"Ο Γκαρσία θέλει παίκτες που ματώνουν για τη φανέλα, τα πάντα για να παίξω στον ΠΑΟΚ!"

"Μετακόμισε" από την Ελλάδα στη Σλοβακία τον περασμένο Σεπτέμβρη, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Σπάρτακ Τρνάβα που ήρθαν σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον μονοετή δανεισμό του.
Πηγή: paok24.com
"Ο Γκαρσία θέλει παίκτες που ματώνουν για τη φανέλα, τα πάντα για να παίξω στον ΠΑΟΚ!"


Ο Μάριος Τσαούσης, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει από την... χρυσή φουρνιά της Κ19 του ΠΑΟΚ, έχοντας συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα επάνω του.

Ο νεαρός άσος "μετακόμισε" στη Σλοβακία για λογαριασμό της Σπάρτακ Τρνάβα, θέλοντας να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει πολύ πιο δυνατός στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του στον ΠΑΟΚ κι έχει ήδη να επιδείξει έξι συμμετοχές, όλες ως βασικός στο πρωτάθλημα.

Μιλώντας στο PAOK24, ο Μάριος Τσαούσης μιλάει για την Σπάρτακ και τον δανεισμό του και φυσικά, σχολιάζει και την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην πρώτη ομάδα, όντας ένας από τους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τον Ουρουγουανό.

Δανεισμός με ξεκάθαρη στόχευση

Το ξεκίνημα σου στην Σπάρτακ δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Πως βιώνεις το πρώτο διάστημα στην Σλοβακία;

"Έχω κλείσει κάποιους μήνες εδώ... Δε θα κρύψω ότι οι πρώτες ημέρες ήταν λίγο δύσκολες, αλλά πιστεύω πως προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα και το γεγονός ότι αγωνίζομαι μου κάνει καλό, καθώς αυτό που χρειάζεται κυρίως ένας ποδοσφαιριστής στη δική μου ηλικία, είναι τα παιχνίδια. Αυτός είναι κι ο λόγος που με έκανε να φύγω, για να εξελιχθώ ποδοσφαιρικά. Το περιβάλλον και το πρωτάθλημα είναι ιδανικά για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, γιατί ασχολούμαστε αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Οι αγώνες εδώ είναι πολύ υψηλού ρυθμού, με δύναμη, τρεξίματα και πολλές μονομαχίες και πιστεύω πως είναι ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα μου!".

Ο ΠΑΟΚ έχει θέσει πολλές φορές το θέμα των β' ομάδων. Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση στην πρώτη ομάδα, με την υπάρχουσα κατάσταση;

"Σίγουρα η μετάβαση από το αναπτυξιακό, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα όταν πρέπει να μεταπηδήσεις σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Στο εξωτερικό υπάρχουν β' ομάδες. Υπάρχουν πολλά παιδιά που τελειώνουν από την Κ19 και ψάχνουν τον επόμενο τους σταθμό. Για τα παιδιά αυτά, θα ήταν μία πολύ καλή λύση να παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στους εαυτούς τους να εξελιχθούν αλλά και σε αυτούς που τους παρακολουθούν, να "τσεκάρουν" και να κρίνουν ποιοι είναι αυτοί που έχουν τις δυνατότητες για το βήμα παραπάνω.

Εγώ πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και γι' αυτόν τον λόγο πίστευα πως με την σκληρή δουλειά, τις ευκαιρίες και την στήριξη, θα καταφέρω να κερδίσω τη θέση μου στον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν τα κατάφερα κι έτσι βρίσκομαι στο δεύτερο δανεισμό μου, έχοντας καταλάβει πως μόνο θετικά έχω να αποκομίσω από την κατάσταση αυτή. Επομένως εφόσον κρίνουν οι αρμόδιοι ότι δεν είναι κάποιος έτοιμος να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, ένας δανεισμός -ειδικότερα σε μία ομάδα του εξωτερικού- είναι αυτό που πρέπει να σκέφτεται ένα παιδί που βρίσκεται στη θέση μου, εφόσον έχει φιλοδοξίες και στόχους".

Ο Μιχαηλίδης, ο Τζόλης, ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας κάνουν τη δική τους προσπάθεια στον ΠΑΟΚ. Έχετε συχνή επαφή;

"Μιλάω συχνά με τα παιδιά αυτά, γιατί εκτός από συμπαίκτες, είμαστε και φίλοι... Μιλάω συχνά με τον Μιχαηλίδη, με τον Τσιγγάρα... Ανταλλάσουμε τις σκέψεις μας για αυτά που μας συμβαίνουν και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Γενικότερα, είχα επαφές με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από τις πρώτες μου ημέρες στη Σλοβακία. Κυρίως για να δουν πως είμαι και για το αν η απόδοσή μου στα παιχνίδια είναι καλή...".

Με τι θα είναι ικανοποιημένος ο Μάριος στο τέλος της σεζόν;

"Εγώ σαν Μάριος, προσπαθώ καθημερινά να δίνω το 100%, να φτάνω τον εαυτό μου στα όριά του και να τα ξεπερνάω μέσω της σκληρής δουλειάς. Θέλω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερο, να κάνω μία γεμάτη χρονιά, να βελτιώνομαι και να βάζω καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μου, για να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη και να δείξω ότι αξίζω να παλέψω και να έχω σημαντική θέση στην ομάδα μου!".

Στην Ελλάδα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα κι η κατάσταση δυσκολεύει. Πως είναι τα πράγματα στη Σλοβακία;

"Τα πράγματα εδώ είναι αρκετά δύσκολα. Υπάρχει μερικό lockdown εδώ και πολύ καιρό, καθώς η Σλοβακία είναι μια χώρα που δεν έχει μεγάλο πληθυσμό αλλά έχει πολλά κρούσματα καθημερινά. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας, κάνουμε τεστ πολύ συχνά κι ελπίζω τα πράγματα να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

Κεφάλαιο Γκαρσία

Είσαι ένας από τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλά τον Πάμπλο Γκαρσία. Πως είναι ο Ουρουγουανός σαν άνθρωπος και σαν προπονητής;

"Δουλέψαμε μαζί για αρκετό καιρό. Ο coach -όπως έχω πει και παλιότερα- είναι ένας άνθρωπος με αρχές. Πάντα μας έλεγε πως πρέπει να έχουμε σεβασμό, να είμαστε ταπεινοί και να δουλεύουμε πολύ σκληρά, εάν θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας. Σαν προπονητής έχει δείξει και με το παραπάνω ότι θέλει να είναι νικητής κι αυτό ήταν το πνεύμα κι η νοοτροπία που μας περνούσε στα αποδυτήρια. Έχει αγωνιστεί σε μεγάλα κλαμπ και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ, γι΄αυτό πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά στην ομάδα, όπως έχει δείξει και στο ξεκίνημά του.

Γενικά, δείχνει και είναι αυστηρός και πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Η πόρτα του όμως είναι πάντα ανοικτή για να ακούσει και να συζητήσει τον οποιονδήποτε προβληματισμό όλων των παικτών του. Έχει κάνει σπουδαία καριέρα σαν ποδοσφαιριστής και μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε συμβεί και μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο κι είναι πάντα κοντά σε κάθε παίκτη του".

Το περίμενες ότι θα αναλάμβανε την πρώτη ομάδα;

"Νομίζω πως όλοι το περίμεναν... Και γιατί -όπως είπα- έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά κι επειδή είναι καλός προπονητής κι ήταν ένας από τους στόχους του να αναλάβει την πρώτη ομάδα. Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της ομάδας, εφόσον μου το επιτρέπει το πρόγραμμα των προπονήσεων και των αγώνων εδώ. Αρχικά, είναι ξεκάθαρο ότι έχει αλλάξει το σύστημα της ομάδας και παίζει διαφορετικά από τον Αμπέλ Φερέιρα. Επίσης, πιστεύω πως ήδη έχει περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία που έχει. Θέλει οι παίκτες του να ματώνουν για τη φανέλα, να βγάζουν προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Είμαι σίγουρος πως αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τον ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής".

Έχοντας ζήσει την ομάδα, ποια είναι η άποψη σου για τον φετινό ΠΑΟΚ;

"Εγώ έζησα την ομάδα το καλοκαίρι και καταλάβαινα καθημερινά πως όλοι ήθελαν πολύ να μπει στους ομίλους του Champions League. Από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, μέχρι και τον κάθε άνθρωπο που υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά δυστυχώς στις λεπτομέρειες και για πολύ λίγο το όνειρο αυτό δεν έγινε πραγματικότητα. Προσωπικά, πιστεύω ότι με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο κάθε αγώνας είτε στο πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη θα αντιμετωπίζεται σαν τελικός και θα δίνουν όλοι το 100% για τη νίκη, γιατί ο ΠΑΟΚ αξίζει κάθε χρόνο να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα και να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη".

Αν είχες τώρα μπροστά του στον Πάμπλο Γκαρσία, τι θα του έλεγες;

"Εάν τον είχα μπροστά μου, θα του έλεγα πως δουλεύω καθημερινά και με την ομάδα, αλλά και μόνος μου και προσπαθώ σε κάθε αγώνα να βελτιώνομαι και να πρωταγωνιστώ κι ότι εάν κι εφόσον έρθει η στιγμή να γυρίσω στην ομάδα, θα κάνω τα πάντα για να παίξω με τον δικέφαλο στο στήθος!".

Είσαι ένα από τα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια κι άνθρωποι όπως ο Κώστας Ιωσηφίδης, έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για σένα σε δημόσιες τοποθετήσεις τους. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

"Σίγουρα το να ακούς όμορφα λόγια γι΄αυτό που κάνεις, αλλά και για το τι άνθρωπος είσαι από μεγάλες προσωπικότητες όπως ο κ.Κώστας, είναι πολύ ευχάριστο κι ίσως είναι και μία ανταμοιβή. Αλλά προσπαθώ να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου και να σκέφτομαι το πως θα γίνω καλύτερος, έχοντας το μυαλό μου καθαρό από σχόλια είτε θετικά, είτε αρνητικά".

Διαβάστε ακόμη...