Μ. Γάτου: «Ήρθα σε έναν μεγάλο Σύλλογο!»

Από acpaok.gr: Την πρώτη της συνέντευξη ως αθλήτρια του ΠΑΟΚ, έδωσε μέσω του acpaok.gr, η Μαρία Γάτου.
Πηγή: acpaok.gr
Μ. Γάτου: «Ήρθα σε έναν μεγάλο Σύλλογο!»

Πώς αισθάνεσαι για τη μεταγραφή σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την νέα μου συνεργασία με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι μέλος μιας ομάδας με τόσο μεγάλη ιστορία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση, τον Πρόεδρο, κύριο Κατσαρή, αλλά και τον κάθε παράγοντα ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Τι σε έκανε να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ για ένα νέο ξεκίνημα στην αθλητική σου καριέρα;

«Επιστρέφοντας από την Αθήνα θεώρησα πως θα ήταν καλό να ανήκω και σε μια ομάδα που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη ώστε να μπορώ να εχω μια πιο άμεση συνεργασία και επικοινωνία με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Τα παραπάνω συνδυάστηκαν τόσο με την πρόταση που μου έγινε από την ομάδα του ΠΑΟΚ όσο και με το γεγονός ότι η έφορος της ομάδας , Τανια Κεραμυδά είναι αδελφική μου φίλη».

Επέστρεψες στη Θεσσαλονίκη μόνιμα πλέον; Που γίνονται οι προπονήσεις σου; Είναι καλύτερα για εσένα που επέστρεψες στη "βάση" σου;

«Μόνιμο δεν ξέρω αν είναι πάντως χαίρομαι που βρίσκομαι στην πόλη μου και αυτό με κάνει αισιόδοξη! Οι προπονήσεις μου γίνονται στο Καυτατζόγλειο στάδιο και ο προπονητής μου είναι ο κύριος Κώστας Κοτσίδης».

Είχες κάποιες ατυχίες σοβαρών τραυματισμών στην αθλητική σου πορεία, οι οποίοι σε οδήγησαν στο χειρουργείο. Παρόλα αυτά, δε το έβαλες κάτω και επανήλθες σε υψηλά επίπεδα με επιτυχία! Πώς αισθάνεσαι τώρα; Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

«Οι τραυματισμοί που είχα τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετοί με αποκορύφωμα το χειρουργείο που έκανα αλλά παρόλα αυτά η θέληση μου και η επιμονή μου για αυτό που κάνω είναι πολύ μεγαλύτερη ώστε να μου βάλει φρένο να σταματήσω να κάνω κάτι που τόσο αγαπάω! Είμαι μια χαρά στην υγεία μου και οι στόχοι μου για φέτος είναι το Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο, τα δυο πρωταθλήματα του χειμώνα».

Γνωρίζουμε ότι έχεις πολύ στενή φιλία με την έφορο του στίβου Τάνια Κεραμυδά από πάρα πολύ νεαρή ηλικία. Πώς νιώθεις που θα συνεργαστείτε πλέον και σε επίπεδο αθλητισμού;

«Πράγματι η φιλία μας μετράει πολλά χρόνια πλέον, όπως είπα και παραπάνω είναι αδελφική μου φίλη. Είναι πάρα πολύ όμορφο να μπορείς να εξελίξεις τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους σε πολλά επίπεδα. Είναι τόσες πολλές οι στιγμές που έχουμε περάσει μαζί και ειδικά στο χώρο του στίβου. Νίκες, ήττες, προβλήματα, επιτυχίες. Νιώθω όμορφα που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία γιατί ξέρω τι άνθρωπος είναι, γνωρίζω καλά ποιον έχω απέναντι μου. Μακάρι μαζί να ζήσουμε επιτυχίες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Υγεία πάνω απ'όλα!».

Πολλά χρόνια αγωνίζεσαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού, πολλές διακρίσεις, πολλές συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Τι συμβουλή θα έδινες στα μικρά παιδιά που ξεκινούν τώρα το στίβο;

«Στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα την αθλητική τους πορεία θα ήθελα να πω ότι πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις ή το να στελεχώνεις την Εθνική Ομάδα αλλά να ξεπερνάς κάθε φορά τον εαυτό σου και τα όρια σου. Επομένως θα ήθελα να τους τονίσω με πολλή αγάπη, να βάζουν στόχους και να προσπαθούν καθημερινά και μεθοδευμένα για να τους πετύχουν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα έχουν».

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Ήρθα σε έναν μεγάλο Σύλλογο και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με όλο το σεβασμό. Να είμαστε υγιείς και ελπίζω σε μια καλή σεζόν τόσο σε εγχώριους αγώνες αντιπροσωπεύοντας πλέον την ομάδα του ΠΑΟΚ, όσο και στις μεγαλύτερες διοργανώνεις με την εθνική ομάδα».

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προηγούμενο μου σύλλογο ΑΓΕΣ Κάμειρος και ιδιαίτερα τον κύριο Σπύρο Ράμμο για τη συνεργασία που είχαμε όσα χρόνια ήμουν στο δυναμικό της ομάδας».

Διαβάστε ακόμη...