Η πρόκριση σταμάτησε στα ... δοκάρια! (1985)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 20/11/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον συμπληρωματικό γύρο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1985-1986...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η πρόκριση σταμάτησε στα ... δοκάρια! (1985)

Ο πρωταθλητής της περασμένης περιόδου Δικέφαλος, έχοντας αποκλείσει στον πρώτο γύρο εκτός έδρας την Αναγέννηση Γιαννιτσών στα πέναλτι, βρήκε στον δρόμο του την ομάδα του ελληνικού δημοσίου, σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Η χρονιά εκείνη δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο πρωτάθλημα, αλλά στο παιχνίδι του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, μπορούσε να φύγει με την πρόκριση στις αποσκευές του, όμως η κατάρα των πέναλτι συνεχίστηκε, αυτή τη φορά σε παιχνίδι εντός των συνόρων...

Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες (Βασιλάκος, Πίττας, Τσουρέλας, Στεργιούδας), όμως ο Βάλτερ Σκότσικ, έστησε πανέξυπνα την ομάδα, με γρανιτένια άμυνα, και πολύ δυνατή μεσαία γραμμή, κλείνοντας ερμητικά τους διαδρόμους προς την εστία του Τερζή.

Με παίκτες που έβγαλαν από το πρώτο λεπτό ασίγαστο πάθος, ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα και οι φάσεις που έβγαλε στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν μετρημένες με το ... σταγονόμετρο!

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση σε μια φάση που βγήκε στο 87', όταν ο Καρασαββίδης έκλεψε την μπάλα από τον Κοκολάκη, έβγαλε την μπροστινή μπαλιά στον Μαλιούφα που μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, αλλά μη έχοντας πολλές δυνάμεις σούταρε αναιμικά άουτ, πιεζόμενος από τον Αποστολάκη.

Στο 5ο λεπτό της παράτασης το σουτ του Καρασαββίδη το μπλόκαρε ο Μουκέας, και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί όπου τα δοκάρια καθάρισαν για τον Ολυμπιακό, αφού δύο καλοχτυπημένα πέναλτι του Δικεφάλου (Αλαβάντας - Σκαρτάδος), σταμάτησαν στο δοκάρι του Μουκέα...

Η σειρά των πέναλτι:

0-1 Σίγγας, 1-1 Μπάριος, 1-2 Πάπριτσα, ο Τόγιας εκτέλεσε άουτ, ο Λαρισαίος ρέφερι Μάρκου έδωσε επανάληψη (!) και το 2ο πέναλντι το απέκρουσε ο Τερζής, 1-3 Καρασαββίδης, 2-3 Κοκολάκης, δοκάρι ο Αλαβάντας, 3-3 Μίχος, δοκάρι ο Σκαρτάδος (άλλη γωνία ο Μουκέας), 3-4 Αναστόπουλος

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μουκέας, Ξανθόπουλος, Κοκολάκης, Μίχος, Παπαγγέλης, Σεμερτζίδης, Μητρόπουλος, Αποστολάκης. Σέστιτς (46' Μπάριος), Αναστόπουλος, Λεμονής (100' Τόγιας)

ΠΑΟΚ: Τερζής, Αλαβάντας, Γιούρισιτς (49' Ψαρράς), Σκαρτάδος, Σίγγας, Μπανιώτης, Κατασαββίδης, Αλεξανδρίδης, Ορφανός, Πάπριτσα, Κωστίκος (65' Μαλιούφας)

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου έχασε με 4-0 από τον Παναθηναϊκό...

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Χάρης Σαββίδης, ανακοίνωσε την απαγόρευση δηλώσεων εκ μέρους των παικτών! Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Τι να σας πουν περισσότερο οι παίκτες, τα είδατε μόνοι σας! Μόνο ο προπονητής θα κάνει δηλώσεις"...

Ο Βάλτερ Σκότσικ δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Το παιχνίδι δεν ήταν τίποτε σπουδαίο, αλλά όσοι έπαιξαν, έπαιξαν καθαρά και τίμια. Στο α' ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και είχαμε ευκαιρίες.

Στην επανάληψη ανέβηκε ο Ολυμπιακός, αλλά και εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας. Η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, στα πέναλτι κερδίζει όποιος έχει γερά νεύρα. Το πρόβλημά μας είναι στο γκολ. Μας λείπει εδώ και πέντε παιχνίδια. Το γκολ είναι το αλάτι του ποδοσφαίρου..."

Διαβάστε ακόμη...