας, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (18' Νταμαρλής), Ηρακλής, Τάτος, Ουντότζι (82' Ρένια), Μανιάς (70' Σταυρόπουλος), Αγγελούδης.

Δηλώσεις:

Χουμπ Στέφενς

"Σήμερα κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Ο ρυθμός μας και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε ήταν πολύ καλός. Μοναδικό μας μειονέκτημα ήταν οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Περάσαμε τρία παιχνίδια που δεν ήμασταν καλοί και έπρεπε να αλλάξουμε κάποιους.

Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και έχουμε πει ότι όλοι είναι χρήσιμοι. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλά, απλά δεν βάλαμε το γκολ. Στη συνέχεια έβαλαν εκείνοι το γκολ και δυσκόλεψαν το παιχνίδι".

Στέφανος Αθανασιάδης

"Μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε ακόμα πιο πολύ και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ήμασταν πολύ προβληματισμένοι από την ήττα και την εμφάνιση με τον ολυμπιακό, Μιλήσαμε και είπαμε πως θα πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή, να παίξουμε με πάθος και να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη".

Λίαμ Λόρενς

"Πήγαμε καλά και μετά το τελευταίο αγώνα και την ήττα από τον Ολυμπιακό χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη που είναι σημαντική για τη συνέχεια. Επίσης το βασικό είναι ότι δώσαμε ξανά χαρά στον κόσμο μας που ήρθε στο γήπεδο.

Περίμενα αυτή την ευκαιρία για καιρό και ήθελα να αγωνιστώ στον αγώνα με τον Άρη. Σε ένα σημείο του αγώνα ένιωσα ένα πρόβλημα στο γόνατο και για αυτό αποχώρησα. Τελικά όμως οι αλλαγές βοήθησαν να έρθει η ανατροπή και να πάρουμε τη νίκη."

Δείτε στα videos που ακολουθούν, πλάνα από την κερκίδα της Τούμπας ...

 

Διαβάστε ακόμη...