Η επιρροή του Σβαμπ με το καλημέρα

Ήρθε σαν ελεύθερος από την Ραπίντ Βιέννης και έχει προλάβει μέσα σε λίγο καιρό και να εγκλιματιστεί, αλλά και να πάρει έναν ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα.
Πηγή: paok24.com
Η επιρροή του Σβαμπ με το καλημέρα

Ήταν η πρώτη μεταγραφή του φετινού ΠΑΟΚ. Είναι ο άνθρωπος που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο και τον Μίσιτς σε έναν νευραλγικό χώρο που δύσκολα βρίσκεις παίκτης κορμού σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι επίσης ο παίκτης που αποδεικνύει ότι ένας καλός παίκτης, μέσα σε μία ομάδα, μπορεί άμεσα να γίνει μέρος της, εάν φυσικά έχει τα αγωνιστικά και ποιοτικά προσόντα.


Χωρίς να μπούμε σε μία διαδικασία σύγκρισης με τον Μαουρίτσιο ή τον Μίσιτς, καθώς θα είναι άτοπο, αλλά και άδικο για τους παίκτες που έφυγαν, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Σβαμπ τον μέσο που ήθελε για το σημείο που τον χρειαζόταν. Με άλλα λόγια τον μέσο που ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε το ρίσκο της προσαρμογής, ή της προοπτικής για τα επόμενα χρόνια, όπως έκανε παλιότερα με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ή φέτος με τον Νινούα.


Ο Σβαμπ πλέον είναι 30 ετών (γεννημένος το 1990) και έχει περάσει και από την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, την Αντίμα και την Ραπίντ Βιέννης έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ είτε στο Champions League, είτε στο Europa League, είτε στη Superleague 1 13 από τα 14 επίσημα παιχνίδια. Μάλιστα στα 12 παιχνίδια έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ενώ έγινε αλλαγή μόνο στον αγώνα του Αγρινίου. Σε αυτά τα 13 παιχνίδια έχει ήδη μετρήσει 2 γκολ και 7 ασίστ, ενώ όλα τα παιχνίδια ήταν οριακά για τον Δικέφαλο.


Τα γκολ του ήταν με την PSV όταν εκείνος ισοφάρισε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν έδωσε τη νίκη από το σημείο του πέναλτι προς το τέλος της αναμέτρησης.


Πέραν όμως των δύο γκολ δεν μπορούν να παρακαμφθούν και οι 7 τελικές του πάσες. Η πρώτη ήταν με την Κρασνοντάρ όταν ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τη ρωσική ομάδα. Στο πρωτάθλημα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Καντουρί κόντρα στον ΟΦΗ, ενώ στο ίδιο αγώνα από δικό του κόρνερ ο Σφιντέρσκι κλείδωσε τη νίκη με το δεύτερο γκολ της ομάδας. Κόντρα στον Παναιτωλικό, από δική του πάσα βρήκε τον Σφιντέρσκι για το 0-1, ενώ και στο επόμενο γκολ του Πολωνού στη Ριζούπολη, εκείνος τον βρήκε στον ανοιχτό χώρο για να τον βγάλει σε θέσει τετ α τετ και να ανοίξει το σκορ. Τέλος ακόμα και κόντρα στην PSV μετά το γκολ του που ισοφάρισε την ολλανδική ομάδα, με περίσσεια ψυχραιμία έδωσε και την τελική πάσα στον Ζίφκοβιτς για το 2-1, σε μία θέση που πολλοί θα είχαν ψάξει το δικό τους τελείωμα από την κορυφή της περιοχής.


Για να δούμε όμως και την πραγματική σημασία της επίδοσής του για τον ίδιο τον παίκτη, πρέπει να δούμε και τι έκανε τα τελευταία χρόνια στην Ραπίντ Βιέννης. Πέρσι και τη σεζόν 2019-20, είχε 9 γκολ και 10 ασίστ, τη σεζόν 2018-19 6 γκολ και 9 ασίστ, τη σεζόν 2017-18 13 γκολ και 10 ασίστ, τη σεζόν 2016-17 9 γκολ και 9 ασίστ, τη σεζόν 2015-16 9 γκολ και 6 ασίστ και τη σεζόν 2014-15 5 γκολ και 7 ασίστ.


Με άλλα λόγια και ενώ η Ραπίντ Βιέννης δεν είναι στο επίπεδο του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ο Αυστριακός έχει φτάσει ήδη κοντά στα δικά του ρεκόρ στις ασίστ ενώ έχουμε παίξει μόλις 13 παιχνίδια, ενώ τα γκολ ήταν και περισσότερα καθώς στην Ραπίντ εκτελούσε και τα πέναλτι, κάτι που στον ΠΑΟΚ κάνει από τον αγώνα με Απόλλωνα Σμύρνης και έπειτα.

Διαβάστε ακόμη...