Οι αναβολές και τα προβλήματα

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίζει με την Λάρισα το 4ο παιχνίδι του για την Stoiximan Basket League, αντ’ αυτού όμως παραμένει στις δύο εκτός έδρας ήττες και περιμένει το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο.
Πηγή: paok24.com
Οι αναβολές και τα προβλήματα


Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει άρδην τις ζωές όλου του κόσμου, όλου το πλανήτη και φυσικά του αθλητισμού. Πέραν από τις άδειες εξέδρες, κύριο ρόλο παίζουν και τα κρούσματα μέσα σε μία ομάδα, είτε αυτά αφορούν παίκτες, είτε το επιτελείο της ομάδας. Ειδικότερα στο μπάσκετ τα πράγματα είναι σοβαρά καθώς μιλάμε για ένα άθλημα που παίζεται σε κλειστά γυμναστήρια που μέχρι πρότινος ήταν ανοιχτά για το κοινό και για προπονήσεις άλλων συλλόγων.


Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει ιδιόκτητο γήπεδο, αλλά άλλες ομάδες είτε στην Αττική είτε στην επαρχία, χρησιμοποιούν κατά κόρων τα δημοτικά κλειστά γυμναστήρια. Εκεί μπορεί τους προηγούμενους μήνες να γινόντουσαν προπονήσεις, άλλων τμημάτων, άλλων αθλημάτων ή ακόμα και σχολείων. Αυτό σημαίνει ότι είχαν πρόσβαση πολλοί παίκτες, πολλοί προπονητές, πολλοί παράγοντες, ακόμα και γονείς ανήλικων αθλητών και έτσι ήταν δύσκολο να τηρηθούν όλα τα μέτρα που τηρούνται σε γήπεδα αποκλειστικής δραστηριότητας. Έτσι ομάδες όπως το Λαύριο, ο Προμηθέας και η Λάρισα χτυπήθηκαν με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και έτσι αναβλήθηκαν πολλοί αγώνες της κατηγορίας.


Για του λόγου του αληθές, σήμερα ξεκίνησε η 4η αγωνιστική στο πρωτάθλημα των 12 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι αύριο το βράδυ θα έπρεπε να είχαμε 24 τελειωμένες αναμετρήσεις, αλλά θα έχουν τελικά 14, με 10 παιχνίδια να μένουν πίσω, ενώ ήδη έχει γίνει ο αγώνας του Άρη με τον Ηρακλή που είχε αναβληθεί για τη 2η αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει το Λαύριο για τη 2η αγωνιστική την προσεχή Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στο Παλατάκι, ενώ ακόμα δεν ξέρει πότε θα παίξει με την Λάρισα εντός έδρας ή εάν θα γίνει το παιχνίδι με τον Προμηθέα που είναι ορισμένο για τις 21 Νοεμβρίου (Σάββατο) στην Πάτρα.


Όλο αυτό φυσικά και δημιουργεί πρόβλημα σε όλες τις ομάδες της Stoiximan Basket League, προβλήματα ρυθμού αγώνων, προβλήματα συνοχής και κλίματος εντός της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ στους αγώνες με τον Ηρακλή εκτός έδρας και τον Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα ήταν το φαβορί και με το Λαύριο, αλλά και την Λάρισα που είχε κερδίσει στο κύπελλο. Πώς λοιπόν μία ομάδα που θα μπορούσε να ήταν στο 2-2 στην 4η αγωνιστική πρέπει να βλέπει την βαθμολογία παραμένοντας χωρίς νίκη;


Πάντως η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λαυρίου την ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί μονόδρομο για πολλούς λόγους. Η ομάδα πρέπει ψυχολογικά να ξεκολλήσει από το μηδέν στις νίκες και δεν ξέρουμε πότε θα είναι η επόμενη ευκαιρία. Ο αγώνας με τη Λάρισα δεν έχει οριστεί ακόμα από την διοργανώτρια αρχή, ενώ μετά στην 5η ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην έδρα του Προμηθέα στην Πάτρα και μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και τα παράθυρα, πηγαίνει στην έδρα της ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Διαβάστε ακόμη...