Πού βρίσκονται όσοι έφυγαν το καλοκαίρι ...

Από paok24.com: 8 παίκτες που θα μπορούσαν να είχαν συνεχίσει στον ΠΑΟΚ αποτελούν παρελθόν και το PAOK24 βλέπει τη συνέχεια της καριέρας του μακριά από την Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
Πού βρίσκονται όσοι έφυγαν το καλοκαίρι ...

Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε πολλές αποχωρήσεις από την ομάδα του ΠΑΟΚ, με πολλούς παίκτες να φεύγουν ως ελεύθεροι, άλλοι να φεύγουν με πώληση στο τελευταίο έτος του συμβολαίου τους και άλλοι να λύνουν τη συνεργασία με την ομάδα κοινή συναινέση.

Από τον Στοχ και τον Βέρνμπλουμ λοιπόν που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα ενώ είχαν κι άλλα χρόνια συμβόλαιο, στον Μαουρίτσιο που δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του, στους Πέλκα, Λημνιό και Άκπομ που πουλήθηκαν ενώ το συμβόλαιο τους τελείωνε το 2021 και στον Γιόζιπ Μίσιτς πήγε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρά την αρχική συμφωνία.

Μετά το τέλος της περσινής χρονιάς, ο πρώτος που άνοιξε τον χωρό των αποχωρήσεων ήταν ο Μαουρίτσιο. Παρότι το όνομα του παίχτηκε και πάλι για τον ΠΑΟΚ στις αρχές Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ είχε αποχαιρετήσει τον Βραζιλιάνο λίγο μετά το τέλος της περσινής περιόδου και ο επί τρία χρόνια βασικός παίκτης του άξονα του ΠΑΟΚ είναι πλέον κάτοικος Αθηνών και παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Μαουρίτσιο μπήκε στην ομάδα του Παναθηναϊκού με το "καλημέρα" μετά τις υπογραφές, έχει κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στην ομάδα του Μπόλονι και ήδη μετρά 1 ασίστ σε 4 παιχνίδια που έπαιξε επί 90 λεπτά.

Μετά τον Μαουρίτσιο, έλυσαν το συμβόλαιο τους με τον ΠΑΟΚ οι Στοχ και Βέρνμπλουμ. Ο πρώτος μετά την περσινή σεζόν που πέρασε και δεν ακούμπησε από τον ΠΑΟΚ, παραμένει χωρίς ομάδα. Μπορεί να ακούστηκε η επιστροφή του στην Σλάβια Πράγας, αλλά λίγο ο αποκλεισμός της ομάδας από το Champions League, λίγο η κατάσταση στην οποία είναι ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός, δεν έφεραν συμφωνία παρά τις προπονήσεις του παίκτη με τους πρωταθλητές Τσεχίας. Ο δεύτερος Πόντους Βέρνμπλουμ, όσο ταλαιπώρησε τον ΠΑΟΚ μέχρι να υπογράψει για να έρθει στην ομάδα, άλλο τόσο τον ταλαιπώρησε μέχρι να φύγει. Από την μία έλεγε ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί με την ομάδα, από την άλλη είχε ενοχλήσεις και έτσι ακόμα και σήμερα το τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό εναντίον του Λεβαδειακού τον Δεκέμβρη του 2018. Από το καλοκαίρι που αποχώρησε γύρισε στην πατρίδα του και την πρώτη του ομάδα, την Γκέτενμποργκ. Στα 34 του και στο πρωτάθλημα Σουηδίας, ο Βέρνμπλουμ μετρά από τον Αύγουστο και μετά 10 συμμετοχές, 2 γκολ και μία ασίστ.

Από τις 3 πωλήσεις του ΠΑΟΚ που κόστισαν συνολικά 8 εκατ. ευρώ, η ομάδα έχασε τους Πέλκα, Άκπομ και Λημνιό. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πήρε λιγότερα από 8 εκατ. ευρώ καθώς υπήρχαν ποσοστά μεταπώλησης και της Άρσεναλ και του Ατρόμητου, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να χάσει χωρίς χρήματα τους παίκτες που το καλοκαίρι του 2021 θα έμεναν ελεύθεροι.

Ο πρώτος της παρέας ήταν ο Λημνιός. Ο Έλληνας εξτρέμ πήγε στην Κολωνία για 3,3 εκατ. ευρώ και μέσα σε 2 μήνες στη νέα του ομάδα, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ακόμα η στατιστική των γκολ και των ασίστ δεν έχει γράψει το όνομα του, αλλά το βασικότερο είναι ότι δείχνει να δυσκολεύεται στο άκρως απαιτητικό γερμανικό πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Έλληνας διεθνής δεν έχει παίξει ακόμα σε ολόκληρο 90λεπτο με την Κολωνία, ενώ εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μεταγραφή του καθυστέρησε μερικές ημέρες, καθώς βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά από έναν αγώνα της εθνικής ομάδας στο Κόσοβο.

Ο δεύτερος των πωλήσεων ήταν ο Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος στράικερ που ήρθε στην Τούμπα από την Άρσεναλ πουλήθηκε έναντι 3 εκατ. ευρώ στην Μίντλεσμπρο, με την πρώην του ομάδα να κρατά μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη. Ο Άκπομ λοιπόν που συνέβαλε τα μέγιστα στις προκρίσεις επί της Μπενφίκα και Μπεσίκτας πριν αποχωρήσει από την ομάδα έχει 8 συμμετοχές στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ με 2 γκολ στα πρώτα του δύο παιχνίδια. Από εκεί και έπειτα σίγησε με έναν τραυματισμό να τον κάνει να χάνει ένα παιχνίδι και σε άλλα δύο να ξεκινά από τον πάγκο, πάντα υπό τις οδηγίες του Νέιλ Γουόρνοκ.

Τέλος, από τους παίκτες που πουλήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι ήταν και ο Δημήτρης Πέλκας. Βασικά δεν πουλήθηκε το καλοκαίρι, αλλά στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και μετά τον αποκλεισμό από την Κρασνοντάρ. Ο Πέλκας πήγε στην Φενέρμπαχτσε έναντι 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια ομάδα τον ήθελε από το καλοκαίρι του 2018, όταν και έδινε το ποσό της ρήτρας του, δηλαδή 7 εκατ. ευρώ. Ο Πέλκας σε έναν μήνα στην Φενέρ, έχει 4 συμμετοχές, όλες σαν βασικός, 1 γκολ, ενώ σε κανέναν παιχνίδι δεν έμεινε μέχρι και το τελευταίο λεπτό στον αγώνα, κάτι που θυμίζει και τη συμπεριφορά που έδειχνε συνεχώς και ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ.

Εκτός όμως και από τις πωλήσεις, είχαμε και τις αποχωρήσεις δύο άλλοτε MVP του ΠΑΟΚ. Τον MVP της χρονιάς 2016-17, Λέο Μάτος που πήγε πίσω στην Βραζιλία και στην Βάσκο Ντα Γκάμα και του περσινού MVP Γιόζιπ Μίσιτς που πήγε σαν δανεικός από την Σπόρτιγνκ στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εξ αρχής ο Κροάτης μετά το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει ακόμα δεν έχει αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα, αλλά ευελπιστεί ότι θα το κάνει μέσα στο 2020, ή στις αρχές του 2021. Οι ελπίδες όμως με την πραγματικότητα απέχουν και έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε τις κινήσεις του Κροάτη και τους επόμενους μήνες.

Από την άλλη ο Λέο Μάτος από την αρχή πήρε θέση βασικού στην Βάσκο Ντα Γκάμα, στην ομάδα της ομάδας του για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Βραζιλία. Ο Λέο Μάτος αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος ( δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο Κόπα Σουνταμερικάνα), ενώ πέτυχε και γκολ στο ντεμπούτο του με κεφαλιά από κόρνερ κόντρα στην Γκοΐας. Και στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε δέχτηκε κίτρινη κάρτα.

Διαβάστε ακόμη...