Το προφίλ του Λαυρίου και η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Από paokbc.gr: Έφτασε η ώρα για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας στη φετινή Stoiximan Basket League! O ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα το Λαύριο στο PAOK Sports Arena (15:00, ΕΡΤ3/ERT SPORTS) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ του Λαυρίου και η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Το Λαύριο είναι μία από τις πιο... ταλαιπωρημένες ομάδες της Basket League, όσον αφορά τα θέματα που είχε με τον κορονοϊό, καθώς για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν μπορούσε να κάνει προπονήσεις, ωστόσο εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες έχει επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Το Σάββατο έδωσε και τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, χάνοντας από τον Κολοσσό στη Ρόδο με 77-62, παρά τους 19 πόντους του Devin Davis.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και αυτό που μας πέρασε, το Λαύριο άλλαξε πολλά στο ρόστερ του, όχι όμως και τον προπονητή του. Ο Χρήστος Σερέλης έχει... ριζώσει στον πάγκο της ομάδας, καθώς βρίσκεται εκεί από το 2004, όταν το Λαύριο ήταν στην Γ΄ Εθνική και είναι, φυσικά, ο μακροβιότερος εν ενεργείας προπονητής του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το ρόστερ, το Λαύριο κατάφερε να κρατήσει από την περσινή ομάδα τους Devin Davis (1995, 1.98), Βασίλη Μουράτο (1997, 1.93), Πέτρο Γερομιχαλό (1994, 2.03), Δημήτρη Λεγκίκα (1995, 2.07) και Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο (1997, 1.90). Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις των ξένων, ο Χρήστος Σερελης εμπιστεύτηκε, όπως συνηθίζει, νεαρούς παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη. Ο Shizz Alston Jr (1996, 1.93). έπαιξε πέρυσι στην Πολωνία, ενώ οι Tyson Carter (1998, 1.93), Alpha Diallo (1997, 2.01) και Jared Savage (1997, 1.96) αποφοίτησαν πριν λίγους μήνες από τα κολέγια τους στο NCAA και βρήκαν στο Λαύριο τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια. Πριν από λίγες μέρες, επέστρεψε στο Λαύριο και ο έμπειρος center, Sean Evans (1988, 2.03), ο οποίος όμως δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι.

Η ιστορία με το Λαύριο

Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο στις αναμετρήσεις με το Λαύριο στην Basket League. Σε σύνολο 11 αγώνων, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τη νίκη στις 8 από αυτούς, ενώ στα 5 ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ μετράει 4 νίκες.

Η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Ο βοηθός του Κώστα Μέξα, Μπάμπης Καραΐσκος, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με το Λαύριο για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη.

Για την προετοιμασία της ομάδας για το πρώτο εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση. Τις τελευταίες δέκα μέρες κάνουμε δυνατή προπόνηση και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδό μας. Μπορεί να μην έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, οπότε δεν έχουμε το πλεονέκτημα που θα μας έδινε η στήριξή του, αλλά σίγουρα μας βοηθάει το γεγονός ότι θα παίξουμε στο "PAOK Sports Arena", το γήπεδο που γνωρίζουμε και κάνουμε προπονήσεις από το καλοκαίρι».

Για το Λαύριο:

«Είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Μπορεί να τρέξει πάρα πολύ καλά το γήπεδο. Έχει τρεις βασικούς άξονες στην περιφέρεια και προσπαθεί να επιτεθεί μέσα από το pick n' roll και το transition. Την ξέρουμε την ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει και σε φιλικό, οπότε ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε».

Για τα κλειδιά του αγώνα:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση. Επίσης, πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και να πιέσουμε τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό».

Διαβάστε ακόμη...