«Χωρίς τη βοήθεια Ιβάν δύσκολη η επιβίωση!»

Από inpaok.com: Ο άνθρωπος που «τρέχει» εδώ και μερικούς μήνες την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος μίλησε σε διαδικτυακή-ραδιοφωνική εκπομπή των συνδέσμων του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
«Χωρίς τη βοήθεια Ιβάν δύσκολη η επιβίωση!»

Ο εν λόγω επιχειρηματίας αναφέρθηκε στα νούμερα που υπάρχουν στα χρέη του ΠΑΟΚ ενώ τόνισε πως ο κόσμος του Δικεφάλου πρέπει να βοηθήσει στην Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει τον Δεκέμβριο

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να πω ευχαριστώ που σκέφτεστε το μπάσκετ και είναι συγκινητικό. Όπως έχω πει μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να σώσει αυτό το τμήμα. Οι λόγοι δεν είναι να κατηγορήσουμε τις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά να μάθουμε ποιοι δημιούργησαν τα χρέη. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Πανελούδη και τον Δρόσο. Όλα ξεκίνησαν από τον Πανελούδη και έπειτα με την έλευση του Δρόσου το αποτελείωσε. Οι υπόλοιπες διοικήσεις έκαναν προσπάθεια, αλλά δεν υπήρχαν τα έσοδα. Μερικές φορές παρασύρονταν να πάρουν και έναν πιο ακριβό παίκτη για να δώσουν χαρά και στον κόσμο.

Για το αν πληρώνει τους τωρινούς παίκτες, αλλά και από προηγούμενες χρονιές:

Εμείς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι όταν μου ζητήθηκε να ασχοληθώ με το τμήμα. Δέχθηκα γιατί δεν υπήρχε άλλος να ασχοληθεί. Ήξερα που έμπαινα. Διαβάζουμε και εμείς διάφορα μας βρίζουν και μας χλευάζουν. Πληρώνουμε παλιές υποθέσεις. Υπήρχαν 47 υποθέσεις παικτών, μάνατζερ και προπονητών. Κάποιες έχουνε εξοφλήσει και κάποιες είναι σε διαδικασία διακανονισμού. Με κάποιους έχουμε συμφωνήσει και δεν έχουμε λεφτά να τους πληρώσουμε γιατί πρέπει να πληρώνουμε και την τωρινή μας ομάδας. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να πληρώνονται. Το να αφήσουμε αυτούς απλήρωτους και να πληρώσουμε μόνο τους παλιούς θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Για τη δυσκολία στο τμήμα και λόγω lockdown:

Είμαστε σε δύσκολη θέση η ομάδα λειτουργεί και το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Μας λείπετε από το γήπεδο. Λείπει η φωνή λείπει και το έσοδο από τα εισιτήρια. Φέτος βγάλαμε τα διαρκείας ως διαρκείας στήριξης. Ξέραμε ότι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο ήταν δύσκολο. Μαζέψαμε 800 καρτελάκια δεν είναι μεγάλο νούμερο. Περιμέναμε περισσότερη στήριξη. Από το καλοκαίρι παλεύουμε μόνοι χωρίς έσοδα. Γίνονται συζητήσεις για χορηγίες, ακόμα δεν έχουμε μεγάλο χορηγό. Υπάρχουν παίκτες που λένε δεν με πληρώνεται και λένε θα πάω στη FIBA στα ελληνικά δικαστήρια.

Για το τι πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο και τι έφταιξε και δεν πάει ο κόσμος:

Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και αυτό δημιουργεί μια στεναχώρια στον κόσμο. Θέλει να δει μια ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια, να διεκδικεί στόχους. Διαβάζω σχόλια που λένε φτιάξτε ομάδα και μετά θα έρθουμε. Με τέτοια χρέη το να φτιάξουμε ένα μπάτζετ που δεν μπορούμε να πληρώσουμε είναι τρέλα. Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ένα πλάνο να ενωθούμε να την ξεχρεώσουμε την ομάδα και μετά να κάνουμε μια ομάδα πάνω από 400 χιλιάρικα».

Για τον στόχο του και το όραμα του:

«Να ξεχρεώσει η ομάδα και να λειτουργήσει στο μέλλον με οξυγόνο. Να μην έχουμε συνέχεια αυτή τη δυσκολία. Είναι πικρό που το λέω και να σας στενοχωρεί, η ομάδα χρειάζεται να ξεχρεώσει και να βρεθεί ένας εύρωστος οικονομικά άνθρωπος που να την αγαπήσει και να ρίχνει χρήματα».

Τι χρέη έχει η ομάδα

«Θα σας πω ορισμένα νούμερα. Το καλοκαίρι που βάλαμε κάτω τις 47 υποθέσεις βρήκαμε χρέη πάνω από 1 εκατομμύριο. Τρέχουν στη FIBA διακανονισμοί του Χάτσερ, του Αθηναίου και του Γκάρετ συν ενός μάνατζερ είναι 174 χιλιάδες και τώρα που μιλάμε χρωστάμε 86 χιλιάδες. Σήμερα στα υπόλοιπα χρωστάμε 676 χιλιάδες. Έχουμε εξοφλήσει έχουμε δώσει προκαταβολές. Υπάρχουν χρέη σε εφορία και ΙΚΑ που στην εφορία είναι περίπου 1.5 εκατομμύριο στους προμηθευτές είναι και αυτά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά αν τα προσθέσεις είναι 3.5-4 εκατομμύρια».

Για το αν έγινε συζήτηση με Ιβάν:

«Όχι ακόμα δεν έχει γίνει. Ο κύριος Σαββίδης είναι στο Ροστόφ, αλλά σκοπός μας είναι να ζητήσουμε την επαφή και χωρίς τη βοήθεια του δεν είναι δυνατή η επιβίωση. Μέσα στον Δεκέμβριο θα κληθεί ο λαός του ΠΑΟΚ στην ΑΜΚ γιατί μετά από συζητήσεις που είχαμε η αύξηση θα γίνει για 500 χιλιάδες ευρώ. Αυτό θα δώσει μια τεράστια αναπνοή. Αυτό μεταφράζεται σε 20 χιλιάδες κόσμου από 25 ευρώ ο καθένας. Νομίζω είναι ένας στόχος που πρέπει να τον συντρίψουμε και να συμπληρώσουμε αυτό το ποσό. Με αυτά τα λεφτά θα πληρώσω παλιούς παίκτες. Αν έχουμε τα λεφτά να πληρώσουμε μετρητά πιστεύω ότι θα έχουμε και ένα κέρδος ως εταιρεία, Αρκεί βέβαια να έχουμε τα χρήματα στα χέρια μας. Το μίνιμουμ που θα μπορεί να συμμετέχει κανείς στην ΑΜΚ είναι 10 ευρώ. Πάμε πραγματικά να βάλουμε όσους οπαδούς αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να τη βοηθήσουν. Αν μαζευτεί αυτό το ποσό θα δείτε ότι οι παίκτες που χρωστάμε θα εξοφληθούν».

Για το αν υπάρχουν τμήμα υποδομής:

Υπάρχουν αλλά ανήκουν στο κομμάτι του ερασιτέχνη. Βέβαια, επειδή με τρώει αυτό το κομμάτι βγήκαν κάποιοι παίκτες. Ο Κόνιαρης έφυγε και έφερε κάποια χρήματα. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις έναν νεαρό παίκτη όταν ο κόσμος θέλει να δει ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς φέτος έχουμε κάποια παιδιά που προπονούνται με την αντρική ομάδα κάποια από αυτούς συνεχίζουν με την αντρική ομάδα, ο Ιατρίδης και ο Καραγιαννίδης. Φέραμε ένα παιδί από την Ξάνθη, τον Ρούμογλου που είναι ακατέργαστο διαμάντι. Θέλει δουλειά γιατί δεν είχε γίνει σωστή δουλειά πάνω του. Μένει εδώ μαζί με τη μητέρα του και πληρώνουμε τα έξοδα. Προπονείται με την εφηβική ομάδα και ανεβαίνει και στην αντρική. Πηραμε και τον Παπασάμογλου που είναι νέο παιδία τριάρι με ταλέντο».

Διαβάστε ακόμη...