Οι νίκες φέρνουν πρόκριση και ευρωπαϊκό come back

Από paokrevolution.net: Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου τόσο με τις νίκες απέναντι στην Μπενφίκα και την Μπεσίκτας όσο και με τους πέντε βαθμούς που έχει πάρει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Europa League έχουν βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη των ευρωπαϊκών συλλόγων.
Πηγή: paokrevolution.net
Οι νίκες φέρνουν πρόκριση και ευρωπαϊκό come back

Ο ΠΑΟΚ είναι σε ανοδική πορεία και έχει ανέβει αρκετές θέσεις με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι στο νούμερο 69. Μάλιστα πάνω από αυτόν και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ομάδες που δεν συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης και αυτό σημαίνει πως αν ο Δικέφαλος καταφέρει να προχωρήσει με νίκες στο δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων ή πολύ περισσότερο περάσει στους «32» θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει και άλλο τη θέση του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με βάση τις φετινές πορείες των ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης, ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 52η θέση ισοβαθμώντας με αρκετές ομάδες. Ετσι μπορεί να μπει ακόμη και στην πρώτη 40άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων για την τρέχουσα περίοδο. Ο ΠΑΟΚ στην γενική κατάταξη, είναι δεύτερος πίσω από τον Ολυμπιακό ενώ έχει προσπεράσει την ΑΕΚ που βρίσκεται στην 3η θέση ενώ από εκεί και κάτω έχουμε το... χάος σε ότι αφορά παρουσία ελληνικών συλλόγων.

Είναι κατανοητό πως μια καλή ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου έχει πολλαπλά οφέλη. Πέρα από τα έσοδα αλλά και το ότι μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για ποδοσφαιριστές του, κερδίζει πόντους και στο χαμένο του πρεστίζ γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η παρουσία του ήταν κάκιστη με αποκλεισμούς από Έστερσουντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Αποκλεισμοί που είχαν στερήσει από τον ΠΑΟΚ και χρήματα αλλά και αρκετές θέσεις στην κατάταξη της UEFA. Ο ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να καλύψει το χαμένο έδαφος αφού μια ακόμη σημαντική παράμετρος αφορά και τις ευνοϊκές κληρώσεις σε προσεχείς διοργανώσεις. Οσο πιο ψηλά βρίσκεται στην κατάταξη τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μπαίνει στην κλήρωση ως ισχυρός.

Διαβάστε ακόμη...