Μαγκντί: «Ο ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία και ο Ουάρντα»

Για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ μίλησε σε συνέντευξη του ο Μαγκντί Τολμπά.
Πηγή: inpaok.com
Μαγκντί: «Ο ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία και ο Ουάρντα»

Ο Αιγύπτιος βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που έχει από την Τούμπα, τον Αμρ Ουάρντα και στο πως παρακολουθεί από την πατρίδα του τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ποια είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο με τον κορωνοϊό: «Σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο υπάρχει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και σιγά – σιγά έρχεται και σε εμάς. Δεν είναι η κατάσταση όπως στην Ευρώπη, για να πω την αλήθεια, είναι λίγο καλύτερα εδώ. Δεν έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά οι ιθύνοντες λένε ότι σε λίγες βδομάδες θα έρθει και προς τα εδώ το δεύτερο κύμα. Εγώ στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού, την... πάτησα και νόσησα. Έμεινε απομονωμένος για έναν μήνα συνολικά και ένιωσα καλύτερα, μένοντας στο σπίτι στις αρχές του Μάη.

Είχα πυρετό, δεν είχα γεύση και όσφρηση. Δεν θα σου πω ότι πέρασα δύσκολα, αλλά το ξεπέρασα. Ανάλογα τον άνθρωπο είναι η κατάσταση. Έχω διαβάσει ότι δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο, υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις ανάλογα με τον οργανισμό του καθενός, παίζει ρόλο και η ηλικία. Επίσης παίζει ρόλο αν έχεις πρόβλημα στην καρδιά, στα νεφρά ή στα πνευμόνια. Δεν ήθελα να πάω στο νοσοκομείο για διάφορους λόγους, ένας από αυτούς είναι ότι σε νοσοκομείο θα έπρεπε να έρθω σε επαφή με εκατοντάδες που έχουν το ίδιο πρόβλημα».

Για το νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Έχω ακούσει πολλά και καλά λόγια για τον Γκαρσία. Έχει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν καλός παίκτης, οι Λατίνοι πάντα έχουν την δική τους φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο. Είναι πειθαρχημένοι, τους αρέσει να παίζουν τεχνικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι αυτό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ πάντα. Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε τους τίτλους με τον Λουτσέσκου έπαιξε καλά ποδόσφαιρο, είχε καλή ομάδα, καλή φιλοσοφία. Πάνω από όλα ο Γκαρσία έπαιξε στον ΠΑΟΚ και γνωρίζει τι είναι ο ΠΑΟΚ και πόσο μεγάλη ομάδα είναι.

Ξέρει τον κόσμο της ομάδας, αυτό το πάθος που έχει θα το μεταφέρει στους παίκτες και άρχισε με τον καλύτερο τρόπο κάνοντας τρεις νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια του, ειδικά η μια νίκη απέναντι στην Αϊντχόβεν είναι ξεχωριστή. Αν μεταφέρεις στους παίκτες του ΠΑΟΚ ψυχή, θα προχωρήσουν. Αν τους αφήνεις, θα κάνει ο καθένας... ότι θέλει. Πειθαρχία και πάθος χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και να παίζουν όλοι με ψυχή. Επειδή φορούσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, για αυτό ξέρει τι χρειάζεται για να πετύχει η ομάδα».

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: «Είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ, αλλά από την άλλη πλευρά είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες. Όταν θα πας να παίξεις στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα παίξεις με άδειες κερκίδες. Θα πρέπει ο κάθε παίκτης να ετοιμάζει τον εαυτό του για να μην χρειάζεται την ενθάρρυνση του κόσμου. Να έχει κίνητρο ο παίκτης να μπει στο γήπεδο για να τα δώσει όλα».

Για τον Αμρ Ουάρντα και την μεταγραφή του στον Βόλο: «Έχουμε περίπου τρία χρόνια ή τέσσερα λέμε το ίδιο πράγμα κάθε φορά για τον Ουάρντα. Είναι σαν τον γιο μου ο Ουάρντα, ξέρω τον πατέρα του, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να έχουμε όριο. Φταίει ο ίδιος, είτε φταίει ο ΠΑΟΚ, σίγουρα κάποιος φταίει. Δεν μπορώ να πω ότι φταίει μόνο η μια πλευρά, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο παίκτης.

Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να έχει ενταχθεί μέσα στην ομάδα, να κάνει ότι κάνουν οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να βγαίνει εκτός... γραμμής της ομάδας. Αν κάποιος παίκτης δεν πάει σωστά, όπως οι υπόλοιποι, υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς όλες οι συζητήσεις για τον Ουάρντα, δεν έχουν γίνει με τον ίδιο, αλλά μόνο ότι έχω πει ή ότι ακούσει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όταν θα μιλήσεις στην γλώσσα του παίκτη, θα είναι πολύ καλύτερα και αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες».

Για το αν έχει κρατήσει επαφή με ανθρώπους από τον ΠΑΟΚ: «Έχω επαφή αλλά δεν είναι συχνή. Κάποιες φορές μιλάω με τον Μαλιούφα, κάποιες φορές με τον Καραγεωργίου. Πριν λίγες μέρες είχαμε μιλήσει και με τον Βαγγέλη τον Πουρλιοτόπουλο και τα έχουμε κάποιες φορές».

Για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ως σκάουτερ στην Αίγυπτο: «Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αρκεί να υπάρχουν επαφές, να υπάρχει επικοινωνία. Αν μου το ζητήσουν, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα και θα ανταποκριθώ 100% για τον ΠΑΟΚ».

Για το μήνυμα του στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Τους αγαπάω πάρα πολύ, μου λείπουν πάρα πολύ. Δεν τους ξεχνάω ποτέ στην ζωή μου, μου προσέφεραν πάρα πολλά, αγάπη, ευτυχία, χαρά και δεν θα τους ξεχάσω. Μου έδωσαν όσα θέλει κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να έχει. Θα ήθελα να έρθω πολύ στην Ελλάδα, θα αποδεχόμουν την πρόσκληση του ΠΑΟΚ. Με κάλεσαν μια φορά αλλά ήμουν στην Σαουδική Αραβία και δεν μπορούσα να έρθω».

Διαβάστε ακόμη...