«Αυτά έγιναν με Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Τσέλσι και Κωνσταντέλια»

Από thessports.gr: Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια που ανανέωσε προσφάτως τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, μίλησε ο εκπρόσωπος του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, Διονύσης Γιαννόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: thessports.gr
«Αυτά έγιναν με Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Τσέλσι και Κωνσταντέλια»

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Radio Primo»:

Για το ποιος είναι ο Κωνσταντέλιας και προς τι ο... ντόρος προς το όνομά του:

«Θέλω αρχικά να δώσω τα εύσημα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που πριν από 8 χρόνια ανακάλυψαν τον Κωνσταντέλια και έκαναν την σωστή προσέγγιση. Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος λέει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «μόνο εγώ ξέρω τι τράβηξα για να φτάσουμε μέχρι εδώ». Το 2012, όταν ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε ένα μεταβατικό στάδιο, υπήρχαν άνθρωποι που βρήκαν τον τρόπο να προσεγγίσουν την οικογένεια. Τον 15Αύγιουστο του 2012 ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είπε στον πατέρα του Κωνσταντέλια «στέλνω μεταφορική, ελάτε Θεσσαλονίκη....Ο καθένας σε αυτή την ιστορία έχει βάλει το δικό του λιθαράκι».

Για το τι έβλεπε ο ΠΑΟΚ σε αυτό το παιδί:

«θα σας πω εγώ το τι είδα σε ένα 14χρονο παιδί. Είδα απίστευτη ποδοσφαιρική ευφυΐα, να έχει μια τρισδιάστατη αντίληψη του γηπέδου. Πριν πάρει τη μπάλα, ήξερε τις επιλογές που είχε...Μετά, αυτό που είδα δει εγώ, άρχισαν να το βλέπουν και οι υπόλοιποι. Ο Κωνσταντέλιας έκανε μια εβδομάδα προπονήσεων στην Μπαρτσελόνα».

Για τη θέση του:

«Είναι ένας μεσοεπιθετικός. Όχι το... παλιό το «10». Με την ένταξή του στην Κ19 έδειξε ικανότητα σκοραρίσματος, κάτι που είχε και στην αρχή, του έλειψε στην Κ17 και τώρα το δείχνει ξανά, και είναι πρώτος σκόρερ σε γκολ και ασίστ».

Για τις προπονήσεις που έκανε με την ανδρική ομάδα τον περασμένο Οκτώβριο και το ρόλο που έπαιξαν στην ανανέωση του συμβολαίου:

«Ναι, έδειξε και εκεί τα αγωνιστικά του στοιχεία, σε προπονήσεις που έκανε με την ανδρική ομάδα, με τον Αμπέλ Φερέιρα να είναι τότε ο επικεφαλής».

Για την πειθαρχία του στο παιχνίδι και για την σωματική του διάπλαση:

«Για τη διάπλασή του. Πάνω στο πλάνο «Κωνσταντέλιας» έχουμε επενδύσει και εμείς ως γραφείο, και ο ΠΑΟΚ. Τον Μάρτιο ο Γιάννης θα μπει στα 18. Έχει αργή σωματική διάπλαση, και αυτό είναι καλό. Έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε μυοσκελετικό επίπεδο. Σε θέμα πειθαρχίας, πιο αυστηρό προπονητή από τον Πάμπλο Γκαρsία, δεν θα μπορούσε να έχει. Άρα για να κερδίσει τη δική του εμπιστοσύνη, καταλαβαίνετε πως το να... ξεφύγει και να γίνει ζογκλέρ, δεν θα συμβεί...»

Για την προσέγγιση της Μπαρτσελόνα:

«Το Νοέμβριο του 2017 είχε πάει στην Μπαρτσελόνα. Τον είχαν δει σε τουρνουά στα οποία πήρε μέρος με τον ΠΑΟΚ, στα οποία ο Κώνσταντέλιας διέπρεπε. Οι επαφές είχαν γίνει, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε λόγω της προσέγγισης στην οικογένεια. Θα πρέπει να σημειώσω πως η οικογένειά σου από την πρώτη στιγμή έδειξε οτι δεν βιάζεται, δεν πιέζει καταστάσεις».

Για τις προτάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες:

«Η Ατλέτικο έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση και ο ΠΑΟΚ διαφώνησε. Η Τσέλσι εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο. Η Βαγιαδολίδ ήταν η τελευταία πρόταση και ο ΠΑΟΚ είχε πάρει απόφαση να τον αξιοποιήσει».

Για το πως κοστολογήθηκε:

«Ήταν ένα συνδυασμός ποσού και ποσοστών μεταπώλησης. Η ρήτρα ήταν στο 1,5 εκ. Ευρώ. Πλέον δεν υπάρχουν ρήτρες».

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:

«Ξέρω το τι γράφτηκε. Για μένα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενδιαφερόταν ομάδα για τον Κωνσταντέλια. Δεν ξέρω για ποιο λόγο γράφτηκε ότι έγινε προσέγγιση ενώ νομικά δεν είχε δικαίωμα. Εγώ δεν ήμουν στις συναντήσεις που γράφονται».

Για το αν είναι εύκολο να δεχθείς το να μη μπει ρήτρα:

«Όποιος γνωρίζει από αναπτυξιακά προγράμματα, θα συμφωνούσε απόλυτα με αυτό. Και εγώ συμφωνώ σε αυτό. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις την αξία σου και να περιμένεις την καλύτερη δυνατή πρόταση».

Για το αν θα ανέβει σύντομα στην πρώτη ομάδα:

«Πιστεύω πως υπάρχει ένα στοχευμένο πλάνο για όλα τα παιδιά της Κ19 και όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Για την παρουσία πολλών νεαρών σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό:

«Αυτό το έκανε ο Άγιαξ στην Ολλανδία. Εκτιμώ οτι ο ΠΑΟΚ θα δρέψει καρπούς από τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Μπορεί να πει κάποιος να πει πως είμαι κουραστικός αλλά θα πρέπει να αναφερθώ ξανά στον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στους διοικούντες όλα αυτά τα χρόνια, από τον Ζαγοράκη ως την οικογένεια Σαββίδη».

Διαβάστε ακόμη...