«Με τον Γκαρσία προπονητή, τα παιδιά των Ακαδημιών θα πάρουν ευκαιρίες»

Από paokrevolution.net: H παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι «εγγύηση» πως τα παιδιά των Ακαδημιών δεν θα χαθούν και αν αξίζουν θα πάρουν την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα.
Πηγή: paokrevolution.net
«Με τον Γκαρσία προπονητή, τα παιδιά των Ακαδημιών θα πάρουν ευκαιρίες»

Αυτό δήλωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας που εδώ και χρόνια έχει την πετυχημένη ακαδημία ποδοσφαίρου «οι Μπέμπηδες» στάθηκε στην αξιοποίηση των παιδιών από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα που όπως επισήμανε θα γίνει σταδιακά:

«Πρέπει να έχει υπομονή, γιατί βλέπετε στον ΠΑΟΚ σιγά σιγά συσσωρεύονται τα ταλέντα και θα υπάρχει ανταγωνισμός. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή που τα ξέρει αυτά τα παιδιά είναι θέμα χρόνου να πάρει την ευκαιρία του» είπε αρχικά και συνέχισε: «Η χημεία θέλει χρόνο. Θέλει προγραμματισμό, από την στιγμή που έχεις αρκετά ταλέντα, γιατί και οι περισσότεροι είναι επιθετικοί. Είναι πολλοί οι παίκτες. Χρειάζονται όλοι, θα δοθούν ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν επιθετικογενής ομάδα. Η ανανέωση θα γίνει σε βάθος χρόνου 2-3 χρόνων. Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή έχει υψηλούς στόχους, δεν μπορεί να κάνει πειράματα. Αυτά τα παιδιά θα είναι στον πάγκο και θα μπαίνουν σιγά σιγά».

«Μεγάλο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας»

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024, «απασχολεί» τους φίλους της ομάδας. Ο Κωνσταντέλιας είναι ένα ταλέντο σημειώνει ο Παναγιώτης Κερμανίδης: «Εσείς το ακούτε τώρα το όνομα, είναι εδώ και χρόνια στον ΠΑΟΚ. Είναι ένα έμφυτο ταλέντο. Ο ΠΑΟΚ αν θυμάμαι καλά τον πήρε από μία ακαδημία του Βόλου, που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτό το παιδί έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο του εδώ και καιρό. Επειδή ήταν πιτσιρικάς δεν ακουγόταν πολύ, αλλά επειδή μεγάλωσε τώρα είναι στην επικαιρότητα. Πριν από δύο χρόνια τον έκανε πρόταση η Μπαρτσελόνα».

Σημείωσε πως η παρουσία έμπειρων παικτών στην ομάδα όπως ο Βιεϊρίνια είναι σημαντική για πολλούς λόγους: «Ο Βιεϊρίνια που επέστρεψε, πάντα έλεγα ότι έγινε λάθος χειρισμός, είναι πολύ καλό. Παράλληλα, θα πρέπει μακροπρόθεσμα να σκεφτούν το μέλλον του στον σύλλογο, ο ρόλος του θα πρέπει να είναι διπλός ή τριπλός. Να είναι το δεξί χέρι του προπονητή και να περάσει στα νέα παιδιά τι να κάνουν. Να είναι ηγέτης, αυτός, βασικά, πρέπει να είναι κυρίως ο ρόλος του».

Αναφέρθηκε και στην εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς με την αλλαγή προπονητή: «Έχει αδυναμίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθούν. Αυτό που παρουσίασε είναι ότι ξέρει να πάρει τα παιχνίδια. Ειδικά αυτό που έγινε με την Αϊντχόβεν ήταν φοβερό, έδειξε ότι επιθετικά είναι πολύ επικίνδυνος. Αμυντικά, σίγουρα, χρειάζεται βελτίωση. Έχει πολύ καλό υλικό ο ΠΑΟΚ και μπορούν να διορθωθούν κάποια πράγματα. Για μένα δεν χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Ποιον να πάρουμε; Να πάρουμε κάποιον που είναι τοπ. Αυτόν να τον πάρουμε. Θα ήθελα έναν ηγέτη στο κέντρο. Ο Μπίσεσβαρ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη εσωτερική μεταγραφή».

Διαβάστε ακόμη...